Разлики в централната духалка на е36:

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 05 Сеп 2008, 17:37

plradev написа:
Acceleration написа:аз имам подобен въпрос и за да не отварям нова тема искам да попитам при сички е36-ци ли когато пуснеш на лицето да духа топло не може, там само студено. На един приятел БМВ-то е без и на самата врътка дето си избираш къде да духа там където е нарисувано да духа в лицето е цялото синьо и си духа студено без значение че другата врътка за температурата е в червеното, а мойто е с климатроник и е по същия начин. При вас как е ?

Колега,малко ти е объркан поста и нищо не разбрах,но това се опитвам да обясня,че когато я има врътката (синьо/червено) можеш да регулираш независимо от климатроника,каво да ти духа от фронталните въздуховоди.

брат4ед то и аз се обърках докато го пиша ама с 2 думи пускам климатроника на 32 градуса и цъкам копчето да ми духа в муцуната и той духа студено ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Сеп 2008, 17:42

Ами в такъв случай,бате,ако имаш врътката синьо/червено на централната духалка и си я сложил в крайно положение-червено,а ти влиза студ,значи клапата е блокирала в положение да вкарва пресен въздух отвън ;) .Или другия вариант е да имаш проблем с потенциометъра или моторчето на клапата.Ако си с жило сам се сешташ каде е проблема :)
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Сеп 2008, 21:14

И все пак отговор на въпроса ми??? :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TEODORO6 » 09 Сеп 2008, 0:18

Някой да качи една снимка за да видим за какво става вапрос.
Че не можах да разбера за коя връдка става вапрос...?

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 09 Сеп 2008, 3:18

Отговора на въпроса ти...
При старите климатроници с врътките - там е с кабели
При дигиталния климатроник е с жило..и в двата случая отива в управлението на климатроника...
Нейната основна функция е да определяш какъв въздух да духа,топъл от малкия радиатор,който се намира зад управлението на климатроника или външен въздух да вкарва...и съответно при включен климатроник си я врътваш на средно положение пускаш си на теб да ти духа на 17°,на девойката до теб 25° и града спи...на нея и е топло,на теб хладно...незнам какво друго те вълнува,но общо взето това и е приложението ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 09 Сеп 2008, 8:26

Ако някой я има тая врътка с потенциометър и да му е излишна може да ми пише лично!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Сеп 2008, 9:11

plradev написа:.... когато я има врътката (синьо/червено) можеш да регулираш независимо от климатроника,какво да ти духа от фронталните въздуховоди .....

:yes:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 09 Сеп 2008, 9:45

///MapTo написа:...незнам какво друго те вълнува...

err0r написа:Нека да проверим, дали съм разбрал правилно: конверсията от 1 врътка (1-0) към 2 врътки (1-0 + топло-студено) може да се извърши ако се навави целият механизъм, с който е свързана топло-студено врътката, а именно жило и клапи. Монтажът на тия клапи сложен ли е, и има ли къде да се сложат, при положение, че нямам такива сега?
:roll:
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 09 Сеп 2008, 9:55

С тоя твоя шанаджийския климатик се съмнявам,че има такъв вариант...
Ако толкова ти е зор за тая врътка май ще трябва да си слагаш оригиналдЪ :roll:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 09 Сеп 2008, 10:08

Това ми беше въпроса. Пуснал съм в Купува, ама нещо са кът май тия за М42... :confused:
Изображение

Предишна

Назад към E36