проблем и при моя М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
колега нз от къде точно ти идва шума но при голяма ръчка на мн колеги моторите се разтропват-повдигачи след 5-6 сек нормална работа всичко се нормализира!виж с какво масло я караш?!сложи 5/30 и ще видиш че ще спре да тропа
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
mitak_88 написа:колега нз от къде точно ти идва шума но при голяма ръчка на мн колеги моторите се разтропват-повдигачи след 5-6 сек нормална работа всичко се нормализира!виж с какво масло я караш?!сложи 5/30 и ще видиш че ще спре да тропа
защо мислиш, че с по-фино масло ще реши проблема, какво е според теб ?
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
BiTurbo написа:mitak_88 написа:колега нз от къде точно ти идва шума но при голяма ръчка на мн колеги моторите се разтропват-повдигачи след 5-6 сек нормална работа всичко се нормализира!виж с какво масло я караш?!сложи 5/30 и ще видиш че ще спре да тропа
защо мислиш, че с по-фино масло ще реши проблема, какво е според теб ?
най-простия пример ще ти дам-същата диагноза при на комшията кочината...след интензивно "простеене" се разхлопват повдигачите...на другият ден смени маслото с 5/40 и по същия начин...простя простя и след простеенето не се чуваха....за тва мисля че проблема на колегата е такъв

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Мойта 'простеене' много много не е виждала, но когато съм изпростявал никога не е тропвал повдигач нито нищо. Маслото ми е кастрол едж спорт 10в60
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
4oki написа:Значи незнам как е станало, колата ми нямаше грам масло в двигателя,но това го видях след като вече бях отворил мотора и видях че всичко вътре си е наред.Долях около 2.5 л.смених гарнитурата и колата си заработи както трябва все едно нищо не е имало.За около 6000км ми изчезнало това количество масло.Дали е нормално
Сега получих друг проблем скъсал ми се е кабела на втори цилиндър долу лулата,аз я изолирах но от време на време работи на 3 цилиндъра,та ако някои има такъв кабел стар,но здрав и не му е нужен нека да ми пише колко пари ще му търси и да го отнасям,че комплекта кабели са маика си и баща си
Колега да си слагал няква добавка в горивото ? Защото на един приятел точно така изчезна маслото сипа добавка и почна да гори масло

I'm slowly drifting

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Хубаво е да се поглежда маслото, всякакви аномалии са възможни
По принцип в упътването (книжката на потребителя) си пише някакъв брутален разход до максимум от 1.5 литра масло на 1000 километра, така, че ако твоята е горнала 4 литра за 6000, пак си в норма
Защото ти и като ръчкаш на яки обороти, тя си погорва.
По въпроса с маслата - винаги като взимам кола ми идва веднага да сменям, но все се чудя с какво. Веднъж преглъщам момента с високите цени и си викам да, ама има ли гаранция, че дори най-скъпите са истински и няма ли шанс да си съсипя двигателя ? Castrol, Mobil1, Valvoline, Motul, Лики Моли, Q8, BP,...и още 10-ки марки, как да познаеш кое е добро? Аз все съм си мислил, че в Дарукар например, би трябвало да продават много истинско масло ?
Също и за числата - това са дърти коли на възраст да речем 10-18 години, незнайно на колко километра (голяма част от тях), не е ли редно малко по-гъсто масло да се сипва, полусинтетика или минерално ? Пълната синтетика ми се вижда твърде тънка, а също и част от полусинтетиката. 316, 318, 318ис, 320 с еднакви масла ли вървят ? Аз все си базирам мислите върху 15/40, 15/50 масло някъде, 10/40 не е ли твърде рядко от по-масовите ? Притеснява ме само факта, че освен за мазането на лагерите, вала и веригата, трябва да се пълнят и повдигачите, а те от минерално масло май има опасност да се задръстят/блокират ? Има го и момента, че мотора ако е тръгнал на зле (на износване), едва ли масло за 200 лева ще го върне от гроба! Но да не става обратното ?

По въпроса с маслата - винаги като взимам кола ми идва веднага да сменям, но все се чудя с какво. Веднъж преглъщам момента с високите цени и си викам да, ама има ли гаранция, че дори най-скъпите са истински и няма ли шанс да си съсипя двигателя ? Castrol, Mobil1, Valvoline, Motul, Лики Моли, Q8, BP,...и още 10-ки марки, как да познаеш кое е добро? Аз все съм си мислил, че в Дарукар например, би трябвало да продават много истинско масло ?
Също и за числата - това са дърти коли на възраст да речем 10-18 години, незнайно на колко километра (голяма част от тях), не е ли редно малко по-гъсто масло да се сипва, полусинтетика или минерално ? Пълната синтетика ми се вижда твърде тънка, а също и част от полусинтетиката. 316, 318, 318ис, 320 с еднакви масла ли вървят ? Аз все си базирам мислите върху 15/40, 15/50 масло някъде, 10/40 не е ли твърде рядко от по-масовите ? Притеснява ме само факта, че освен за мазането на лагерите, вала и веригата, трябва да се пълнят и повдигачите, а те от минерално масло май има опасност да се задръстят/блокират ? Има го и момента, че мотора ако е тръгнал на зле (на износване), едва ли масло за 200 лева ще го върне от гроба! Но да не става обратното ?
BMW only!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Мернах на 2 на 3 темата....заключението ми е,че масово се карат коптори...дори и от форумци...аз,барабар с няколко човека май трябва да почнем да пишем в Е30...тук определено не е за нас
Ти луд ли си бе човек?
Доля си спокойно 2.5литра масло сипа добавка и дай жега...малеее...добре,че като си купих колата беше внос преди 3 седмици,те дори жабарите не са толкова мърляви бе...

Ти луд ли си бе човек?
Доля си спокойно 2.5литра масло сипа добавка и дай жега...малеее...добре,че като си купих колата беше внос преди 3 седмици,те дори жабарите не са толкова мърляви бе...

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
amd написа:Хубаво е да се поглежда маслото, всякакви аномалии са възможниПо принцип в упътването (книжката на потребителя) си пише някакъв брутален разход до максимум от 1.5 литра масло на 1000 километра, така, че ако твоята е горнала 4 литра за 6000, пак си в норма
Този разход е с печатна грешка и сме го дискутирали тук. Правилно е 0.150мл./1000км.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
И аз доста се учудих
Щото те двутактовите харчат май по толкова много
Дайте акъл де, питах ви за маслата, че съм чел какво ли не и все не мога да реша какво е подходящо ? И от къде най-вече !
А също и силно се надявам най-накрая да попадна на кола, че все всичко изглежда ОК, а като тръгна да карам си еб*в*а майката нещо
На външен вид, по години и километри явно не се знае дали колата е толкова добра.

Дайте акъл де, питах ви за маслата, че съм чел какво ли не и все не мога да реша какво е подходящо ? И от къде най-вече !
А също и силно се надявам най-накрая да попадна на кола, че все всичко изглежда ОК, а като тръгна да карам си еб*в*а майката нещо

BMW only!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Le Transporteur написа:amd написа:Хубаво е да се поглежда маслото, всякакви аномалии са възможниПо принцип в упътването (книжката на потребителя) си пише някакъв брутален разход до максимум от 1.5 литра масло на 1000 километра, така, че ако твоята е горнала 4 литра за 6000, пак си в норма
Този разход е с печатна грешка и сме го дискутирали тук. Правилно е 0.150мл./1000км.

няма грешка колега, вярното е 0.75л/1000км за дизелите и бензините на бмв а за М двигателите 1.5л/1000км. В написаното съм 1000% сигурен тъй като това лято бях на практика в Мкар там го прочетох в специализираната литература на БМВ и попитах да няма грешка 2-3-ма от механиците, те също потвърдиха !!!
П.С. Та тя колата още от пускането от завода си гори 0.150/1000 вие пък кви ги изкарахте тия двигатели..........
П.С.2 на двутактовите се слага 1л. масло в 33л. бензин ти сам си прецени дали е 0.150/1000

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2