Помощ за ксенон
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Абе не всичко е китайско, моя е корейски примерно.
Я разяснете ква е разликата между 55В и 35В, освен че няма да ми свети борда. По-добре ли светят 55 ватовите?
Я разяснете ква е разликата между 55В и 35В, освен че няма да ми свети борда. По-добре ли светят 55 ватовите?
- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320d M Sport
nParMaTuK написа:Абе не всичко е китайско, моя е корейски примерно.
ами 55W светят осезаемо по силно и както ми казаха...най-много някой от среща да те "набие" защото му светиш ужасно силно

We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Kambe написа:уау![]()
моите не са регулирани още и изобщо светлината не е така равна, колко струва регулирането на стенда ?
5лева...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
DaDurty написа:ами 55W светят осезаемо по силно и както ми казаха...най-много някой от среща да те "набие" защото му светиш ужасно силно
Да слагаш 55W хенон показва нуждата от очила.. а не от крушки... тва ако не виждаш с 35W хенон значи не знам... някои дори слагат И на халогените... такива абсурдни неща... как няма някой да ги регламентира тия неща...
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Аз обичам да ми светят на макс фаровете, като са добре регулирани мисля че не е проблем за отсрещните
А иначе мога ли да сложа 55 ватови крушки на старите баласти?

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
nParMaTuK написа:Аз обичам да ми светят на макс фаровете, като са добре регулирани мисля че не е проблем за отсрещните![]()
мисля че не може колега, на баласта нали си пише за какви крушки са

- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
nParMaTuK написа:Абе не всичко е китайско, моя е корейски примерно.
Братле точната разлика е в светлоотделянето (ЛУМИНИ) ако си с 35ватов крушката ти има светлоотделяне 2250 лумина при 50вата то е 3300 което всъщност значи че светят доста по силно и това че ти казват че пречиш на другите е абсолиютна глупост ако фаровете не са ти регулирани и с 35 и с 50 се ше те псуват и ще ти светкат. Аз карам с 50 ватови и никой до сега не ми е светнал че му преча а съм минал над 1300км вече с тях като поне 400 са били на тъмно по магистралата и на никой не съм пречил (съдя по това че на се ми премигвали)но си регулирах фаровете за 10 кинта.
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
nParMaTuK написа:Аз обичам да ми светят на макс фаровете, като са добре регулирани мисля че не е проблем за отсрещните![]()
Не можеш! има някой баласти на който пише 50/55вата на тях може да слагаш 50/55 ватови лампи но на 35 ватов баласт само 35 ватова лампа.
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Да не пускам нова тема - ще попитам тук...
Обясняваха ми че не било необходимо да се слага ксенон на дългите, а само на късите...
Когато ми го казаха, бях много учуден... в интерес на истината си нямах ни най-малка идея от ксеноните, но някак си не бях и допускал че може да са само на едните светлини ?
Някой може ли да ми каже така ли е или е въпрос на предпочитания и финанси ?
(Казано честно се учудих, тъй като си мислех че ксенони са дори по-необходими на дългите за по-добро осветление - поне на мен като че ли по-потребна ми е видимост при каране на дълги...)
А извън предпочитанията - каква е масовата практика - ксенон се слага само на късите наистина или и на къси и дълги (и само са ме подвели) ?
Благодаря предварително.
Обясняваха ми че не било необходимо да се слага ксенон на дългите, а само на късите...

Някой може ли да ми каже така ли е или е въпрос на предпочитания и финанси ?
(Казано честно се учудих, тъй като си мислех че ксенони са дори по-необходими на дългите за по-добро осветление - поне на мен като че ли по-потребна ми е видимост при каране на дълги...)
А извън предпочитанията - каква е масовата практика - ксенон се слага само на късите наистина или и на къси и дълги (и само са ме подвели) ?
Благодаря предварително.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
А бе слага си се и на дългите,ама трябва да забравиш с пресветкането щот ксеноне не обича така
и е добре този за дългите да загрява по бързичко...иначе дразни много.(като загрява бавно имам в предви де).

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:А бе слага си се и на дългите,ама трябва да забравиш с пресветкането щот ксеноне не обича такаи е добре този за дългите да загрява по бързичко...иначе дразни много.(като загрява бавно имам в предви де).
Хм, да рабирам ли тогава, че наистина стандартния случай е само ксенон на късите (и че ксенон на дългите е изключение) ?

- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Мен ако питаш масовата практика е да се слагат на късите но по принцип можеш да си ги сложиш и на дълги и на халогени където пожелаеш но ако фаровете са ти с лупи на късите просто седи супер. А и колегата е прав за примигването на дълги трябва да го забравиш. В краен случай зимаш 2 комплекта и си слагаш и на къси и на дълги. ЗИМАЙ КСЕНОНИ САМО С ГАРАНЦИЯ!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Няма да ти трябват дълги ,при положение че виждаш перфектно на къси
Фаровете задължително да са с лупа

Фаровете задължително да са с лупа

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3