М42 не ще да запали.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
zvetiko написа:Много уместен въпрос.Вуйчо Ваньо написа:А сигурен ли си, че кабелите си ги наредил правилно?Бях ги наредил по-дължина и понеже имах съмнения за първи и втори цилиндър,премерих единият кабел с мултицет от бобината до лулите и за голям срам и позор бях разменил двата цилиндъра-оказа се ,че кабела на първи цилиндър е по-къс от този на втори
,но като корегирах кабелите проблема остана.
Първо си объркал кабелите. Пробваш да запалиш, но не пали. Второ: дюзите работят, но няма изгаряне в цилиндрите. Трето: поставяш кабелите както му е реда и пак не ще да пали. Изтощаваш акумулатора, дюзите продължават да пръскат бензин. Равносметката: Просто си задавил двигателя и няма как да запали. Решението: Разкачи бушона за горивната помпа и за запалването. Върти отново на стартера докато изхвърли целия бензин от цилиндрите. Свържи отново всичко и готово.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Вуйчо Ваньо написа:Да ама нали я е палил СЛЕД обезвъздушаването! Колега ако си сигурен, че има искра и сега а не пали провери по-основно цялата концепция с кабелите-първи цил.-от към ангренажа-ред на работа-1-3-4-2 нали?
Е проверих я на светло-на 1,2,3 и 4 цилиндър,бях включил 4,1,2 и 3 кабел от бобините

Още веднъж благодаря.

Първо си объркал кабелите. Пробваш да запалиш, но не пали. Второ: дюзите работят, но няма изгаряне в цилиндрите. Трето: поставяш кабелите както му е реда и пак не ще да пали. Изтощаваш акумулатора, дюзите продължават да пръскат бензин. Равносметката: Просто си задавил двигателя и няма как да запали. Решението: Разкачи бушона за горивната помпа и за запалването. Върти отново на стартера докато изхвърли целия бензин от цилиндрите. Свържи отново всичко и готово.
Колега,бях ги оставил цилиндрите да се проветрят-даже бях махнал свещите,писал съм го.

18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2