Прегряване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: ?

Мнение от kdl » 25 Окт 2008, 20:50

sedef4o написа:не е от водната помпа.термостата се прецака и перката на водната помпа бе6е стопена.

T.e. ти е заминала водната помпа в движение, а после се е оказало, че и термостата е за смяна :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 25 Окт 2008, 21:01

Проверети си добре херметиката на охладителната система.Тя е много капризна при нашите коли.
Един колега скоро беше пуснал доста полезна тема за това.
Проверете си тройника който влиза в главата от зад на двигателя(до моторчето на парното).
Това се отнася за М43 незнам за други мотори дали имат точно там бакелтни съединения(тройници,2-ници т.н.)
Всички двигатели имат такива съединия просто може да се намират на различни места.
Гледайте хубаво и това друг варянт няма.
А дали е прегрявана неможе да се разбере в повечето случаи без да се отвори мотора.Най-много колега да ти е издухана гарнитурата,което е нормално даже и да не е прегрявана.
Изображение

Потребител
Аватар

.

Мнение от sedef4o » 26 Окт 2008, 12:52

sedef4o написа:
не е от водната помпа.термостата се прецака и перката на водната помпа бе6е стопена.
liloff тоест карах я с 220 по цялата магистрала от пловдив до софия водната помпа и термостата сдадаха багажа и колата прегря вдигна температурата на максимално и запо4на да намаля скороста на колата .това е моето прегряване.близо 2 години от тогава никакьв проблем при изванградско каране ни пьк при градско

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Окт 2008, 13:08

Да де разбрах... но термостата ти е бил отворен..., да се прецака означава, че е забил на отворено (в което няма лошо принципно). Иначе при 220 това е максимални обороти и разбирам зора на помпата...

Кофти случка, не се заяждам... просто не мога да си представа какво се е случило на термостата точно. Помпата ясна, че й и е заминала перката :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от tarkalay » 26 Окт 2008, 20:54

тея дни ще я видя на канал вси4ко как е но я оглеждах преди няколко дена.... и нямше нищо което да капе и т.н :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

същия проблем

Мнение от asentchernaev » 26 Окт 2008, 21:30

tarkalay написа:тея дни ще я видя на канал вси4ко как е но я оглеждах преди няколко дена.... и нямше нищо което да капе и т.н :confused:

Имам цяла тема, върти се точко около твоята :) http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E7&start=0
загубата ми на антифриз е почти идентична с твоята.. днес установих че капе антифриз от дренажа на климатика, което е точно зад двигателя, но ако бръкнеш (при студена кола) откъм акумулатора зад двигателя и опипаш станиола с който е облепено купето, и ръката ти стане мокра от антифриз, значи оттам е.. имай предвид че имам проблема от около година и чак днес го диагностицирах че въобще тече отнякъде... а под колата не става някаква невъобразима локва, да не говорим че пада точно върху едната от двете тръби на двуцевката и щом запалиш и всичко изсъхва... но при студена кола има капки и се вижда, но трябва да се завреш отдолу като мен :)

Всъшност при теб случая може да не е същия, но само ти давам идея да провериш.. там зад двигателя има и един тройник, който също тук по форумите се твърди че е слабо място и нямам представа как се сменя, той е заврян в главата, но отзад.. виж и от него да не тече, той също се вижда на канал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tarkalay » 26 Окт 2008, 21:46

каде точно се намира този тройник?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Re: Прегряване

Мнение от Игнатов » 26 Окт 2008, 22:00

tarkalay написа:Ако една кола е прегрявана (става въпрос за 6 так) ше има ли проблеми във вървенето? Общо взето какви ще са признаците за да се познае?

За гарнитурата на главата:
- Развиваш капачката за доливане на масло - не трябва да има бели отлагания по нея!
- Източи малко антифриз от пробката на радиатора - не трябва да има примеси вътре!
- Ако не ти се вдига нивото на маслото, няма да се плашиш!

И последно ако нямаш проблеми с температурата значи и водната помпа и термостата са издържали!

кандидат ентусиаст
Аватар

тройника

Мнение от asentchernaev » 27 Окт 2008, 1:42

tarkalay написа:каде точно се намира този тройник?

Трудно се вижда и нямам представа как се сменя ако ти се наложи.. забоден е в главата, но откъм купето. Ако гледаш отдолу (от канал) се вижда, точно над двуцевката гледаш, на самата глава.. представлява нещо като лула, според мен е бакелитов, късата и част влиза в главата, а дълтата е раздвоена и в нея влизат два маркуча, единия видях че е единия от парното, другия не знам точно, може и той да е от парното... днес ем го гледах на схемите в realoem.. абе на шибано място е и мисля че не можеш да го стигнеш отгоре с ръка, дори трудно можеш да го видиш отгоре, но има позиция в която се вижда ако седиш при бушоните.. тук имаше тема някъде за този тройник, със снимки свален и как е разяден, но пак не ставаше ясно как се сменя... всеки случай на канал ще го видиш дали тече със сигурност, но мисля че трябва да гледаш на запален двигател

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tarkalay » 27 Окт 2008, 20:11

ако някой може д ами покаже на снимка каде е този тройник?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 27 Окт 2008, 20:19

tarkalay написа:ако някой може д ами покаже на снимка каде е този тройник?

При 6-така е "двойник" :D
номбър 3
http://bmwfans.info/original/E36/Cou/32 ... l-11_1507/
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tarkalay » 27 Окт 2008, 20:33

значи мислите че е от номер 3 така ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

тройника - снимка

Мнение от asentchernaev » 27 Окт 2008, 20:54

Единствента тема която съм чел за този тройник - има снимки, но нямам идея как човека го е развил та да го изкара толкова нагоре.. той седи една педя по-надолу

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E0&start=0

старши ентусиаст
Аватар

Re: тройника - снимка

Мнение от Le Transporteur » 27 Окт 2008, 21:01

asentchernaev написа:

Единствента тема която съм чел за този тройник - има снимки, но нямам идея как човека го е развил та да го изкара толкова нагоре.. той седи една педя по-надолу

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E0&start=0

Скоро не си чел темата, има описано как става замяната. ;)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tarkalay » 27 Окт 2008, 21:16

нямам си на идея как да го намеря тва чудо,по точно няма ка да видя каде е че камоли да бръкна да го развия :confused:

ПредишнаСледваща

Назад към E36