стрелката на температурата показва 90 градуса +2/3 отгоре??!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
Благодаря за приветствията колеги.Стрелката немърда стига си средата малко след това я минава със съвсем малко и край-така си остава.От отговорите осетих че доста колеги имат същия 'проблем'...явно не е болка за умиране но все пак мисля да го проверя. 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Това е напълно нормално, ако разглобиш таблото ще видиш че стрелката има една начална позиция от която зависи точно къде ще стои по време на нормална работа, ако толкова ти е мерак много внимателно бутни стрелката с колкото е в дясно и ще се успи на точно 90 градуса, но моя съвет е не се занимавай понеже лесно може да направиш гюбре

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
А като застенете точно срещу стрелката, не ви ли се струва че е точно по средата
Гледана под ъгъл има визуална измама, че е подминала средата

- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Да точно така и на мен ми се вижда, че стои малко в страни но като застана точно срещу нея и си е на средата на 90 градуса. Според мен не е пипай. Иначе добре дошъл в редиците на БМВ ентусиастите, пожелавам ти много безаварийни километри и само консумативи и гуми да сменяш. Много си я гледкай и пази красавицата, защото както се грижиш за нея и тя така ще се грижи за теб и ще те радва 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
sobiss написа:А като застенете точно срещу стрелката, не ви ли се струва че е точно по средата![]()
На тази измама името и е "паралактична грешка"!
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Колеги не плашете момчето. Накарахте го да си смени половината кола. Това е фабричен дефект при Е36-ците. При това табло седи с около 1мм по на дясно:
И поради зачестилите запитвания след фейслифта през 94-та-95-та година започват да слагат това табло:

И поради зачестилите запитвания след фейслифта през 94-та-95-та година започват да слагат това табло:

- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
И аз съм така
И не мисля, че е някакъв проблем. Все пак си отваря втория кръг! И честито за колата!

Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Е това е най-смисления отговор,точно затова след фейса променят разграфяването на таблотоjoreto_88 написа:Колеги не плашете момчето. Накарахте го да си смени половината кола. Това е фабричен дефект при Е36-ците. При това табло седи с около 1мм по на дясно:

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
:)
Честито и от мен...със здраве да си я караш новата бима.
Аз мога да споделя с всички вас,че преди около година си купих 320и с м50 мотор и тогава стрелката ми беше точно на средата,гледайки срещу стрелката.Преди зимата смених термостат и антифриз и от тогава стрелката ми мрадна на 1-2 мм след 90 градуса.След всичко изчетено по темата мисля,че проблема донякаде може и да е точно в термостата.Като го купувах ми обясниха,че имало два вида термостати при различни температури на отваряне и ме посъветваха да си сложа единия за зимния период,а другия за летния.Още не съм решил дали да го направя това,но определено си мисля,4е термостата влияе на показването на стрелката.
Аз мога да споделя с всички вас,че преди около година си купих 320и с м50 мотор и тогава стрелката ми беше точно на средата,гледайки срещу стрелката.Преди зимата смених термостат и антифриз и от тогава стрелката ми мрадна на 1-2 мм след 90 градуса.След всичко изчетено по темата мисля,че проблема донякаде може и да е точно в термостата.Като го купувах ми обясниха,че имало два вида термостати при различни температури на отваряне и ме посъветваха да си сложа единия за зимния период,а другия за летния.Още не съм решил дали да го направя това,но определено си мисля,4е термостата влияе на показването на стрелката.
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
Колега 'стан' нямам намерение да си разглобявам колата и да си правя експерименти(макар ,че от страната на километража нещо има изгоряла крушка и ще се наложи да се отвори за смяна
)
Колега 'Kregec' ....напълно съм на ясно какво трябва да правя ,все пак не съм толкова бос с бмв-тата....нов съм в раздела Е36... до сега бях горд собственик на Е39
.
Колега 'joreto_88' нали обърна внимание че колата е 97-ма година...
И още веднъж благодаря ви за суперлативите...за мен е чест ,че отново съм един от вас!!!!

Колега 'Kregec' ....напълно съм на ясно какво трябва да правя ,все пак не съм толкова бос с бмв-тата....нов съм в раздела Е36... до сега бях горд собственик на Е39

Колега 'joreto_88' нали обърна внимание че колата е 97-ма година...
И още веднъж благодаря ви за суперлативите...за мен е чест ,че отново съм един от вас!!!!

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
На моето преди достигаше точно до 12 ч. ни милиметър на ляво нито на дясно...обаче дойде време да сменям термостата(смених го защото бе се отворил и не мога да загрея двигатела)...така че с новия термостат като загрее гледам доста често стрелката че е с 1-2 мм в дясно но имам много яко парно дето не съм го усилил до край...т.е. на 22 градуса и 1-степен направо ми е жега...
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4