Малко помощ за това на снимката ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 12 Мар 2009, 23:55

Сондьора написа:
BMW Addiction написа:
Хм, ами май не съм чувал, но знам ли - като все се кара на пусната музика... Дай малко повече инфо по признаците за подобен проблем - това виене откъде трябва да се чува ? При движение на скорост/ или изключена скорост, има ли значение ?
=> Някакви други признаци освен посоченото виене ?

Виенето е от хидравличната помпа, не е силно само на свободна се чува и то като се заслушаш. Въртиш леко волана на ляво, надясно и виенето ту се усилва ту намалява. 90% имаш и тръгнала помпа + рейка! Та съвета ми е ако не ти тече много масло, примерно 1л на 10 000км, не е проблем.
Какъв ти е теча на теб, какво разбираш под голям? Маслото ти чисто ли е, имали вискозитет, т.е. нисък?
Ако ти е висок, при пълно навиване на волана се чува просвирване яко с металически отенък на звука /ба как го обясних/.

И най гадното за хидравличната помпа и рейката са донъците!!!

Ами голям теч - подлагах вестници вечер, а след въпросните 2-3 вечери имаше толкова масло, че даже не се беше пропило в хартията като друг път... като повдигна вестника и го наклоня, маслото се разливаше и сигурно можеше да си го налея някъде...

А иначе успя да ме уплашиш, помпа + рейка... ужас... :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 16 Мар 2009, 9:29

Теча изглежда спря докато се наканя да ходя на майстор...
Може ли наистина само да е преляла хидравличната течност и сега да са се нормализирали нещата ?

странна работа... някакви идеи ?!? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 17 Мар 2009, 10:07

:arrow:
Хм, никакви идеи ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 17 Мар 2009, 22:29

отвори казанчето ако нивото е на макс трябва да черпиш,ако няма течност бягай на майстор да види откъде тече.и помпата и рейката се рециклират.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 18 Мар 2009, 0:38

metodi80 написа:Колега , според мен казанчето се е спукало от долу и ти тече ... другия вариянт е маркучите дето влизат и излизат в казанчето да са се спукали или стягащите скоби да са се скъсали или разхлабили и за това да ти тече . Изтрии го хубаво от долу казанчето и виж какво е положението, ако е необходимо сложи други скоби под оригиналните и стегни здраво..... Провери нивото на хидравличната течност в казанчето!

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 18 Мар 2009, 5:05

Сондьора написа:Колега, а чува ли се някакво тихо виене, променящо се при завиване на волана, ако да значи ти е от хидравличната помпата, рейката също ти е на отиване. И да смениш казанчето и да стегнеш маркучетата се тая.

Не съм съгласен напълно, виенето най-често е заради липса на масло!
Най-често след като се въртя на пълен ляв или десен, после се чува от 100 метра как вие, наливам масло и заспива. На 10 000 км 1 л масло било много, че аз за 1000 км 3 пъти наливах. :mhihi:
По-скоро проблема ще е, като му налееш масло и волана се върти трудно на ниски об., а на средно-високи лесно :idea:

Предишна

Назад към E36