Изясняване;Относно расход масло!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
zBoost написа:Кво ми обеснява от кво зависи...
Абе ти момче кола виждал ли си, капака се отваря, я се осъзнай малко и бегай, докато не дойдат да те хранят още хора, че всяка 2ра тема вече е в бисерите заради такива като тебе.
Мнението ще си го давам когато си искам, кога се регистрира тука, кога почна за масло да обесняваш, аман от вчерашни във форума![]()
за теб май-е по важно кога е регистриран потребителя а не колко опит има и колко е36ци са му минали през ръцете,не ми говори за фчерашни защото по наяина по които мислиш маи ти си този,,,видя всичките ти мнения от тях само с 10% си бил полезен на колегите, и аз мога да напиша 25465466 мнения и в тях само глупости
BMW-Шофирай в бъдещето сега 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ton4 написа::mhihi:![]()
![]()
вдигъл съм повече капаци от теб със сигурност
Да, ама тука не говорим за тия на багажника.
Нема смисъл повече да коментирам тука нема такива смешки, от "опитните". Аз отивам да си купя масло да имам, че ми предстои път

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
ton4 написа:4то В ръководството пише че това е ПРИБЛИЗИТЕЛЕН разход на НОВ двигател
Ето къде е черешката от тортата. Колеги, а да сте чували за сработване на частите? Нормално е след като не са сработени сигменти, бутала и цилиндри да харчи масло. Много правилно си пише в книжката - НОВ двигател. Един познат си взе някакъв бус, Ситроен или Пежо, и когато ми сменяше маслото си говорехме точно за горенето на масло. И той ми каза че буса му горял много щото е нов мотора и още нищо не е сработило. И аз така бях чул недочул че харчат масло БМВ-тата, но на моето вече 1000-рка му навъртях с новото масло и не го е пипнало.
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Освен това което каза joreto_88, новите мотори се карат с пълна синтетика, която е много по-рядка и е нормално мотора да я гори в доста по-големи количества. Не съм карал чисто ново БМВ, но е възможно наистина в началото да горят по литър и нещо на 1000 км.
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Не се караите,нещо е объркано наистина не е нормално този разход на масло.Четох при новите БМВта че в началото е нормално доливане до 1л до достигане на километрите за първо обслужване,а те бяха 20000км (не съм на 100% сигурен,това пишеше).Така че има грешка в нулите или запетаята.А дори и да е правилно да е написано не е нормално.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
абе на чисто нов голф 5ца на първата смяна масло на 14 - 15 000 км го дават, не е харчило толкова, и след 2 0000 км е каран съвсем нормално не до 3 хиляди оборота.
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
некои хора в тоя форум не са добре с главата, дори и 200 грама на 1000 км са мн. не треа да се верва на всичко което се чете. ако гори над 200 грама мотора си е за ремонт а над 500 гр е за още по сериозен ремонт
наистина може и да няма грешка в книжката но може да е с цел за да се застраховат ако се прецака мотора преди да е истекла гаранцията 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
това е максимален разход при който не трябва да се притеснявате....нагоре за ремонт....а че харчат по-малко е ясно,всяка кола харчи различно,автомобилните компаний се презастраховат !
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не, не е, няма грешка... просто двг-тата на BMW всъщност са двутактови и имат нужда от масло... и се черпят сами
Ма поне нали са таковааа..... ам... бързооборотни.... и затуй много бързо работят и ти се струва, че са 4-тактови... а те реално са дву-тактови.... и затва харчат толкова масло...

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
абе да знаете почне ли да гори 10 грама на 50 000 км е за най-големия ремонт (понеже гледам че вие така ги класифицирате голям, по-голям и най-голям ремонт
)
та така, те ся вашите явно даже като чета като им сипете 4л масло и на смяната източвате 4.5, те не само, че не горят, но го и произвеждат
........... просто ми е мъчно като ви чета мненията и не искате да проумеете някои неща.......... аз повече нямам какво да кажа по темата, мисля че вече го направих споделяйки опит и неща на практика а не чесане на клавиатура.........

та така, те ся вашите явно даже като чета като им сипете 4л масло и на смяната източвате 4.5, те не само, че не горят, но го и произвеждат

........... просто ми е мъчно като ви чета мненията и не искате да проумеете някои неща.......... аз повече нямам какво да кажа по темата, мисля че вече го направих споделяйки опит и неща на практика а не чесане на клавиатура.........
joreto_88 написа:ton4 написа:4то В ръководството пише че това е ПРИБЛИЗИТЕЛЕН разход на НОВ двигател
Ето къде е черешката от тортата. Колеги, а да сте чували за сработване на частите? Нормално е след като не са сработени сигменти, бутала и цилиндри да харчи масло. Много правилно си пише в книжката - НОВ двигател. Един познат си взе някакъв бус, Ситроен или Пежо, и когато ми сменяше маслото си говорехме точно за горенето на масло. И той ми каза че буса му горял много щото е нов мотора и още нищо не е сработило. И аз така бях чул недочул че харчат масло БМВ-тата, но на моето вече 1000-рка му навъртях с новото масло и не го е пипнало.
Колеги извинявам се за намесата -вярно че се регистрирах много скоро ама едно време фирми като БМВ МЕРЦЕДЕС,АУДИ,ОПЕЛ,и някой други имаха студена стендова разработка качваш се и караш,гаранцията си беше гаранця, а не като руските -пломби до определени километри и в сервиза да ти я свалят.Но сега производството е по друго и повече-борба за пазара.Кой има файда от автомобил който ще е вечен?Вече не се учудвам на нищо.
Мисля,че форума е да си помагаме кой с каквото може.Човек се учи докато е жив,аз благодаря на всички за мненията които потърсих и получих.
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3