микрофилтър на компакт 95 с климатик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
liloff написа:А има ли 2 железни клапи отстрани на това с болтчетата?
Ако има честита ти италианска Диавиа.
A де, чак толкова не съм го инспектирал - я разкажи каква е тая Диавиа, че нищо не разбирам

А и при така създалата се ситуция, парното през същото място ли минава...и то ли е без филтър...егати обърквацията

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа:Ай сега прочети ТАЗИ ТЕМА цялата и тогава ще го мислим
Прочетох я

Както казах по-горе, майсторите филтър не намериха, само казаха. Тая кола е със "слаган" климатик и няма филтър. Толкоз

Мързел, нищо не си прочел
Едно от последните мои мнения с филтъра от Корса.
Ти си с компакт като мен, климатика ти е същия.
Филтъра се намира встрани от жабката. Сваля се цялата жабка и се навираш максимално навътре.
Сваля се най-задната част на панела, една вертикална пластмаса около 20см дълга.
Съжалявам, че нямам читави снимки, но с телефона нямаше достатъчно светлина и не стана нищо.
Oнова червеното вдясно от бялата лепенка е всъщност силикон, там в дупката се напъхва филгъра. Дано е ориентир някакъв.

Едно от последните мои мнения с филтъра от Корса.
Ти си с компакт като мен, климатика ти е същия.
Филтъра се намира встрани от жабката. Сваля се цялата жабка и се навираш максимално навътре.
Сваля се най-задната част на панела, една вертикална пластмаса около 20см дълга.
Съжалявам, че нямам читави снимки, но с телефона нямаше достатъчно светлина и не стана нищо.

Oнова червеното вдясно от бялата лепенка е всъщност силикон, там в дупката се напъхва филгъра. Дано е ориентир някакъв.
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
liloff, гледах, четох уж - тия снимки не ги видях
А и аз имах предвид снимка на под чистачките това...правоъгълната тръба...ще погледна днеска и компресорът какъв е. Иначе изглежда егати епопеята тая смяна на филтър, жалко, че надали има някой който разбира достатъчно,за да ми го направи за 20 лв, ще трябва аз да се хвана да ръчкам...а като се знам...дано не окепазя нещо.

То ги няма в другата тема тези снимки. Сега ги намерих в единия телефон.
Виж ми в галерията има една снимка с отворен капак. Загледай се в тръбата за пълнене на климатика. Ако си същата, си с Диавия, но съм сигурен, че си с напълно еднакъв климатик като моя.
Не пипай там под чистачките. Повярвай ми.
За 20лв могат да ти посчупят малко пластмаси и да ти кажат: "Бате, нямаш филтър, оправяй се!" Нали и аз я минах тази сага преди няколко месеца.
И на мен колко майстори са ми казали, че нямам филтър, ама никой не можа да ми обясни що нямам прахоляк по духалките и се наложи сам да си ги сменям нещата.
Виж ми в галерията има една снимка с отворен капак. Загледай се в тръбата за пълнене на климатика. Ако си същата, си с Диавия, но съм сигурен, че си с напълно еднакъв климатик като моя.
Не пипай там под чистачките. Повярвай ми.
За 20лв могат да ти посчупят малко пластмаси и да ти кажат: "Бате, нямаш филтър, оправяй се!" Нали и аз я минах тази сага преди няколко месеца.
И на мен колко майстори са ми казали, че нямам филтър, ама никой не можа да ми обясни що нямам прахоляк по духалките и се наложи сам да си ги сменям нещата.
- menchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw E36 compact
- Мечтае да кара: BMW X6
Колеги днес си смених сам филтрите към купето на компакта ми,два малки филтъра са,намират се под чистачките,филтрите ги купих за 58 лв комплекта,или 2х29лв,така пишеше на кутията,малко играчка е смяната им че местенцето кадето са е доста тесничко.А интересно ми е,значи като отворя жабката има надпис че има микрофилтър,а той каде се намира,както беше казал някой,се сваля жабката и там някаде е можеби,а този филтър кой знае колко пари ще е,струва ми се че ще е доста скъп 

- menchev
- кандидат ентусиаст
-
- menchev
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа:Не би трябвало да имаш други. Не и на европейски компакт.
добре,а този филтър който показваш от жабката който си изкарал,аз такъв нямам ли?твоя компакт не е ли Европейски?
Има серия за ЮАР Е36 с допълнителни филтри, но не знам дали и при Компакт е така.
Моя филтър е различен, понеже климатика не е фабричен на БМВ (от завода), а добавяна допълнително Диавиа в Италия. Затова филтъра ми е там. Преправяно ми е таблото. Много време се чудехме къде е аджеба. Ти си късметлия със фабричен климатик и твоите филтри са точно 2та малки, които си сменил.
В интерес на истината филтъра за Диавиа е от Опел Корса/Тигра и струва 12ина лв.
Не си губи времето да търсиш, няма нищо там.
Моя филтър е различен, понеже климатика не е фабричен на БМВ (от завода), а добавяна допълнително Диавиа в Италия. Затова филтъра ми е там. Преправяно ми е таблото. Много време се чудехме къде е аджеба. Ти си късметлия със фабричен климатик и твоите филтри са точно 2та малки, които си сменил.
В интерес на истината филтъра за Диавиа е от Опел Корса/Тигра и струва 12ина лв.

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2