Проблем с парното на Е36 316-духа студено в краката и лицето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Тази сутрин го пробвах- на 10 ч. не става. Но когато го наглася в началото на синята зона- на към 3ч и към 5 ч. тогава духа и топло
Е не горещо, но пак е по добре от нищо!

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Aз имах такъв проблем ,при 316 без климатик има само един електромеханичен клапан ,които когато е отворен пропуска топлата вода и тя минава през питата на радиаторчето за парното, когато е затворен не пропуска
!!!
ако е сколиматик може да са два но принципа е същия
много често се случва това клапанче да не иска да сработи поради ред причини ,но най често са две едната е котлен камък които се е наслоил и му пречи да се отвори (мисля че не е това при теб) другата е електрическа ,от самия регулатор за топло студено (понякога не подава правилните импулси към клапана)
аз за съжаление неможах да отделя достатъчно време на този пропблем при мен и изведох едно ключенце когато подам захранване на клапана тои затваря и съответно парното духа студено, когато отпадне захранването към клапана парното духа топло!!!!
Понеже сега е доста студено те съветвам просто да откачиш куплунга към това клапанче и така винаги питата на радиаторчето на парното винаги ще ти е топла все едно си завъртял регулатора на максимално топло!
Става лесно пък напролет може заедно да потърсим истинско решение на проблема , ако неможеш да намериш къде е клапанчето звънни или пиши тук, ще направя снимки

много често се случва това клапанче да не иска да сработи поради ред причини ,но най често са две едната е котлен камък които се е наслоил и му пречи да се отвори (мисля че не е това при теб) другата е електрическа ,от самия регулатор за топло студено (понякога не подава правилните импулси към клапана)
аз за съжаление неможах да отделя достатъчно време на този пропблем при мен и изведох едно ключенце когато подам захранване на клапана тои затваря и съответно парното духа студено, когато отпадне захранването към клапана парното духа топло!!!!
Понеже сега е доста студено те съветвам просто да откачиш куплунга към това клапанче и така винаги питата на радиаторчето на парното винаги ще ти е топла все едно си завъртял регулатора на максимално топло!
Става лесно пък напролет може заедно да потърсим истинско решение на проблема , ако неможеш да намериш къде е клапанчето звънни или пиши тук, ще направя снимки
- Gri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
От духалките към лицето не може да духа топло. Така е конструирано. Идеята е през зимата да ти е топло навсякъде а струята към лицето да те освежава. Това си личи от рисунките "А" и "Б" на ivopicha. При нагласяне да духа към лицето от двете страни има по една клиновидна ивица, която тук се вижда бяла, а всъщност е синя. Е, синьото означава студено.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аве надали е точно така ,щото моето може да духа както топло така и студено от всички дупки ,вкл. тези към лицето .. аз съм с климатик обаче ..
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
1213 написа:ludiagsmBMWто е с климатик.Ще ми е нужно да пратиш снимка или поне да дадеш GSM за да кажеш каде се намира клапана.
0886444 448
- Gri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
аве надали е точно така ,щото моето може да духа както топло така и студено от всички дупки ,вкл. тези към лицето .. аз съм с климатик обаче ..
Има и духалки с допълнително копче, с което можеш да управляваш дали да духа топло или студено. Все пак от Мюнхен са се сетили, че може да иска човек да духа и топло към лицето.
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
ludiagsm написа:Aз имах такъв проблем ,при 316 без климатик има само един електромеханичен клапан ,които когато е отворен пропуска топлата вода и тя минава през питата на радиаторчето за парното, когато е затворен не пропуска!!!
имам продобен проблем , някой да знае жичкаджия който може да ми измери дали се подава достатъчно ток към клапите?
при мен слабо топло духа от дясната срана само от лявата духа хладко почти студено , с климатика е същия проблем.

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2