Колеги,моля за упътване и помощ със скорости и кутия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 15 Ное 2008, 4:08

сори,слушам просто се захласнах малко иииии .....

айде нещо и от мен,
значи както виждаш 320 толко си бягат,а и мисля че някъде имаше обяснено как най-лесно можеш да разбереш дали ти приплъзва съединителя,само че аз не помня как ставаше това ..... е тука намерих едно от друг форум,а колегите нека да коригират

.Паркирайте колата срещу бордюр с предницата, така че предните гуми да са опрели в бордюра, дръпнете ръчната спирачка (ако няма бордюр и само на ръчна сп.става-стига да държи здраво)
Запалете двигателя ,включете на 3 скорост и дръжте съединителя натиснат, вдигнете около 2500/3000 оборота и задръжте педала на газта, постепенно и бавно започнете да отпускате съединителя и накрая го отпуснете изцяло....
...ако колата изгасне-Добре!
ако остане двигателят да работи, значи съединителя приплъзва.
Направете същата процедура и на 2-ра скорост!
Това е тест за напълно свършен съединител!

п.п.ама все пак трябва да сме джентълмени към колежките,нали :winky:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Ное 2008, 10:53

Apassionata написа:
sobiss написа:За мен най логично, е преплъзващ съеденител ;)

Абе и на мене май ми се приплъзва съединителя отвреме-навреме :roll: :roll: :roll: Кат ми се отплесе някое от тия токчета таково приплъзване ставааа :uups:
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
И друг сериозен проблем гледам се заформя при мен около педалите. Запиране и Ожулване да го наречем. Тия остри върхове заминават за една седмица :help: :help: :help: А се чудех преди време в един магазин една мацка защо не искаше да си вземе едни супер готини ботуши с остър връх... и ниско токче. Карам, вика :?: Е, аз пък карам с такива и не мисля да ги сменям. Въпреки изброените по-горе технически и... финансови проблеми :mhihi:
Та колеги /и колежки/, споделете, ако имате подобни проблеми. Решението с преобуването го пробвахме. Една седмица с едни гуменки. Голямо дупене падаше пред багажника насред Центъра. А пък за варианта за смяна на стила и имиджа изобщо забравете ;)
Айде нашарихме безмислено и тая тама :mhihi: :uups: :mhihi: :uups: Ще ми бъде простено навярно ;)

Жена ми се преубува,няма друг начин :mhihi:
А тоя сезон са намода заоблените ботуши и боти с по нисък ток :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 15 Ное 2008, 14:48

vld написа:
Apassionata написа:
sobiss написа:............

..............

А тоя сезон са намода заоблените ботуши и боти с по нисък ток :idea:

:yes:
Да ама колежката от бала гледам има да доизносва още ;)
Нека поне Е36 да не го пълним с глупости.....както и другите технически подфоруми.....
Да си останат свалките за който има нужда в "Извън темата".... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 15 Ное 2008, 14:57

Ейййй колежката превърна темата в "pretaporte есен-зима 2008-2009" :mhihi: :mhihi: .Па и сички сме компетентни отгоре не всичкото :mhihi:

Колега pepo_kn не се ядосвай,хубаво е да се разведрява обстановката ,когато дамите се включват.Така за проверката на съединитела,тъй като колата е със задно,гореописания начин с ръчната не е удачен!!Просто опираш в някой по-висок бордюр(като внимаваш с бронята,от личен опит го казвам :mhihi: ) и на 2-ра предавка подажаш газ.Ако оборатите се повишават безпроблемно,значи е тръгнал и се налага смяна.Ама това ще го усетиш мисля,няма начин да не може да диагностицираш приплъзващ съединител.И кажи резултатите от изцеждането на скоростите какви километри достигна :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 15 Ное 2008, 15:04

към колегата pepo_kn,

а да не би просто километража да не показва вярно ? :roll:
Най-добре го засечи с някой GPS, дори такъв от телефон ще ти свърши работа, не е нужно и да има инсталирани карти, просто го пускаш да ти показва там скорост........ и виж съвпада ли с километража.

П.С. Наистина и това със съединителя изглежда логично, ако приплъзва обаче мисля, че ще го усещаш. Горе ли отделя ?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320 cabrio e36
Мечтае да кара: CSL; tii

Мнение от pepo_kn » 15 Ное 2008, 18:22

проввах метода със бордюра, но само с ръчна и се оказа , че не е от него . колкото за километража не се бях замислил. нямам около мен GPS но ще намеря някой приятел да се пуснеме да видиме какво става. а за колежката имам предложение. чувал съм ,че много добре да кара с типа обувки САБО дето ги носят сестрите по поликлиниките и болниците. вярно още не са на мода в клубовете и дискотеките но съм чувал , че като натискаш по-здраво с тях изчезва времето на реакция на педала на гаст ( просто от страх ) и качват малко коне и разход :D
Да пишеш с латински букви на кирилица е като да пишеш с лайна по стена! Гадно е но пак се чете!
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 15 Ное 2008, 20:08

plradev написа:Ейййй колежката превърна темата в "pretaporte есен-зима 2008-2009" :mhihi: :mhihi: .Па и сички сме компетентни отгоре не всичкото :mhihi:

За сведения на четящите, имам някаква идея какво е актуално този сезон... Само че обли отпред и дебел, грозен нисък ток, е, нека го носят "актуалните" жени. Аз не съм актуална, аз съм по класиките, остро и тънко... А на бала ми бяха актуални други модели ;) Сега тържествено обещавам, следващия път да "напълня" темата със снимки на ръждясали чарколяци и да се изкажа без да имам нужда от някяква "свалка" ;) Абе свалени има лиииии :roll: А вдигнати?
Ей, нямате никакво чувство за хумор :!: :?: :!: И жените кат се разпишем тук за дифове, шперове и прочие важни сивоти... Просто малко цвят и забавление исках да внеса :uups: Млъквам кат ... Женаааа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна Apassionata на 15 Ное 2008, 22:09, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 15 Ное 2008, 20:29

Apassionata написа:Просто малко цвят и забавление исках да внеса :uups:

....... добре че има жени на този свят ей,иначе ...... ще има наистина да си говорим само за ръждиви чарколяци ......

п.п.както е казал поета "забавно е със забавни жени"

:D
Последна промяна kando на 15 Ное 2008, 20:52, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bubsa » 15 Ное 2008, 20:36

Абе дифа ти е къс 99%,друго няма какво да е според мен.
опитаи да я изпънеш някаде и виж каква максимална скорост ще достигнеш и ще разбереш.

Потребител
Аватар

Мнение от Redbull » 15 Ное 2008, 21:10

колеги аз карам Е36 318ис и на мен 2-ра предавка ми свар6ва на 80 км/ч 3-та на 140 4-160 тва при 6000 оборота в мин. а на 5-та в исклиучвател ми е на 200 км/ч та по тва сада че на колегата си му е наред всичко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 15 Ное 2008, 21:28

Redbull написа:колеги аз карам Е36 318ис и на мен 2-ра предавка ми свар6ва на 80 км/ч 3-та на 140 4-160 тва при 6000 оборота в мин. а на 5-та в исклиучвател ми е на 200 км/ч та по тва сада че на колегата си му е наред всичко

Колега,няма как на 5а-та да ти бие прекъсвач на 200 по километраж :shock:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Redbull » 15 Ное 2008, 21:31

колега пробвах я на магистралата като отивах кам морето с 4 човека и с багаж а и забравих да кажа 4е сам сас 16-ки гуми макар че незнам дали има някакво значение и при 6500 оборота/мин беше на 200 км/ч а пак може и моя див да е по касичак :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: Колеги,моля за упътване и помощ със скорости и кутия

Мнение от BiTurbo » 15 Ное 2008, 22:32

pepo_kn написа:а при 3-та в 3 000 карам с 50 км/ч

аз днес я пробвах моята,
на 3-та с 50км/ч е 2100 оборота,
а на 4-та с 4000 е на 140км/ч

други засичания не съм правил.....
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320 cabrio e36
Мечтае да кара: CSL; tii

Мнение от pepo_kn » 15 Ное 2008, 23:40

до макс още не съм пробвал но е идея. колкото до километража , щом на 3та колегата кара с 50 при 2100 оборота , значи трябва да ми изостава с 10-15 км километража , ама се си мисля ,че е трябвало поне малко до го усетя. днеска говорех с приятели тук и се оказа ,че в понеделник един колега с неговата 5тичка ще ходи до едно селце и ще минава по аутобана и може някак си да съчетаеме нещата ;)
Да пишеш с латински букви на кирилица е като да пишеш с лайна по стена! Гадно е но пак се чете!
Изображение

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 17 Ное 2008, 17:41

pepo_kn написа:до макс още не съм пробвал но е идея. колкото до километража , щом на 3та колегата кара с 50 при 2100 оборота , значи трябва да ми изостава с 10-15 км километража , ама се си мисля ,че е трябвало поне малко до го усетя. днеска говорех с приятели тук и се оказа ,че в понеделник един колега с неговата 5тичка ще ходи до едно селце и ще минава по аутобана и може някак си да съчетаеме нещата ;)

Колега виж си числото на "дифа" вземи едно парцалче и почистващ спреи за ръжда и легни под колата или на някое каналче и ще си отговориш на много въпроси ;)

http://xse.com/leres/ss/calculator.html

П.с. ако искаш пиши ми на скаип да ти пратя едно фаилче на български да си смяташ при какви обороти и гуми и число на дифа каква скорост ти идва и обратното ;)

Предишна

Назад към E36