Водороден Генератор - как стои въпроса

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Водороден Генератор - как стои въпроса

Мнение от pinko_23 » 31 Яну 2011, 22:07

колеги интересна тема аз намерих един сайт който е полезен и има доста информация относно тези неща но аз все пак сум доста скиптичен. http://hho-hydrogensystems.com
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от ФЕРАРИСТ » 01 Фев 2011, 21:40

Тва си е малко по адвансет вариант на водната инжекция, само че тия се правят на по фешън, и изолират водорода от кислорода......
По принцип водната инжекция действа като антидетонант, и има ефект най - вече при кола с турбина, карах 2 атмосферки с различна кубатура, с 3 различни по капацитет дюзи, абсолютно никакъв ефект в разхода, нито в горенето, разликата беше че 5 мин след като я пусна(карам по Тракията, константна скорост), моментално ми пада с 5-6-7-8 градуса температурата на маслото.......и как лъщи входящия колектор и клапани просто не е истина......
Не бих ползвал такова водородно нещо......освен ако не е жълти стинки......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso_topalov » 07 Мар 2011, 14:31

Ето ви един линк на български представител на продукти за водородни системи : http://www.led-osvetlenie.com/index.php ... path=41_43
Пише доста интересни неща.Но докато някои не се жертва и не си монтира ННО система в колата си,няма как да сме сигурни за крайния резултат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Мар 2011, 14:46

ФЕРАРИСТ написа:Тва си е малко по адвансет вариант на водната инжекция, само че тия се правят на по фешън, и изолират водорода от кислорода......
По принцип водната инжекция действа като антидетонант, и има ефект най - вече при кола с турбина, карах 2 атмосферки с различна кубатура, с 3 различни по капацитет дюзи, абсолютно никакъв ефект в разхода, нито в горенето, разликата беше че 5 мин след като я пусна(карам по Тракията, константна скорост), моментално ми пада с 5-6-7-8 градуса температурата на маслото.......и как лъщи входящия колектор и клапани просто не е истина......
Не бих ползвал такова водородно нещо......освен ако не е жълти стинки......

Т.е. искаш да кажеш, че няма никакво влияние върху разхода водородната инсталация?
viewtopic.php?f=67&t=162362&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4
Щото този тук друго твърди, но не съм много склонен да му вярвам по принцип.
Имаш ли представа колко лт/час са били клетките. Да не е било прекалено малко?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 07 Мар 2011, 15:04

veso_topalov написа:Ето ви един линк на български представител на продукти за водородни системи : http://www.led-osvetlenie.com/index.php ... path=41_43
Пише доста интересни неща.Но докато някои не се жертва и не си монтира ННО система в колата си,няма как да сме сигурни за крайния резултат.
Мисля да се свържа с този производител. Ако се навие да тестваме и в действителност ми падна разхода поне с 20% бих си купил такова нещо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Мар 2011, 15:07

Кой мислиш ще ти инсталира и настрои система само за да тестваш? :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 07 Мар 2011, 15:24

bum_bum написа:Кой мислиш ще ти инсталира и настрои система само за да тестваш? :kuku:
Това се нарича промоция в истинския смисъл на думата.
Звъннах на тел., който е даден за контакти в горепосочения сайт. Казаха ми да им отпратя запитване по e-mail за направят предложение. Като ми отговорят ще ви информирам.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 07 Мар 2011, 20:01

за тези водородни клетки доста четох и останах с впечатление че най-голям ефект има на дизела обаче никой от нашия форум него е потвърдил

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 08 Мар 2011, 8:35

Запитване:
Здравейте!
Интересува ме ННО комплекта за двигател с работен обем до 3000куб.см.
Моята кола е BMW 325tds, работен обем 2450 куб.см., разход на гориво(нафта) извънградско около 6л/100км.
Склонен съм да купя комплекта ако действително разхода на гориво пада с минимум 20%.
Ето моето предложение:
1)монтираме устойството;
2)изминаваме около 100км извънградско на нормален режим на двигателя за да се засече разхода на гориво;
3)изминаване на същия маршрут с включен ННО генератор;
4)изчисляване на спада на разхода на гориво в %. Ако е над 20% => купувам комплекта. Ако е по-малко ще трябва да демонтирате устройството.

Отговор:
Вариант за такава проба е извънградска дистанция с включен круиз-контрол по един и същи маршрут.
Без монтаж на автомобила, с клетката някъде в багажника или на пасажерска седалка.

Утре пристигат клетките. Ще е необходим процес на запускане, след което сме готови за експеримента.

Поздрави
АтлантисСолар БГ ООД

Мисля тия дни да тествам и да видим има ли ефект или няма.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Мар 2011, 9:20

Тая проба ако се осъществи съм готов да помисля, че не живеем в България :shock:
Дано се случи :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 09 Мар 2011, 8:29

интереснто , да ни държиш в течение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 09 Мар 2011, 9:31

А цена за монтаж споменаха ли ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Мнение от Steve70 » 15 Мар 2011, 17:43

Бих искал някой от продаващите, или ползващи системата. Да ми обясни как тази система се вписва във първия закон за термодинамиката. Защото според него това с икономията е нещо невъзможно, нещо повече разхода даже се вдига. Колеги не се оставяйте на измамници да ви прибират парите. Във този свят физичните закони са в сила, и най печения търгаш не може да ги пребори. Та отговора на въпроса "Водороден Генератор - как стои въпроса?" е. Бягай далече, ама много далече, или както казва един виден политик "Шменти-Капели" :) .
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 16 Мар 2011, 11:58

И аз съм на това мнение , но хората са обещали монтаж , проба , и при неефективност (което ще се случи) - демонтаж и кой от каде е :D Сигорен съм обаче , че има уловка , предполагам че ще искат капаро , и после ще си го приспаднат за монтаж ... или ще оспорват резултатите след монтирането ..
От това нещо за да изкараш водород или браун газ или каквото и да е , ще изхабиш повече енергия от колкото ще си способен да оплозотвориш в ДВГ. Нема начин просто. Ай стига с тея световни конспирации :mhihi: Перпетомобилето е там - обаче тея с нефта не дават да се ползва :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2011, 12:52

Т.е. има далавера от предварително зареждане на колата с водород, но не и да се прави в самата нея? Т.е. пак няма далавера, щото предварителното зареждане се обезсмисля по ред други причини.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36