С КАТАЛИЗАТОР ИЛИ БЕЗ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 17 Дек 2008, 12:47

Най-добре е всичко да си е оригинално и да не се махат части.
Лично според мен си сложи нов катализатор и смени каквото още трябва.
Поне ще си сигурен че всичко ще е ОК.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Дек 2008, 16:47

Trixster написа:Най-добре е всичко да си е оригинално и да не се махат части.
Лично според мен си сложи нов катализатор и смени каквото още трябва.
Поне ще си сигурен че всичко ще е ОК.

Принципно съм съгласен на 100% с теб, но има един тънък момент. В държавица Българийка няма къде да се намери катализатор и имаш вариант да сложиш универсален катализатор на Walker например за скромната цифра от >350лв. Причината за това е липсата на техн.изисквания към автомобилите и сиромашията/побългарителните умения на хората. В този момент г-н Лазаров може да обясни защо не е много разумна идея да се прави (т.е. е същия ефект все едно да сложиш някакъв резонатор), поради неизвестния за много хора раздел от физиката нар. "Динамика на флуиди".

Добър вариант е да се купи афтърмаркет нов катализатор, който е изчислен за колата и е за директен монтаж. Принципно не са скъпи (~350лв.) и не е проблем да се купят, но не и от БГ, което прави темата излишна. Ако се въведе контол на изискването за състава на изгорелите газове, не можем да минем прегледа 3/4 от колите в БГ.

младши ентусиаст
Аватар

!!!

Мнение от Makarov 2 » 17 Дек 2008, 17:20

Гледам си говорите за сонди-колегата кара 320 -коя от двете сонди ще му изгори,че не разбрах нещо?То това да не е 316 или 318.Карай колега не ти трябва катализатор с него без него данъка е 200лв.Аз нямам нито едното нито другото-няма проблеми.Сменя малко звука и евентуално ще изпушва.Карам 320 ванос 97

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: !!!

Мнение от BiTurbo » 17 Дек 2008, 18:49

Makarov 2 написа:Гледам си говорите за сонди-колегата кара 320 -коя от двете сонди ще му изгори,че не разбрах нещо?То това да не е 316 или 318.Карай колега не ти трябва катализатор с него без него данъка е 200лв.Аз нямам нито едното нито другото-няма проблеми.Сменя малко звука и евентуално ще изпушва.Карам 320 ванос 97

и ква е разликата между 320 и 316 или 318 , че да не се плаши колегата ? Че 20-ката има 2 сонди а другите 1 ли ? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

!!

Мнение от Makarov 2 » 17 Дек 2008, 19:08

Да, защо не съм ли прав/ще ти изгори сондата/е хубаво де коя сонда ще ми изгори?Що се отнася колега дали ти е заминал катализатора, иди да ти замерят изгорелите газове.

Предишна

Назад към E36