Заключени ключове в колата...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 14 Фев 2009, 20:28

някои аларми имат тая функция, заключват колата след определен брой секунди фабричната май я няма

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 14 Фев 2009, 20:37

При Mollov случая беше идентичен...неговата аларма,ако не отвориш шоф.врата след 30 секунди заключва сама...в неговия случай той беше отворил дясната,оставил ключовете на седалката,ровнал нещо в жабката и затръшнал вратата...и в тоя момент алармата цъкнала...а после ние 4 часа цъкахме около нея :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Re: Заключени ключове в колата...

Мнение от ned_gm28 » 14 Фев 2009, 20:44

vladiverm написа:
ned_gm28 написа:Невероятно,но направих тая простотия!Сега и двата ключа заедно с дистанционното на алармата са вътре,а всички врати са заключени!Успях да избутам лостчето заключващо резервоара,но то не е управляващо.Колеги,има ли начин да го отключа,без да чупя нищо? :confused:

Само да питам що ги държиш и двата ключа на едно :?: Каква е ползата че са 2 в такъв случай :?:

Понеже акумулаторът ми не е от "коравите",а аз зимата карам най-вече из града,сложих си резервният ключ в колата и като спра по центъра ,за да платя нещо примерно-оставям колата да работи на място,парното също работи,а аз заключвам с резервния ключ и готово!Така не се налага да въртя стартера по Х пъти на ден и не ми пада толкова често акумулаторът.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 14 Фев 2009, 21:35

BMW Addiction написа:
ned_gm28 написа:Невероятно,но направих тая простотия!Сега и двата ключа заедно с дистанционното на алармата са вътре,а всички врати са заключени!Успях да избутам лостчето заключващо резервоара,но то не е управляващо.Колеги,има ли начин да го отключа,без да чупя нищо? :confused:

Първо, поздравления че си си решил проблема !

Само ако мога да попитам, как става това заключване докато ключовете и дистанционното за алармата са вътре ? :roll:

В смисъл - не заключваш ли със самото дистнационно на централното/ алармата ? Може ли да се заключат всички врати без дистанционното ?
Ако е така ми се иска да знам как, че да не взема и аз да я направя тази работа (по принцип досега като затварям колата, не ми се е случвало да се заключи сама - но изглежда има как) ?

Аз ще кажа,ама ще ми се смеете! :mhihi:
Та значи,днес сутринта извадих акумулатора и го закачих на зарядно в гаража на един комшия(и той с BMW).По обяд въпросният комшия ме потърси,щото дистанционното на неговата кола отказало и не може да си изключи алармата.Трябваше да го закарам до сервиза,дето са му я слагали,но понеже днес е събота,трябваше да бързаме,за да не го изтървем.....И вземам акумулатора,отварям с ключа предна лява,пъхам си ключовете на таблото,натискам палеца за заключването и блъскам вратата.Вдигам капака,слагам си акумулатора говорейки си с комшията,той също не се усеща, и като затворих капака..........се усетих и замръзнах!Обаче като се сетих,че и резервният ключ е вътре,направо си теглих една майна сам! :banghead: Мнооо тъпо а?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 3.0SD
Мечтае да кара: Koenigsegg
Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)

Мнение от EDS » 14 Фев 2009, 22:53

Колега мойта ми прави такива въртели - последния път час и половина стоях на студа отвън до нея .Решавам да си оставя якето вътре в колата - цъквам с дистанционното отварям дясната врата хвърлям якето вътре и затварям вратата - след няколко секудни се чува едно ЦЪК - колата се заключва :shock: и аз оставам на студа отвън сам - в една вилна зона край Варна дето на час минава по един човек .В колата остават клюовете , якето ми (а беше около 2 градуса някъде) , 2-та ми телефона и чантата ми с документите и всичко останало ! Не мога да мръдна никъде , бахъресто , телефоните вътре :shock: Викам си ултиматум - 2 часа ако не мине никой чупя стъклото ! След час мина един човечец та му се примолих - чичко дай да звънна :mhihi: :mhihi: тааа после ми докараха резервните и така .Тъпата аларма прави мизерий :uups:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 14 Фев 2009, 23:33

1. Изключително тъпо е да имаш само 2 ключа и, по какъвто и да е повод, да ги оставиш и 2-та в колата (чак ме хваща яд като чета :bcry: )... Нямам думи просто, вярно че е малшанс, но сам го предизвикваш... Поне да имаше само 1 ключ и да го беше заключил, по-малко щеше да ме е яд...
а) имам предвид, че щом ти се налага да носиш 2 ключа в коллата (по обяснените от теб причини), нищо не ти костваше да оставиш 15 лв. при някой ключар и да си изкараш един ключ който да ти стои вкъщи, на сигурно място (че всичко се случва както виждаш)

2. Не знам къде е най-близкия ти БМВ представител, но ако отидеш при тях с документите на колата и им обясниш за какво става дума, срещу 75 лв. получаваш чисто нов (пластмасов) ключ с чип за твоята кола (чака се седмица).

3. Всички по-нормални ключари могат да ти отключат колата, и извършват тази услуга (посещение на място, 24ч. от денонощието). Струва от 30 до 80 лв. (примерно).

4. Прежалваш едно стъкло (предлагам да е задно дясно).

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 15 Фев 2009, 0:36

Дали е вярно не знам,но съм чул,че ги отварат джамбазите с топка за тенис на корт-режат дупка колкото да покрие ключалката,слагат топката да покрие отвора и удрат с другата ръка силно и централното се вдига

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 15 Фев 2009, 1:18

Аз предлагам ако някой има някви "джамбазки" тънкости да ги споделя на ЛС към автора на темата, не в темата.
Не че нещо ама, ако някой от тези методи се окаже успешен ще е доста тъпо всеки да има информацията как точно става всичко. :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDQLKO » 15 Фев 2009, 1:24

vladi_a_i написа:Дали е вярно не знам,но съм чул,че ги отварат джамбазите с топка за тенис на корт-режат дупка колкото да покрие ключалката,слагат топката да покрие отвора и удрат с другата ръка силно и централното се вдига

Това и аз съм го чувал,аз съм пробвал с пинк-понк топка :mhihi: ,ама не стана
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Фев 2009, 10:09

PeReZ написа:Аз предлагам ако някой има някви "джамбазки" тънкости да ги споделя на ЛС към автора на темата, не в темата.
Не че нещо ама, ако някой от тези методи се окаже успешен ще е доста тъпо всеки да има информацията как точно става всичко. :uups:

Колегата PeReZ е прав.... всякакви такива "хитринки " по добре на ЛС към автора на темата . Дайте сега да не даваме "идейки" на всеки идиот, дето има в главата си мисли как по лесно да открадне кола !!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 15 Фев 2009, 10:34

///MapTo написа:При Mollov случая беше идентичен...неговата аларма,ако не отвориш шоф.врата след 30 секунди заключва сама...в неговия случай той беше отворил дясната,оставил ключовете на седалката,ровнал нещо в жабката и затръшнал вратата...и в тоя момент алармата цъкнала...а после ние 4 часа цъкахме около нея :mhihi:

Хм, значи ако след като натисна за отваряне алармата, но не отворя шофьорската врата, може да се затвори... трябва да взема да пробвам... :roll:

Някакви други възможни "кофти комбинации" ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 15 Фев 2009, 20:07

има и много евтин и бърз начин..деактивирате тази тъпа функция която заключва вратите след 30 секунди и готово...не дай си боже да катастрофирате и вратите да не се отварят...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 15 Фев 2009, 20:21

http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... it_la_8009

има ли някои колега е то такова да му е дистанц..... и алармата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 15 Фев 2009, 21:17

ned_gm28 написа:...отварям с ключа предна лява,пъхам си ключовете на таблото,натискам палеца за заключването и блъскам вратата.

Колега, малко съм изненадан, че си успял да натиснеш палеца на вратата когато е отворена. Аз съм опитвал да го направя, но нищо не се получава, въпросният палец не действа.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 15 Фев 2009, 21:45

stony1 написа:
ned_gm28 написа:...отварям с ключа предна лява,пъхам си ключовете на таблото,натискам палеца за заключването и блъскам вратата.

Колега, малко съм изненадан, че си успял да натиснеш палеца на вратата когато е отворена. Аз съм опитвал да го направя, но нищо не се получава, въпросният палец не действа.

При мен се натиска при отворена врата без проблем.Но в нормални обстоятелства(когато акумулаторът е свързан),щом го натисна,централното го връща веднага.

ПредишнаСледваща

Назад към E36