Даите савет за този ABS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Естествено, че няма да спира по добре. Гледах сравнение по discovery Volvo с ABS vs Ford от USA без ABS система. 2те коли се ползват от полицията в съответните държави и резултата за ford-а беше плачевен +5-10 метра в зависимост от скороста (бяха 3 теста) на сух асфалт, а за мокро време няма даже смисъл да си говорим, без ABS си загубен в деретата. Ако заковеш педала и нямаш АБС-а колата ти просто се пързаля като шейна, без да имаш сцепление. Провери си спирачната течност каква е, по възможност я смени с dot 5 при мен даде подобрения даже. Гумите играят голяма роля също, кви са ?
Но абс-а не ти е проблем за бавното спиране. И тва, че не бил доизкусурен в e36 са пълни глупости. ABS системата (както и airbag-а впрочем) е първоначално въведена сериино в Mercedes S class W116 от 1972 година, така че тва съществува вероятно преди да си бил роден и метода на работа на тия неща е един и същ, даже и в днешните коли.
Но абс-а не ти е проблем за бавното спиране. И тва, че не бил доизкусурен в e36 са пълни глупости. ABS системата (както и airbag-а впрочем) е първоначално въведена сериино в Mercedes S class W116 от 1972 година, така че тва съществува вероятно преди да си бил роден и метода на работа на тия неща е един и същ, даже и в днешните коли.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
мите махни един бушон на абс-а , на капака на бушониерата ги пише кои са , ако има бушон само за него - него махни , АБС-а е система която ако няма повреда сама чисти грешките си , е в паметта на компа може да остане нещо но е само каро архив.. няма да ти светне лампа или да се промени работата му след като върнеш бушона .. опитай , според мен ще ти се стори че по добре спира , но в някои непредвидени ситуации
може да не спазиш дистанцията 

Мерси на вси4ки колеги и обшто взетомаи проблема ми е в гумите штото едното е 4е карам с 17 джанти и макар гумите да имат яко граифет може би са прекалено тварди и за това не спира сега си купих 4 4исто нови 17 зимни гуми гиславет и 6е видя как ше е с тях като ги сложа заштото вси4ко останало е перфекно дисковете са идеални наклатките са вазможно наи добрите и наи скапите те4носта си е идеална и остава само това размера на джантите и гумите штото и аз ваобште не искам да пипам и да вадя бушони но това ми мина през главата като варянт и решиь парво да попитам 

- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
мите написа:Мерси на вси4ки колеги и обшто взетомаи проблема ми е в гумите штото едното е 4е карам с 17 джанти и макар гумите да имат яко граифет може би са прекалено тварди и за това не спира сега си купих 4 4исто нови 17 зимни гуми гиславет и 6е видя как ше е с тях като ги сложа заштото вси4ко останало е перфекно дисковете са идеални наклатките са вазможно наи добрите и наи скапите те4носта си е идеална и остава само това размера на джантите и гумите штото и аз ваобште не искам да пипам и да вадя бушони но това ми мина през главата като варянт и решиь парво да попитам
Колега, прав си за гумите - може да имат грайфер, ама ако са стари - забрави...
Отговор на твой въпрос от по-горе: какво ще стане като изключиш системата и дали ще спира по-добре? Ами няма да спира по-добре. Единствената разлика ще е, че в момента, в който сега се включва АБС-а, когато е изключен ще ти блокират колелата и ще започнеш да се пързаляш...
zBoost написа:... по възможност я смени с dot 5 при мен даде подобрения даже...
DOT 5 е недопустимо да се смесва с DOT 4!!! Дори използваните материали в спирачни системи, предназначени да работят с DOT 5 са различни (гумички, маркучи...), така че да издържат на силиконово-базираната и доста химически активна течност! Да няма заблудени потребители...
Виж за DOT 5.1 е друга история - това е възможният вариант за смяна на DOT 4 (само не съм сигурен дали наистина си заслужава - дали можеш да подложиш колата на такова натоварване, до което по-модерните са разработени да издържат!)...
BMDrago написа:На бас на каквото кажеш,че това ти е първата кола с АБС,......гадно е докато свикнеш ,но някой ден ше си му благодарен на тоя АБС
Колега не ми е парвата с абс преди тази имах голф3 гти и по саштиа на4ин имаше моменти дето сам се размунавал на косам от удари то4но за това 4е педала по4ва да рита а колата не спира ма там само махнах буксата и абс са из4езна не мога да тварда 4е е запо4нала да спира ма поне малко по добре усештах кога и колко мога да спра

не прави глупости колега! ABS-а не е виновен за проблемите ти със спирането. Провери си накладките и дисковете, обезвъздуши спирачната система отвсякаде и виш тогава как ще спира. ABS-а е много ценен при зимни условия на шофиране. Миналата зима 3-4 пъти ме спаси от удари. Не си мисли, че ще спираш по добре, ако го махнеш, без него колата става неуправляема на хлъзгави участаци и като натиснеш спирачката вместо да почнеш да спураш, ще се пързаляш наляво надясно докато не се подпреш някаде... Така че внимавай там какво ще исзключваш да не съжаляваш после
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
На една 316i М43 и потъва педала на спирачката, в сервиз обезвъздушиха системата, но резултат няма... Майстора каза че му се причувал шум в АБС-а и според него имало въздух в него, ама не знаел как се обезвъздушава такъв АБС и не смеел да пипа... Дали е вярно или да търсим проблема другаде? 

спира4ки
колега обезвъздушил ли си спирачките ако не си го направи първо пеовери накладките и дисковете и тогава я обезвъздуши спирачната система
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
...
Колега,като махнеш бушона и изключиш АБС са,ще се видиш във спирачки.Аз го имам същия проблем,и без него спирам много.А за колегите дето нападат момчето да кажа че тука не става въпрос дали е по добре със АБС или без,ами за НЕИЗПРАВЕН АБС и без АБС,разликата е голяма.Така че колега махаи бушона за да не се пребиеш някъде,а пък като събереш пари да го оправиш си го оправи,макар че нали знаеш че всяко временно нещо остава за постоянно-така е при мен вече 5 месеца 

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3