Отопление на Дроселовата клапа Нагрява се Здраво ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Не знам за какво охлаждане на каква плочка говорите
И дали е това за което става на въпрос в темата!
Ама тук ставаше на въпрос за термостата 10 който се намира оригинално в кутията на филтъра (м50) или ако е слаган конусен филтър виси някаде покрай двигателя
Та този термостат(няма никакви кабели при него а само маркучи с охладителна течност както се вижда на картинката) се влияе от температурата на въздуха който постъпва в мотора.Когато на вън е примерно -8 градуса въздуха който влиза в мотора е с близка до тази температура охладителната течност циркулира около дроселовата клапа с цел да загрее студения въздух с цел по добро смесообразуване и по бързо загряване на мотора.
При жигулите примерно зимно време се завърташе капака на въздушния филтър така че при студено време мотова да дърпа топъл въздух от към изп.колектори.Тва го има и при карбураторите с циркулирането на охладителната течност оклоло дроселовата клапа

Ама тук ставаше на въпрос за термостата 10 който се намира оригинално в кутията на филтъра (м50) или ако е слаган конусен филтър виси някаде покрай двигателя

Та този термостат(няма никакви кабели при него а само маркучи с охладителна течност както се вижда на картинката) се влияе от температурата на въздуха който постъпва в мотора.Когато на вън е примерно -8 градуса въздуха който влиза в мотора е с близка до тази температура охладителната течност циркулира около дроселовата клапа с цел да загрее студения въздух с цел по добро смесообразуване и по бързо загряване на мотора.
При жигулите примерно зимно време се завърташе капака на въздушния филтър така че при студено време мотова да дърпа топъл въздух от към изп.колектори.Тва го има и при карбураторите с циркулирането на охладителната течност оклоло дроселовата клапа

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
MOGY написа:Тва със зелено ти е маркуча за сервото
....
Opa под него май има ено друго :mhihi такова дет маркуча за картерните газове влиза у него... епа за него пиша

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
mihal написа:MOGY написа:Тва със зелено ти е маркуча за сервото
....
Opa под него май има ено друго :mhihi такова дет маркуча за картерните газове влиза у него... епа за него пиша
Като гледам при М43 съ6тата работа пак има отоплениео 7 - 9 -11 на картинката

МНОГО СТРАННО

Маркучи- 14 и 13

- mihal
- ентусиаст
-
Zaho написа:mihal написа:MOGY написа:Тва със зелено ти е маркуча за сервото
....
Като гледам при М43 съ6тата работа пак има отоплениео 7 - 9 -11 на картинката
МНОГО СТРАННОпри М52 е точно като при мен няма термостат! директно минава антифриза през Дросела
Маркучи- 14 и 13![]()
Дросела съм го свалял. Няма никви подгреви.... подгрев има само на картерните газове...(това зеленото)

- MOGY
- Obergruppenführer
-
Има има,аз свалях дросела на моя М43 и понеже да не свалям маркуча за подгрева(7 на картинката) да не се разправям свих дросела на страни да не ми пречи(мисля че свалях стъпковия мотор за това развалях) пък така като съм го дърпал настрани отчупих щуцера на трипътника който е пласмасов(от който тръгва маркуча 7)та после търси тоя трипътник,разваляи цял ден си загубих

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Аз го изолирах и съм много доволен
Преди се усещаше оределено влошаване на работата на мотора след като загрее (което ми беше адски странно в повечето случаи е обратното)
Преди се усещаше оределено влошаване на работата на мотора след като загрее (което ми беше адски странно в повечето случаи е обратното)
- MOGY
- Obergruppenführer
-
Едно е да го изолираш друго е да махнеш термостата и да върти постояно,щото някой се бъркат 

- mihal
- ентусиаст
-
MOGY написа:Има има,аз свалях дросела на моя М43 и понеже да не свалям маркуча за подгрева(7 на картинката) да не се разправям свих дросела на страни да не ми пречи(мисля че свалях стъпковия мотор за това развалях) пък така като съм го дърпал настрани отчупих щуцера на трипътника който е пласмасов(от който тръгва маркуча 7)та после търси тоя трипътник,разваляи цял ден си загубих
При мене нямаше никакви маркучи на дросела.... ще видя пак да не би да е имало и да са го махнали

- mihal
- ентусиаст
-
mihal написа:MOGY написа:Има има,аз свалях дросела на моя М43 и понеже да не свалям маркуча за подгрева(7 на картинката) да не се разправям свих дросела на страни да не ми пречи(мисля че свалях стъпковия мотор за това развалях) пък така като съм го дърпал настрани отчупих щуцера на трипътника който е пласмасов(от който тръгва маркуча 7)та после търси тоя трипътник,разваляи цял ден си загубих
При мене нямаше никакви маркучи на дросела.... ще видя пак да не би да е имало и да са го махнали
Сега като стана студено затова ли ми вдигна разхода почти до 12 градско? Ако възстановя отоплението ще падне ли както лятото под 11 беше?

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2