скъсан ремак

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 15 Сеп 2008, 10:47

Недей да се пениш и обиждаш, човека ти обяснява защо се е стигнало до тук!!!
Ясно и нагледно написа за всички които не знаят и не са запознати, каква е работата по автокъщите, и предпоставките за скъсване на въпросният ангренажен ремък. С това темата сната МНОГО ПО-ПОЛЕЗНА, за хора като теб на които им казали, че ремъка ''изглеждал добре'' , и - цитирам -''при проверка маистора ми каза че бил чисто нов ''- и те горките взели та повярвали. :evil:

Вече знаеш че имаш 3 огънати клапана, и едва ли още някой ще ти каже какво още може да му има.... Иди си при ''майстора'', а като не е мн сигурен, иди при друг!!! Успех с колата, и ремонта ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Сеп 2008, 13:22

Виж ти кво.Тоз който ще ти каже дали има друга повреда е майсторати.Ако му нямаш доверие КАКВО ПРАИш ПРИ НЕГО.Или ти е приятел и при него ще ти излезе на ТЪНКЪНЪЪ.
Може мноо работи да са може и нищо да не е.
Като по4енеш-Крива глава присъргал основен лагер крив вал , сцепено бутало и какво ли още не.
Никой от тук неможе ти каже.По добре 4ети и слушай съветите които колегите ти дават и ги следвай защото ще имаш о6те проблеми.
Нищо чудно като смениш маслото и моторати да се разлопа.
Тук хората ти говорят за добро кво триябва да се праи и си отнемат от времето а ти ще се обръщаш към тях със "ВИЖ КВО".
Успокой се малко и си смени майстора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Сеп 2008, 13:26

И кво е тва 318И 94г. със ремак ве Майтосре.Така са те изоблили с тая кола че не е истина.
Последна промяна Binev_OuT на 15 Сеп 2008, 16:42, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 15 Сеп 2008, 16:34

Binev_OuT написа:И кво е тва 318И 94г. със ремак ве Майтосре.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от traqn_savov » 15 Сеп 2008, 19:37

BiTurbo написа:
Binev_OuT написа:И кво е тва 318И 94г. със ремак ве Майтосре.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

просто е 91 или по старо. :confused:

не съм тук да обиждам някой, а да давам съвети, не ми плащат за това, и повярвай за основни ремонти и скъсани ангренажни ръмъци, взимам повече от колкото за смяна на ремък. ;) ;)

Явно майсторът ти те е прецакал, може да е добър, може да е било недоглеждане от негова страна, ама сега кофти ще правиш мотор...

и един съвет към майсторът ти....

Ако е ударена видимо периферията на буталото, възможно е каналите да се се свили и да са заклещили сигментите.

ако няма видими белези по буталата, по всяка вероятност ще се разминеш само с криви клапани.

ако някоя клапанна глава се е откъснала от стеблото и е паднала в цилиндъра, внимателно огледайте клапаното легло, и целият цилиндър, за драскотини удари и пуквания..

Потребител
Аватар

Мнение от bobidogg » 15 Сеп 2008, 21:44

да знам що се къса ремак но като се заварили ролките и от там ебават ремака сещаш ли се и ако не ти се верва аиде да се оговорим да се видим и да видиш колата че е с м40 и не по стара незнам сигурно е сменян двигателя

Потребител
Аватар

Мнение от traqn_savov » 16 Сеп 2008, 4:35

bobidogg написа:да знам що се къса ремак но като се заварили ролките и от там ебават ремака сещаш ли се

Напълно нормално, ремък и ролки най добе е да се сменят в комплект, но понеже са много скъпи предупреждавам хората, че е опасно с тези ролки и на тяхна одговорност ги оставям, ако човека каже оставяй ги, това е вече друго, мен ми се струва че работата при теб е абсолютно същата, човека те е предупредил че трябва да се сменят, ама ти си се направил на ударен..... все пак колата е твоя, и никой не поже да те задължи на сила да сменяш.....

bobidogg написа: и ако не ти се верва аиде да се оговорим да се видим и да видиш колата че е с м40 и не по стара незнам сигурно е сменян двигателя

За целта си има така наречените вин номера, и да я гледам няма голям смисъл, провери си вин номера на вин декодер и ще си сигурен кога ти е произведена.

вин декодери...

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... sc&start=0

http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html

Изображение

серйният номер на двигателя и на купето, мисля че трябва да съвпадат, ако излиза от завода, ако е сменян в някой сервиз няма да съвпадат. :roll: :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от traqn_savov » 16 Сеп 2008, 5:01

Значи тук поставяш последните 7 цифри от твоя VIN код, и даваш субмит, и сайта ти обработва заявката, и си проверяваш истиността на данните даденити от продавача....

Хайде със здраве.. :yes: :bchug:

Предишна

Назад към E36