Питане подглавници??????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36-ци
Мечтае да кара: e30-ка

Мнение от kik_777 » 11 Дек 2008, 23:49

///MapTo написа:Абе и днеска си джитках...де*ба мама му де*ба...старо куче съм в тая среда Е36,ма това ми е неразгадан проблем...по-лесно ми е да зацепвам ваноса ебати..накрая ще хвана флекса и ще си реша сичките ядове :lol:

:mhihi: колега не ме отчайвай
*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kik_777 » 20 Дек 2008, 21:13

От няколко дена мога да се похваля че вече съм с подглавници,който сам си сложих

Значи процедурата е следната
1-во се махат задните кори (или им се открехва задния край)
2-ро махат се корите на който стоят задните плафони (като се внимава да не се шчупят щипките)
3-то изваждат се крайните парчета от задната седалка
4-то изваждат се едни рунтави щипки 4-ри на брой,стоят в най-долния край на кората (по-добре не се опитвайте да ги запазите в Дару има налични)
5-то маха се 1-на пластмасова лайсна която се даржи под щтипките
6-то махат се решетките над задните говорители
7-мо внимателно се измъква кората като се внимава да не се шчупят задките крачета (аз шчупих 1-но но после го залепих с Капчица стана перфе,само не се слага много че после побелява и става мани мани)
Това е процедурата по свалянето (поне според мен)

След като е свалена кората се обръща от долната страна кадето трябва да личът шаблончета по койта да се правят отвори за тапите (при мен едва се виждаха)

С помоща на бормашина с подходяща боргия се пробиват дупки на мястото на шаблончетата,след това с кръгла пила се оформят отворите че са яйцевидни м**а им д**а (или поне аз така го направих)

След като са направени отворите се щракват тапите (аз тапите си ги купих от Дару и се уверих че там има всичко за Е36 :mhihi: )
след като се щракнат аз ги лепих от долната страна че се вадят

Преди да се сложи вече готовата кора на ламаримата под нея има 4-ри цилидърчета с по един прорез от външната страна,там стоят фибите (има ги и тях в Дару) слагат се на прорезите с правата час навън.Тези фиби служат за законряне на подглавниците

След като фибите са си на местата внимателно се слага кората като под стъклото ина 4-ри прореза кадето влизат крачетата на кората

Когато е сигорно че кората е сложена както трябва се забучват подглавниците (аз 1-во слозих пръчките и после самите подглавници) след това се събират останалите кори (аз брах много ядове с корите с плафоните докато се сетя че щипките от към стаклото са под металните крачета,малко акъл трябва ама на време :mhihi: )

Слага се пластмасовата лайсна,набиват се щтипките,монтират се парчетата от задната седалка слагат се решетките и готово :yes:

Надявам се че инфото е полезно 8)
*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

111

Мнение от Makarov 2 » 20 Дек 2008, 22:50

Пускаш седалките надолу.има една черна пластмаса с 4 щипки
цилиндрични такива махаш ги-пластмасата излиза.Повдигаш кората в основата на пръчките на подглавника с нещо като по-голяма отверка.С друга такава изваждаш тия шибани фиби/скоби/както там им казваш.След това подглавника излиза свобидно-успех не е трудно.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Питане подглавници??????

Мнение от Makarov 2 » 20 Дек 2008, 22:53

to6o6o написа:Колеги купих си подглавници за купе,досега несъм имал искам да питам какво трябва да се направи да ги сложа,а тъпото е че нямам дупки и за такова,има и едни щивчета кудето законтря самите вилици и тях ги няма от къде мога и тях да си ги закупя. Мерси колеги предварително ;)

Ако си по сръчен можеш да си ги направиш от стоманизирана тел-моите са така,защото загубих оригиналните

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: 111

Мнение от kik_777 » 21 Дек 2008, 9:54

Makarov 2 написа:Пускаш седалките надолу.има една черна пластмаса с 4 щипки
цилиндрични такива махаш ги-пластмасата излиза.Повдигаш кората в основата на пръчките на подглавника с нещо като по-голяма отверка.С друга такава изваждаш тия шибани фиби/скоби/както там им казваш.След това подглавника излиза свобидно-успех не е трудно.

Май нещо не съм разбрал ама в темата става въпрос за СЛАГАНЕ на подглавници на кола която преди не е имала такива.
А относно фибите каква тел какви чудеса :shock: те са некви стотинки.
Изображение

Предишна

Назад към E36