СТАРТЕР ??? 318i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от Bai_Ceko » 15 Авг 2008, 18:51

благодаря на всички ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Авг 2008, 19:43

Колега ,не знам дали вече не си решил проблема ....но ако не си бих те посъветвал първо да вземеш един мултицет и да премериш на клемите на самия стартер дали вообще постъпва напрежение (за какво да го сваляш и да го пробваш на акомулатор. Ако в него влиза ток и не върти ,работата е ясна ....). Ако обаче няма ток до него ....тогава провери връзките. Съмнява ме че наистина някоя вързка се е скапала (маса вероятно,може някоя гайка да е охлабила), след като казваш че си е работил добре и не е имало ядове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 28 Май 2009, 4:04

Aбе защо всеки като пусне тема с проблем и вероятно го реши и не споделя какво се е оказало развалено и как е решил проблема,та аз за какво я ползвам тази търсачка ,нали е да намеря хора със сходен проблем като моя и да не се налага да пускам дублиращи се теми.аз вече пуснах подобна тема и получих подобни съвети ,но не ми вършат разбота все още.Като реша проблема и ще пиша веднага какво е било,та ако на някой му се случи да знае къде да търси.Аз сега къде да търся.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 28 Май 2009, 9:04

Явор написа:ми много ми е интересно как ще му помогне форума след като е остановил проблема :mhihi: а е и пълно със сервизи за стартери и динама :mhihi: или да взема да ида да му сменя стартера :mhihi:

Смени му двигателя. За един стартер не си заслужава труда. :mhihi:

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 28 Май 2009, 9:52

имам перфектен евтин стартер ако потрябва ;)
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 28 Май 2009, 10:08

На човека проблема му е от миналата година и си мисля,че вече ще го е оправл,но ме интересува защо не е споделил тук от какво е бил проблема му.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Май 2009, 12:44

Dream_BMW написа:На човека проблема му е от миналата година и си мисля,че вече ще го е оправл,но ме интересува защо не е споделил тук от какво е бил проблема му.

Колега , ако имаш подобен проблем .... както съм казал малко по-на горе първо провери дали стига ток до стартера , ако стига ток до него и не върти сваляш стартера и го отваряш (ако пън не знаеш как да го ремонтираш отиваш на "стартерджия") , ако обаче не стига ток до стартера то тогва погледни схемата по долу (с червен правоъгълник съм очертал елементите ,които подават ток на стартера , провери релето за блокировка включването на стартера, предпазителите 28 и 31 , също така и връзките (проводниците по цялата верига ). През форума толко помощ ... за повече - отиваш на майстор!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 28 Май 2009, 14:08

metodi80 написа:
Dream_BMW написа:На човека проблема му е от миналата година и си мисля,че вече ще го е оправл,но ме интересува защо не е споделил тук от какво е бил проблема му.

Колега , ако имаш подобен проблем .... както съм казал малко по-на горе първо провери дали стига ток до стартера , ако стига ток до него и не върти сваляш стартера и го отваряш (ако пън не знаеш как да го ремонтираш отиваш на "стартерджия") , ако обаче не стига ток до стартера то тогва погледни схемата по долу (с червен правоъгълник съм очертал елементите ,които подават ток на стартера , провери релето за блокировка включването на стартера, предпазителите 28 и 31 , също така и връзките (проводниците по цялата верига ). През форума толко помощ ... за повече - отиваш на майстор!

Изображение

Къде се намира това реле за блокировка на стартера.И аз я видях тази схема в ръководството,но не знам къде да го търся по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 28 Май 2009, 22:05

Вече проблема е открит и елеминиран.За малко да сваля стартера и да се одремя,тъй като всичко по него е наред за сега.
Оказа че наистина проблема е в масата,но не тази от акомулатора а тази която е от купето към двигателя.Ухото към което е захванат двигателя за тампона има и едно малко ушенце към него от същия материял на което е хваната масата.Явно от удара се е откъртило и маса нема.А аз като проверявах дали ходи ток до стартера не взех маса от двигателя а от болтовете за тампона за амортесьорите които са на бомбето и много ясно че имаше затваряне на веригата щото купето няма проблем с масата а само двигателя има и ми показваше че има ток до стартера и за малко да го свалям.Та ако на някой му се случи подобно нещо да не търси проблема само в двигателя а и вече тук.Надявам се да бъда полезен на някой занапред с тази информация.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 28 Май 2009, 23:55

Dream_BMW написа:Aбе защо всеки като пусне тема с проблем и вероятно го реши и не споделя какво се е оказало развалено и как е решил проблема,та аз за какво я ползвам тази търсачка ,нали е да намеря хора със сходен проблем като моя и да не се налага да пускам дублиращи се теми.аз вече пуснах подобна тема и получих подобни съвети ,но не ми вършат разбота все още.Като реша проблема и ще пиша веднага какво е било,та ако на някой му се случи да знае къде да търси.Аз сега къде да търся.

Прав си, колега. И аз се бях замислил за същото, и то за тема, пусната от мен. Преди почти година имах същия проблем, като колегата, оказа се едно реле - 15 минути при електричар и готово, ама наскоро си мислех, добре де, защо не написах кво и беше, ама вече късно - ще се скарат модераторите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Мнение от m@rtin » 29 Май 2009, 21:27

Dream_BMW написа:Вече проблема е открит и елеминиран.За малко да сваля стартера и да се одремя,тъй като всичко по него е наред за сега.
Оказа че наистина проблема е в масата,но не тази от акомулатора а тази която е от купето към двигателя.Ухото към което е захванат двигателя за тампона има и едно малко ушенце към него от същия материял на което е хваната масата.Явно от удара се е откъртило и маса нема.А аз като проверявах дали ходи ток до стартера не взех маса от двигателя а от болтовете за тампона за амортесьорите които са на бомбето и много ясно че имаше затваряне на веригата щото купето няма проблем с масата а само двигателя има и ми показваше че има ток до стартера и за малко да го свалям.Та ако на някой му се случи подобно нещо да не търси проблема само в двигателя а и вече тук.Надявам се да бъда полезен на някой занапред с тази информация.

Колега я обясни по-точно къде се намира тази маса че и аз съм малко невежа.. :uups:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 29 Май 2009, 21:56

martin318 написа:
Колега я обясни по-точно къде се намира тази маса че и аз съм малко невежа.. :uups:

Значи мога да говоря за 325 ТДС модела а за други не мога да казвам,щото не съм обръщал внимание.
Ухото на двигателя за което е захванат десния тампон на който той стои(под дясно имам в предвид страната на пасажера) има едно друго по-малко ухо на което е хваната масата.Точно това ухо (малкото) ми се е откъртило.Като се погледне към тампона на който стои двигателя и се вижда.

Предишна

Назад към E36