Регулиране на ръчна спирачка?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Людмил написа:Здравей,искам да вметна,че при барабаните има и саморегулиращ механизъм,който най-често прави този проблем .Варианта е да смъкнеш проблемното колело,махаш барабана,ще го видиш от долната страна на налкадките.Той е един вид трешчотка,с контра.В повечето случай пада пружинката която държи контрата или смата контра се размества и се разминаваш само с раздвижване на механизма.Понеже незнам тех. ти възможности ти предлагам ако се наемеш да го пипаш първо запомни положението на всички части(най-добре даже ги снимаи),а ако има нещо разместено или те съмнява смъкни и другото колело и сравнявай(тъкмо ще раздвижиш и него)Сам прецени.Успех!
Е точно за този механизъм за саморегулиране говорех...ама до колкото зная няма нужда да си в движение,просто на място помпиш няколко пъти с ръчната и се самонатягат,а самия ход на лоста се регулира от под маншона на лоста с двете гайки
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- indianeca
- младши ентусиаст
-
- Кара: Табуретка със спортно окачване...
- Мечтае да кара: Фотьойл
- Детайли за колата: БМВ e46, M54B25
Днес махнах кожата на ръчната, намерих двете гайки за затягане и точно тази за задно дясно е супер хлабава, може на ръка да се върти. Ама сега проблема ми е, че няма с какво да затегна гайките. Дайте съвет, че съм схванат и с двете ръце 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
indianeca написа:Днес махнах кожата на ръчната, намерих двете гайки за затягане и точно тази за задно дясно е супер хлабава, може на ръка да се върти. Ама сега проблема ми е, че няма с какво да затегна гайките. Дайте съвет, че съм схванат и с двете ръце
Е какво са да ти купиме ключе 10 ли?

Я по сериозно

18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2