За светлините през деня зимата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 10 Окт 2008, 15:55

a4o написа:Колега Людмил, въпроса ми е за интелигентна система, която всъщност отдавна е измислена. Има канадско и скандинавско изпълнение. Сменят се някои релета и не само това, и след запалване и преминаване на захранване от алтернатора - се включват дългите светлини на 50%. Така се използват рационално дългите и не изгарят често късите светлини.
Със здраве!
извинявам се тогава,не съм разбрал,но ти сам си отговаряш,търси кола внесена от там,те за канада съм виждал и представки за предварително подгряване на антифриза-вкючват се към тока и т.н.А на колегата с"идеите"за бензиновата помпа и т.н-лкогиката за датчика е,че качва налягане след известно време,то иначе направо директно към контакта(като се замисля само на чистачките нестава :mhihi: )
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 10 Окт 2008, 21:45

тва е лесно само трябват няколко релета и потенциометър, ще стане и като пуснеш късите автомнатично гасят дългите и се връзва да тръгват към алтернатора
на опела ми го бях направил така и беше безотказно :)
ето примерна схема
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS Touring `96 г.

Мнение от a4o » 11 Окт 2008, 20:48

Здравейте колеги,
Благодаря на всички отзовали се. Мисля, че вариянта със смяна на реле е най-интелигентен, но има недостатъци: скъп е и е възможно да са необходими още доработки. Сигурно ще купя Smart DRL, но се притеснявам от монтажа. Някой от колегите дали може да монтира тази джаджа или поне да помогне - разбира се срещу заплащане?
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 12 Окт 2008, 13:37

NikiNikolov в другата тема го е монтирал :idea:

Предишна

Назад към E36