Заключени ключове в колата...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
При Mollov случая беше идентичен...неговата аларма,ако не отвориш шоф.врата след 30 секунди заключва сама...в неговия случай той беше отворил дясната,оставил ключовете на седалката,ровнал нещо в жабката и затръшнал вратата...и в тоя момент алармата цъкнала...а после ние 4 часа цъкахме около нея 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: Заключени ключове в колата...
vladiverm написа:ned_gm28 написа:Невероятно,но направих тая простотия!Сега и двата ключа заедно с дистанционното на алармата са вътре,а всички врати са заключени!Успях да избутам лостчето заключващо резервоара,но то не е управляващо.Колеги,има ли начин да го отключа,без да чупя нищо?
Само да питам що ги държиш и двата ключа на едноКаква е ползата че са 2 в такъв случай
Понеже акумулаторът ми не е от "коравите",а аз зимата карам най-вече из града,сложих си резервният ключ в колата и като спра по центъра ,за да платя нещо примерно-оставям колата да работи на място,парното също работи,а аз заключвам с резервния ключ и готово!Така не се налага да въртя стартера по Х пъти на ден и не ми пада толкова често акумулаторът.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
BMW Addiction написа:ned_gm28 написа:Невероятно,но направих тая простотия!Сега и двата ключа заедно с дистанционното на алармата са вътре,а всички врати са заключени!Успях да избутам лостчето заключващо резервоара,но то не е управляващо.Колеги,има ли начин да го отключа,без да чупя нищо?
Първо, поздравления че си си решил проблема !
Само ако мога да попитам, как става това заключване докато ключовете и дистанционното за алармата са вътре ?![]()
В смисъл - не заключваш ли със самото дистнационно на централното/ алармата ? Може ли да се заключат всички врати без дистанционното ?
Ако е така ми се иска да знам как, че да не взема и аз да я направя тази работа (по принцип досега като затварям колата, не ми се е случвало да се заключи сама - но изглежда има как) ?
Аз ще кажа,ама ще ми се смеете!

Та значи,днес сутринта извадих акумулатора и го закачих на зарядно в гаража на един комшия(и той с BMW).По обяд въпросният комшия ме потърси,щото дистанционното на неговата кола отказало и не може да си изключи алармата.Трябваше да го закарам до сервиза,дето са му я слагали,но понеже днес е събота,трябваше да бързаме,за да не го изтървем.....И вземам акумулатора,отварям с ключа предна лява,пъхам си ключовете на таблото,натискам палеца за заключването и блъскам вратата.Вдигам капака,слагам си акумулатора говорейки си с комшията,той също не се усеща, и като затворих капака..........се усетих и замръзнах!Обаче като се сетих,че и резервният ключ е вътре,направо си теглих една майна сам!

- EDS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 3.0SD
- Мечтае да кара: Koenigsegg
- Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)
Колега мойта ми прави такива въртели - последния път час и половина стоях на студа отвън до нея .Решавам да си оставя якето вътре в колата - цъквам с дистанционното отварям дясната врата хвърлям якето вътре и затварям вратата - след няколко секудни се чува едно ЦЪК - колата се заключва
и аз оставам на студа отвън сам - в една вилна зона край Варна дето на час минава по един човек .В колата остават клюовете , якето ми (а беше около 2 градуса някъде) , 2-та ми телефона и чантата ми с документите и всичко останало ! Не мога да мръдна никъде , бахъресто , телефоните вътре
Викам си ултиматум - 2 часа ако не мине никой чупя стъклото ! След час мина един човечец та му се примолих - чичко дай да звънна
тааа после ми докараха резервните и така .Тъпата аларма прави мизерий 

1. Изключително тъпо е да имаш само 2 ключа и, по какъвто и да е повод, да ги оставиш и 2-та в колата (чак ме хваща яд като чета
)... Нямам думи просто, вярно че е малшанс, но сам го предизвикваш... Поне да имаше само 1 ключ и да го беше заключил, по-малко щеше да ме е яд...
а) имам предвид, че щом ти се налага да носиш 2 ключа в коллата (по обяснените от теб причини), нищо не ти костваше да оставиш 15 лв. при някой ключар и да си изкараш един ключ който да ти стои вкъщи, на сигурно място (че всичко се случва както виждаш)
2. Не знам къде е най-близкия ти БМВ представител, но ако отидеш при тях с документите на колата и им обясниш за какво става дума, срещу 75 лв. получаваш чисто нов (пластмасов) ключ с чип за твоята кола (чака се седмица).
3. Всички по-нормални ключари могат да ти отключат колата, и извършват тази услуга (посещение на място, 24ч. от денонощието). Струва от 30 до 80 лв. (примерно).
4. Прежалваш едно стъкло (предлагам да е задно дясно).

а) имам предвид, че щом ти се налага да носиш 2 ключа в коллата (по обяснените от теб причини), нищо не ти костваше да оставиш 15 лв. при някой ключар и да си изкараш един ключ който да ти стои вкъщи, на сигурно място (че всичко се случва както виждаш)
2. Не знам къде е най-близкия ти БМВ представител, но ако отидеш при тях с документите на колата и им обясниш за какво става дума, срещу 75 лв. получаваш чисто нов (пластмасов) ключ с чип за твоята кола (чака се седмица).
3. Всички по-нормални ключари могат да ти отключат колата, и извършват тази услуга (посещение на място, 24ч. от денонощието). Струва от 30 до 80 лв. (примерно).
4. Прежалваш едно стъкло (предлагам да е задно дясно).
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Дали е вярно не знам,но съм чул,че ги отварат джамбазите с топка за тенис на корт-режат дупка колкото да покрие ключалката,слагат топката да покрие отвора и удрат с другата ръка силно и централното се вдига
- metodi80
- старши ентусиаст
-
PeReZ написа:Аз предлагам ако някой има някви "джамбазки" тънкости да ги споделя на ЛС към автора на темата, не в темата.
Не че нещо ама, ако някой от тези методи се окаже успешен ще е доста тъпо всеки да има информацията как точно става всичко.
Колегата PeReZ е прав.... всякакви такива "хитринки " по добре на ЛС към автора на темата . Дайте сега да не даваме "идейки" на всеки идиот, дето има в главата си мисли как по лесно да открадне кола !!!!
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
///MapTo написа:При Mollov случая беше идентичен...неговата аларма,ако не отвориш шоф.врата след 30 секунди заключва сама...в неговия случай той беше отворил дясната,оставил ключовете на седалката,ровнал нещо в жабката и затръшнал вратата...и в тоя момент алармата цъкнала...а после ние 4 часа цъкахме около нея
Хм, значи ако след като натисна за отваряне алармата, но не отворя шофьорската врата, може да се затвори... трябва да взема да пробвам...

Някакви други възможни "кофти комбинации" ?
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... it_la_8009
има ли някои колега е то такова да му е дистанц..... и алармата
има ли някои колега е то такова да му е дистанц..... и алармата

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
ned_gm28 написа:...отварям с ключа предна лява,пъхам си ключовете на таблото,натискам палеца за заключването и блъскам вратата.
Колега, малко съм изненадан, че си успял да натиснеш палеца на вратата когато е отворена. Аз съм опитвал да го направя, но нищо не се получава, въпросният палец не действа.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
stony1 написа:ned_gm28 написа:...отварям с ключа предна лява,пъхам си ключовете на таблото,натискам палеца за заключването и блъскам вратата.
Колега, малко съм изненадан, че си успял да натиснеш палеца на вратата когато е отворена. Аз съм опитвал да го направя, но нищо не се получава, въпросният палец не действа.
При мен се натиска при отворена врата без проблем.Но в нормални обстоятелства(когато акумулаторът е свързан),щом го натисна,централното го връща веднага.
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3