Мистерия със стартер.Понякога не пали?!?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Окт 2008, 13:56

VRPerformance написа:
plradev написа:
VRPerformance написа:мисля че ако досега беше отишъл на майстор проблема ти отдавна щеше да е решен :idea: а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти ;)

VRPerformance

Мисля,че ако ходя на майстор за всяко нещо което е по силите ми да свърша сам,могат да премахнат техническите подфоруми :winky: .Мерси за съвета все пак :yes:
бъди така любезен и сподели после от каде ти е бил проблема,понеже се съмнявам за нещо :roll:

VRPerformance

Няма проблем,любезният (лос) е второто ми име :mhihi: :mhihi:Сега сериозно ще кажа когато реша напълно проблема,колега :yes: .Преди малко свалях кабелите от шалтера и почистих клемите ,напръсках с ВД-40 и пуснах един кабел за принудително палене директно от акумулатора.Та следващия път когато ме изненада (защото го прави изневиделица),ако не запали и от директния кабел работата ще е ясна-сваляне и цялостно рециклиране на стартера :twisted:
Изображение

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 10 Окт 2008, 14:32

четки :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 10 Окт 2008, 15:02

Бисер_Гечев написа:четки :idea:

Няма никакъв шум от тяговото реле(шалтера),нито пък реакция вътре в него(установено когато го хвана с ръка и някой друг върти).

Ами ако са четки си мисля,че поне шалтера трябва да реагира,ама ТЦ нема го никакъв :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 10 Окт 2008, 15:21

Колега махниги тия маистори , сваляй смело и ремонт му е майката , все някога трябва да ти е за първи път , Нека Форума е с Теб :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 10 Окт 2008, 16:53

plradev написа:

Няма никакъв шум от тяговото реле(шалтера),нито пък реакция вътре в него(установено когато го хвана с ръка и някой друг върти).

Ами ако са четки си мисля,че поне шалтера трябва да реагира,ама ТЦ нема го никакъв :roll:
грешиш,възможно е да е от тях,провери си и масите на мотора :roll:

VRPerformance

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Окт 2008, 9:59

plradev написа:
VRPerformance написа:мисля че ако досега беше отишъл на майстор проблема ти отдавна щеше да е решен :idea: а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти ;)

VRPerformance

Мисля,че ако ходя на майстор за всяко нещо което е по силите ми да свърша сам,могат да премахнат техническите подфоруми :winky: .Мерси за съвета все пак :yes:

Брат, като сменях ключа същата грижа. Отвори го и виж да не ти се е разместил транспондера, че трябва да е адски близо. Иначе всичко светва, ама просто не пали и е много псуване.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 11 Окт 2008, 11:02

liloff написа:
plradev написа:

VRPerformance

Брат, като сменях ключа същата грижа. Отвори го и виж да не ти се е разместил транспондера, че трябва да е адски близо. Иначе всичко светва, ама просто не пали и е много псуване.

Няма батенце,проверил съм го в момент на НЕпалене и си подава напрежение :banghead: :banghead: .Сега я чакам колата пак да не запали,пробвам с кабела който пуснах вчера директно от клемата на акумулатора,меря всичко за последно по клемите и ако се окажат Ок токвете всичко ще е ясно!!!Ще му е дошло времето на стартера,свалям ,рециклиране,уведомяване в темета какъв е бил проблема ,за да има полза от нея и happy end :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 01 Ное 2008, 20:42

Имаме познал верният отговор :mhihi: .

Темата е стара,но бях обещал като реша проблема да пиша.

Та стартера беше демонтиран ОТДОЛУ,без разглабяне на нищо.Доре че е студено и се ходи с дълъг ръкав,та не ми се виждат ръцете :mhihi: .Адски тегаво е но не е невъзможно.Четките бяха почти на нула и е трябвало още съвсем малко ,за да се запалят!!Смениха и втулките и сега всичко е ОК :lol:

Благодаря на всички за отговорите още веднъж :yes:

BManoWar написа:Моята пьк пали от втория пьт като поседи няколко часа... :help:

Намали си тоя wallpaper в аватара,че форума се разтегля на половина :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 03 Ное 2008, 1:10

браво колега :mhihi: и аз по-горе ти казах че е възможно да е от тях,но трябваше си отваряне няма как да се каже на 100% иначе :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 08 Ное 2008, 17:51

в една съседна тема бях описал проблема, но тук май е по подходящо .
та.. спря да пали :)
върти стартера, лампите премигват, т.е. харчи си ток... акомулацията е добре.. даже дозареждах, но.. не пали.
иначе пали от 2-рия зъб , и дори добавка редекс слагам редовно за инжекторите, и нямам никакъв проблем с обороти или прекъсвания.
но.. това го направи няколко пъти з аняколко дена , и сега май хич не ще да запали .
възможно ли е бензиновата помпа да е отишла ?
т.е. не съм компетентен, но тя изведнъж ли "изгаря" или е възможно да зацепва отвреме на време ? (бензина ми е около 15 -20 л))
или проблема е другаде ?
Изображение

Предишна

Назад към E36