Мнения за Джанти.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Не се ли научихте че джантите за е36 започват с ЕТ от 35 до 47....а тези с ЕТ под 30 са за е34
Ключа до тук е че малките ЕТ-та е за 5-та серия а големите са за 3-та серия...
Ето ти линк http://felgenkatalog.auto-treff.com/
Цъкай на джанта която искаш и после погледни под снимката какво пише...(това са джанти оригинал на БМВ) и всяка джанта е модел за всяка серия БМВ...така че там е инфото кои джанти стават за е36 и кои са моделите й ......................и т.н.
Ключа до тук е че малките ЕТ-та е за 5-та серия а големите са за 3-та серия...
Ето ти линк http://felgenkatalog.auto-treff.com/
Цъкай на джанта която искаш и после погледни под снимката какво пише...(това са джанти оригинал на БМВ) и всяка джанта е модел за всяка серия БМВ...така че там е инфото кои джанти стават за е36 и кои са моделите й ......................и т.н.
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Няма невъзможни неща
ЕТ20 заспива на Е36 със стандартно окачване. За ЕТ10 с много ниска и "малко" разпъната гума ще стане според мен. Но ми намирисва на страшна грозотия
П.П: Стига гледали тия "стандарти".
Това стандартно ЕТ47 на Е36 е такава отврат, на моменти под определен ъгъл толкова се крият джантите, че все едно е на дискове
Зимата си затварям очите преди да се кача в колата. ЕТ35 е оптимално, ама не това беше темата май 

ЕТ20 заспива на Е36 със стандартно окачване. За ЕТ10 с много ниска и "малко" разпъната гума ще стане според мен. Но ми намирисва на страшна грозотия

П.П: Стига гледали тия "стандарти".
Това стандартно ЕТ47 на Е36 е такава отврат, на моменти под определен ъгъл толкова се крият джантите, че все едно е на дискове

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
bmwdriver написа:Joro_Paveto написа:...
Като обясняваш,обясни на "дръвниците" как при по-тясната от джантата
гума, борда на джантата е незащитен и става на "гъз" при всяко неразчетено паркиране.
И да,продължавам да твърдя че джанта 9Jx17 с правилното ЕТ и гума
265 ще стои по-красиво от джанта 9Jx17 с малко ET и гума 215
Въпрос на вкус колега. На теб ти харесва 9J с подходящо ЕТ с гума 265, на мен също, но ми харесва много и джанта стърчаща извън веждата и гума на една линия с веждата. Както казва един приятел "Света затова е хубав, щот има различни хора"
Идеята беше да не се отричат стреч гумите и малкото ЕТ с категоричното "не става" и толкова, при положение, че в темата в bimmerforum-а има хиляди снимки на такива коли.
А относно неразчетеното паркиране, божа работа...виждал съм джанта с гума 255/50 изкривена от неразумно влизане в дупка та тия неразумни неща в много от случайте не зависят от нас. Едва ли някой паркира всеки път по звукът от удара в бордюра.
Ако човека иска да си направи колата с джанти с малко ЕТ по-добре да му помогнем да си ги направи както трябва отколкото да му обясняваме колко е тъпо и вредно, и лошо, и как не ставало такова нещо. Казва му се, че на 8.5J за да няма проблеми му трябва 205 гума и готово, а оттам нататаък той си прави сметката...как ще кара, как ще паркира и т.н.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Joro_Paveto
То има много варианти но трябва да се съгласяваме според размера който е направен от немеца-това не е случайност!!!
Затова е този каталог със зададените размери джанти и гуми...
Например сега има разлика да сложиш гуми 195/65/15 или 205/60/15 на джанта с ЕТ 41(това са метални джанти) спрямо бирените капачки с ЕТ47
Т.е. и двете размери гуми стават и за двете джанти но едните гуми са по тесни и високи а другите са по-широки и ниски което означава че за да има стабилност на пътя е препоръчително по тесните и по-високи гуми да се слагат на джанта с по-малко ЕТ за да стане по-разкрачена колата...докато широките и ниските може да се слага на по-голямо ЕТ
То има много варианти но трябва да се съгласяваме според размера който е направен от немеца-това не е случайност!!!
Например сега има разлика да сложиш гуми 195/65/15 или 205/60/15 на джанта с ЕТ 41(това са метални джанти) спрямо бирените капачки с ЕТ47
Т.е. и двете размери гуми стават и за двете джанти но едните гуми са по тесни и високи а другите са по-широки и ниски което означава че за да има стабилност на пътя е препоръчително по тесните и по-високи гуми да се слагат на джанта с по-малко ЕТ за да стане по-разкрачена колата...докато широките и ниските може да се слага на по-голямо ЕТ

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
И мен тия бирени капачки страшно ме дразни че са навътре много, ама не мога да се прежаля да сложа фланци...
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
cucko написа:Joro_Paveto
Няма как да се съобразяваме с всичко предписано от производителите...тогава трябва да закрием тунинг индустрията и да караме еднакви коли...както преди 20 години с москвичите и ладите.
А относно тесните и широките гуми - ЕТ-то и ширината на джантата определят каква да е гумата. Както колегата в началото е попитал за 7Jх15 ЕТ10. За стоково окачване може да мине с 185/50 или 55, или в краен случай на 60, но тогава малко ще се загуби визията. Ако смъква окаването вече трябва да се помисли за 175 гума.
За зимни условия не коментираме нещата...там е ясно.
Ако искате нека направим една тема за тия стреч гуми и да изясним нещата с примери и снимки, за да може всеки заинтересован да получи яснота отнсно ЕТ, ширина на джантите, размер на гумите, монтаж на стреч гума и т.н.?
Мога аз да я направя темата в тунинг раздела тъй като там мисля и е мястото, ще опиша каквото съм прочел и научил за тия стреч гуми.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Джанти
За да опират зависи от окачването,размера на гумата и цолажа на джантата.sailor написа:На мен, на е36 купе джанти с ет12 ми опираха в предните калници при друсване, не може да се кара е36 с такива определено. А и за уличен автомобил няма смисъл. Джанти има много...
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
Колеги,задните ми джанти са 10j с ЕТ 30,гуми 235 40,според някои правилно,според някои не,но колата изглежда
е опират ми от понякога но този проблем ше го реша на пролет преди да ги сложа 

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Пуснах темата в Tuning...може там да преместим дискусията и се надявам да не се изпокараме и респективно избием
, а да направим една полезна и хубава тема.

- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
Re: Мнения за Джанти.
добре колеги аз да попитам...16"ки с ЕТ 20-23
със колко високи гуми могат да се карат нормално на е36
защото съм си харесал едни с ЕТ20 и други с ЕТ23 и се чудя с колко високи гуми мога да ги карам ...че ми писна от тея ниски гуми.
Някой колега ако прилижи снимки ...няма да е зле
със колко високи гуми могат да се карат нормално на е36
защото съм си харесал едни с ЕТ20 и други с ЕТ23 и се чудя с колко високи гуми мога да ги карам ...че ми писна от тея ниски гуми.
Някой колега ако прилижи снимки ...няма да е зле
- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i m43 coupe
- Мечтае да кара: e36 M3 EVO
- Детайли за колата: Враца Биич 104магарета Куц кон ама бегачка с БаВаРсКо сърце и кръв!

----->> BmW <<------
Здражеите Колеги,Кажете за тези джанти 7j-15-Н2-ЕТ 10,как ще седят на Е36,318И,92год. дали нямя да опират някаде? И какав размер гуми мога да сложа?Благодаря Предварително.
колега стават без проблем с гуми 185 55 15
аз имам 3ма приятели които карат с джанти от 5ца и стоят уникално
единият кара е36 320 с 16ски 8ж ет18 с ниско окачване FK с гуми 195 45 16
вторият кара е36 320 с 16ски птедни 8.5ж с ет10 с гуми 195 45 16 и задни 9.5ж с ет14 с гуми 215 40 16 с пречукани калници и с ниско окачване FK
3тият кара е46 с 17ски предни 8ж ет20 и задни 9ж ет22 с ниско окачване FK и гуми 205 45 17
колега стават без проблем с гуми 185 55 15
аз имам 3ма приятели които карат с джанти от 5ца и стоят уникално
единият кара е36 320 с 16ски 8ж ет18 с ниско окачване FK с гуми 195 45 16
вторият кара е36 320 с 16ски птедни 8.5ж с ет10 с гуми 195 45 16 и задни 9.5ж с ет14 с гуми 215 40 16 с пречукани калници и с ниско окачване FK
3тият кара е46 с 17ски предни 8ж ет20 и задни 9ж ет22 с ниско окачване FK и гуми 205 45 17

58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4