М43Б18 - Разтрака се. -> следва продължение...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- 33k
- младши ентусиаст
-
- Кара: .....
- Мечтае да кара: X6M
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Закарах я сутринта на майстор и махнаха капака.
Не е веригата.
Оказа се единия всмукателен клапан - нещо излезнал и зацепил, 3-ти цилиндър просто не работеше, и той се чуди какво е станало - наместихме го, запалихме колата и работи пушка, изчакахме да загрее, пофорсирахме я и на няколко пъти пак претрака а а да се разтропа, променяше се работата на двигателя и се оправяше после.
Иначе като се намести това работи много добре, ама нещо се дърпа
Та, оставих я да я гледат, ще се отваря надолу да се види какво става, някъде опра нещо не е фред. Живи и здрави - ще я правим:)
Не е веригата.
Оказа се единия всмукателен клапан - нещо излезнал и зацепил, 3-ти цилиндър просто не работеше, и той се чуди какво е станало - наместихме го, запалихме колата и работи пушка, изчакахме да загрее, пофорсирахме я и на няколко пъти пак претрака а а да се разтропа, променяше се работата на двигателя и се оправяше после.
Иначе като се намести това работи много добре, ама нещо се дърпа

Та, оставих я да я гледат, ще се отваря надолу да се види какво става, някъде опра нещо не е фред. Живи и здрави - ще я правим:)
318i
момчета чета тука и гледам че сте компетентни по някои неща.аз имам 318и и на мен ми трака така пак като дигна оборотите и се повишава тракането само че моето не е верига а е с ремък.ако примерно е от няквии клапани проблем ли е?благодаря предварително
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Re: 318i
MuTaKa^^^ написа:момчета чета тука и гледам че сте компетентни по някои неща.аз имам 318и и на мен ми трака така пак като дигна оборотите и се повишава тракането само че моето не е верига а е с ремък.ако примерно е от няквии клапани проблем ли е?благодаря предварително
За твоето има много писано!

- nelim
- младши ентусиаст
-
Мда, за М40 има доста изписано.
Иначе, както се вика, малкото камъче преобръща каручката
На всмукателните колектори има една клпа ( може и повече да са, аз говоря за една определена) която и се е чупила оста, не ясно по каква причина - отгоре не е захваната а само отдолу - частичката дето е изпаднала разбирасе е минала през вмукателния клапан на 3-ти цилиндър, потанцувала е из цилиндъра и вероятно е излезнала през изпускателния клапан щото вътре в цилиндъра има само начукано и по клапаните, ама желязце няма.
От там се сещате какво се случва, ся ще се разпарчоти главата да се види да няма нещо изкривен клапан и т.н. и т.н. нормалните заигравки - гарнитури, алатабалата.
Сега чуденката е като е отворено всичко вече, дали да се шлайфа и да сменям сегменти или да оправим главата, слагам новите гарнитури и надолу да не се пипа.. то надолу не е и отворено още, да видим как са сегментите и буталцата, май ще правя всичко, освен това ще сменям водната помпа, че е с пластмасовото витло, ще сменя и 2-та датчика на главата дето са за температура към таблото и за работата на двигателя, отзад на главата има един фланец за вода - и той пласмасов и него смятам да сменям.. като ще е гарга да е рошава.. досега толкова не беше разглобявана колата.. ама както казвам.. малкото камъче - големи поразии прави
Ама, живи и здрави, с тая война по улиците, нито е ударена, нито аз съм осакатен, така че - ламарини, важното е ние хората да сме ОК, на колите да се трупа

На всмукателните колектори има една клпа ( може и повече да са, аз говоря за една определена) която и се е чупила оста, не ясно по каква причина - отгоре не е захваната а само отдолу - частичката дето е изпаднала разбирасе е минала през вмукателния клапан на 3-ти цилиндър, потанцувала е из цилиндъра и вероятно е излезнала през изпускателния клапан щото вътре в цилиндъра има само начукано и по клапаните, ама желязце няма.
От там се сещате какво се случва, ся ще се разпарчоти главата да се види да няма нещо изкривен клапан и т.н. и т.н. нормалните заигравки - гарнитури, алатабалата.
Сега чуденката е като е отворено всичко вече, дали да се шлайфа и да сменям сегменти или да оправим главата, слагам новите гарнитури и надолу да не се пипа.. то надолу не е и отворено още, да видим как са сегментите и буталцата, май ще правя всичко, освен това ще сменям водната помпа, че е с пластмасовото витло, ще сменя и 2-та датчика на главата дето са за температура към таблото и за работата на двигателя, отзад на главата има един фланец за вода - и той пласмасов и него смятам да сменям.. като ще е гарга да е рошава.. досега толкова не беше разглобявана колата.. ама както казвам.. малкото камъче - големи поразии прави

Ама, живи и здрави, с тая война по улиците, нито е ударена, нито аз съм осакатен, така че - ламарини, важното е ние хората да сме ОК, на колите да се трупа

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
nelim написа:Мда, за М40 има доста изписано.
да колега аз като бях в найси кар в пловдив за диагностика и единя майсто ми каза че тая клапа правила така било доста срещан проблем да се троши и да и влизат частите в двигателя, много неприятно. Дано го оправиш и да му се радваш за напред, айде успх !
nelim написа:Ама, живи и здрави, с тая война по улиците, нито е ударена, нито аз съм осакатен, така че - ламарини, важното е ние хората да сме ОК, на колите да се трупа

- nelim
- младши ентусиаст
-
Малко ми се спъна ремонта и съм леко съкрушен, намирането на части се оказа доста дълга играчка.
Колата стой в сервиза вече доста време.
Дотук съм купил:
Комплект съединител - SACHS.
Водна помпа - Колбен Шмид с метални витла
2 гумени гарнитури за ангренажа отгоре - BMW
гарнитура на сакса - vaico
гарнитура на главата - elring
гарнитура капак клапани - елринг
гарнитура всмук. колектори - елринг
гарнитура изпуск. колектори - елринг
гарнитура картер - елринг
гумички за клапаните - комплект DPH
Фланец отзад на главата за вода - БМВ - смених го щото е пласмасов и нещо изглежда като че шше се пука, пък е на гадно място
Сегменти - колбен шмид
биелни лагери - колбен шмид
семеринг на коляновия вал при маховика - ДПХ
и тъпото е че ми остават няколко неща заради който неможе да затворим колата, иначе всичко е готово и само чака да се сглоби
Липсват ми все още:
болтове за главата
1 всмукателен и 1 изпускателен клапан
2-та датчика за температурата на главата дето са
маркуча долния от термостат към радиатора
гарнитурата на ангренажния капак
днеска поръчах тези неща без клапаните.. тъпо.. предлагат ми и в Авто+ и в Елиткар OSVAT ама в комплект по 2 .. а мен ми трябват по 1.. и така да си изплача мъката.. най-рано другата седмица ще ми дойдат нещицата
Ако някой има въпроси или идей откъде в Плд може да взема читави клапани по 1 брой и по-навреме, да свирка
Забелязвам гадното нещо че уж масово това Е36, ама и масово частите се чакат от германия или другаде по няколко дена...
BiTurbo - идей за части? Ти в найси ли ходиш, те от елиткар взимат май, поне там съм виждал бялата кола БМВ Сервиз дето пише.
Ще пиша иначе по темата пак, до приключване на проблема
Колата стой в сервиза вече доста време.
Дотук съм купил:
Комплект съединител - SACHS.
Водна помпа - Колбен Шмид с метални витла
2 гумени гарнитури за ангренажа отгоре - BMW
гарнитура на сакса - vaico
гарнитура на главата - elring
гарнитура капак клапани - елринг
гарнитура всмук. колектори - елринг
гарнитура изпуск. колектори - елринг
гарнитура картер - елринг
гумички за клапаните - комплект DPH
Фланец отзад на главата за вода - БМВ - смених го щото е пласмасов и нещо изглежда като че шше се пука, пък е на гадно място
Сегменти - колбен шмид
биелни лагери - колбен шмид
семеринг на коляновия вал при маховика - ДПХ
и тъпото е че ми остават няколко неща заради който неможе да затворим колата, иначе всичко е готово и само чака да се сглоби
Липсват ми все още:
болтове за главата
1 всмукателен и 1 изпускателен клапан
2-та датчика за температурата на главата дето са
маркуча долния от термостат към радиатора
гарнитурата на ангренажния капак
днеска поръчах тези неща без клапаните.. тъпо.. предлагат ми и в Авто+ и в Елиткар OSVAT ама в комплект по 2 .. а мен ми трябват по 1.. и така да си изплача мъката.. най-рано другата седмица ще ми дойдат нещицата

Ако някой има въпроси или идей откъде в Плд може да взема читави клапани по 1 брой и по-навреме, да свирка

Забелязвам гадното нещо че уж масово това Е36, ама и масово частите се чакат от германия или другаде по няколко дена...
BiTurbo - идей за части? Ти в найси ли ходиш, те от елиткар взимат май, поне там съм виждал бялата кола БМВ Сервиз дето пише.
Ще пиша иначе по темата пак, до приключване на проблема

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
идеи за части не знам откъде аз ако ми потрябва нещо от Ауто+ си копувам ама за сега от 2 месеца откакто я имам само филтър за климатика съм си купил от тях иначе Найси не знам с какви части работят, но ми харесаха как работят хората там и за някои ремонти като смяна на задни лагери и барабани ходих там...........
ако не е тайна защо си купил биелни лагери и сегменти нали проблема е в главата или си решил така и така е отворена поне да и направиш основен ???
колко масло ти харчи ако ри решил да правиш ремонта ?
ти къде я караш колата да ти я правят в плд ??
също така гледам закс съединител за 106 евро си купил откъде ?
и водната помпа откъде я взе ?
ако не е тайна защо си купил биелни лагери и сегменти нали проблема е в главата или си решил така и така е отворена поне да и направиш основен ???
колко масло ти харчи ако ри решил да правиш ремонта ?
ти къде я караш колата да ти я правят в плд ??
също така гледам закс съединител за 106 евро си купил откъде ?
и водната помпа откъде я взе ?
- nelim
- младши ентусиаст
-
Ами реших да ги сменя защото все пак имах външно тяло в 3-ти цилиндър, и направих хоних, плюс смяна на сегментите, пък за да се сменят сегментите така или иначе се вадят буталата.. затова реших като са свалени да сменя и биелните лагери.
А да, донякъде и като е отворена реших да я направя, масло не гореше, поне досега, в смисъл за 10к от макса да иде някъде до средата, което е пренебрежимо.. обаче незнаех сега след белята какво ще стане.. и затова реших да я направя и без тва е отворено всичко.
Колата не е в Пловдив, в Асеновград я закарах при един приятел, той е като тръгнеш към Първомай чак.
Водната помпа и съединителя ги взех от елит кар ама тези цени не са много актуални нещо явно се е объркало, иначе към 80-90лв е помпата и около 230-240 комплекта закс мисля. Ако имаш някакви отстъпки може и надолу.
А да, донякъде и като е отворена реших да я направя, масло не гореше, поне досега, в смисъл за 10к от макса да иде някъде до средата, което е пренебрежимо.. обаче незнаех сега след белята какво ще стане.. и затова реших да я направя и без тва е отворено всичко.
Колата не е в Пловдив, в Асеновград я закарах при един приятел, той е като тръгнеш към Първомай чак.
Водната помпа и съединителя ги взех от елит кар ама тези цени не са много актуални нещо явно се е объркало, иначе към 80-90лв е помпата и около 230-240 комплекта закс мисля. Ако имаш някакви отстъпки може и надолу.

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
браво колега, така се прави!
сменяш от-до и като я завършиш да знаеш, че всичко е ОК и ще си караш с кеф дълго време
сменяш от-до и като я завършиш да знаеш, че всичко е ОК и ще си караш с кеф дълго време

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Hristo написа:браво колега, така се прави!
напълно подкрепям

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
BMWRACING написа:колега милия неска колата (за моторя говоря)
и наедин път ли се разчука
Мойта на силни дъждове винаги почва да чука като на последния стана много сериозно от какво може да е ?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
От дъждове егаси, да не си и причинил воден удар? Ако си минал през дълбока вода и да е засмукала... Иначе не виждам логика от влажен въздух (например) да трака.
Иначе понеже ми предстои покупка и е твърде вероятно М43 (ако не намеря М42/М44), здрав е тоя мотор, нали ? В смисъл има мегдан да му се раздават обороти по малко всеки ден и да издържи
Колко хиляди километра са му силиците, щото шестака уж на 500 000 му почвала силата
Би трябвало да щтрака като М40 толкова много ?
Иначе понеже ми предстои покупка и е твърде вероятно М43 (ако не намеря М42/М44), здрав е тоя мотор, нали ? В смисъл има мегдан да му се раздават обороти по малко всеки ден и да издържи

Колко хиляди километра са му силиците, щото шестака уж на 500 000 му почвала силата

Би трябвало да щтрака като М40 толкова много ?
BMW only!
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
Колеги и моито 318ис от скоро започна да трака но при мен се получава само като загрее колата и нямам представа от какво е проблема- и ще трябва да ходя на майстор-ако някой знае от какво може да е да сподели(Маслото и др. консумативи са наред надявам се да е нещо дребно!!! 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Като загрее маслото става доста по-рядко (особено сега в студа е гъсто без да палиш колата), явно няма достатъчно мазане някъде - дали повдигачи, дали и при теб верига/успокоител на верига. Абе какво става в този форума, толкова много мотори да се разтракат наведнъж 

BMW only!
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3