Разлика между 318 и 318i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 12 Авг 2008, 12:21

да, виждам просто споменавам информативно :!:
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 12 Авг 2008, 12:41

Мен ако питаш изобщо не се занимавай да ходиш в друг град при положение, че продавача не изглежда читав. Кви са тия работи, 318 пък 100 коня, няма му го и-то и вероятно е 16ка... кой знае какъв куринк е... Ако много ти е харесала по снимките му искай вина по телефона и ако ти откаже изобщо не се занимавай.
We love you Ronnie!

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 12 Авг 2008, 13:45

Exy написа:Мен ако питаш изобщо не се занимавай да ходиш в друг град при положение, че продавача не изглежда читав. Кви са тия работи, 318 пък 100 коня, няма му го и-то и вероятно е 16ка... кой знае какъв куринк е... Ако много ти е харесала по снимките му искай вина по телефона и ако ти откаже изобщо не се занимавай.

Колегата е прав, пък и представи си като отидеш на място да не е '96 ами '93 година.Два пъти са ме мотали така и ко да ти кажа, отивам да гледам кола '95 година пък тя '92 март и като знам колко път съм бил направо се чудих даго удуша ли или да му счупя носа :evil: .Ако не ти даде вин изобщо нетръгвай, някои мангали на това разчитат, да отидеш до там пък токувиж те убедили да я купиш :evil: мама им мръсна
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ViLaS » 12 Авг 2008, 19:44

Значи! Това са впечатления и наблюдения, мой лични, от коли които аз съм карал или от коли на мои близки познати! А колкото до това защо евентуално 316 харчи повече от 318 - аз си го обяснявам с повече настъпване, поради по-малка мощност! И за разхода - 8,5л е нормално за 318 при икономично каране, друг е въпроса до колко може да си наложиш да караш BMW икономично!
0878623717 - Всякакви строителни ремонти!

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 12 Авг 2008, 19:55

ViLaS написа:...., друг е въпроса до колко може да си наложиш да караш BMW икономично!

Е тука вече си много прав :mhihi:
Особено ако пък има и шперче забрави :mhihi: тя мойта затова един път само ми искара 8,5(пробвах я колко ще ми изгори и при икономично каране) :mhihi:
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 12 Авг 2008, 21:14

тая тема малко безмислена стана
ясно че не разбираш нищо,земи някой и ходи с него,ама да е по-добре от теб с нещата,че вече стана ужас от проблеми в тоя форум
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 12 Авг 2008, 22:22

pavlin_e30 написа:тая тема малко безмислена стана
ясно че не разбираш нищо,земи някой и ходи с него,ама да е по-добре от теб с нещата,че вече стана ужас от проблеми в тоя форум

Е, тук си много прав, аз и затова питам... Иначе ми е трудно да хвана някого да го разкарвам ей така, аз окончателния избор ще взема някого, но не мога още преди да имам нагласата за някоя кола да го разкарвам, пък като отидем да се окаже, че не ми харесва тапицерията...

Затова се опитвам да се ориентирам поне в основните неща, че да отсея доколкото мога тези в които има нещо гнило...

Потребител
Аватар

Мнение от ViLaS » 13 Авг 2008, 0:56

Не мисли, че с няколко въпросчета ще се научиш да отсяваш гнилото :!:
0878623717 - Всякакви строителни ремонти!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 14 Авг 2008, 22:30

ViLaS написа:Не мисли, че с няколко въпросчета ще се научиш да отсяваш гнилото :!:

Ха-ха, дори не ми е минало през ума такова нещо... то ако само с питане ставаше, вече да съм експерт... и все пак по-добре да понауча малко, отколкото нищо да не знам.... :roll:

====
Иначе, ходих да видя споменатата кола. И както някой предположи май по-скоро съжалих.

Да започна отзад напред - взех си VIN-a от продавача (не знам дали щеше да ми го даде по телефона) и като се прибрах вкъщи се оказа че колата е 94-а, а беше обявена 96-а.

По въпроса за конските сили, оказа се че просто са сбъркали в обявата и колата си беше 318i и респективно 115 к.с.

Колата беше обявена на 93000 км. ( :lol: ) но въпреки всичките показвания на тапицерии, колани, волан и т.н. някак си не успях да усетя "новата" кола... може би не разбирам наистина много, така че знам ли - може пък да е на толкова...

На външен вид колата е доста прилична, има хубави (за мен) лети джанти и доста нови (според мен) гуми Bridgestone" - климатроника работеше добре, но беше от старите...

Когато попитах къде е борд компютъра (който беше споменат в обявата) ми казаха небрежно "еми, няма борд компютър"... :shock:
Иначе мотора работеше прилично, доколкото можах да чуя.

Като цяло май се отказах, може би и аз просто да не разбирам и да не съм оценил колата... но ако някой се интересува, да пише на ЛС да не излезе че правя някоя реклама (или анти-реклама)... обявената цена беше 7000 лв., но мисля че могат да се отбият 300-500 лв... На външен вид колата изглежда доста добре, остава вече да се прецени това което е вътре...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 16 Авг 2008, 13:32

Здравей.Каквото и да купуваш не гледаи много много годината.Общо взето просто гледай да е 93-та и нагоре.Главно заради двигателите които са с верига.Ти явно търсиш кола да си я караш не да я изсипваш тъиче дали ша 316 или 318 се тая.Е 18-ката е по динамична мен лично по ми харесва как върви.Прости си го наложи двигателя да е с верига и да не се чуват разни шумове от него сичко друго се прави-окачване салони малони климатици.Не че мотора не се прави но тва вече си е стабилна сума пари а и по добре да си спестиш смяната на ремак ролки и т.н.
Мойо мнение. Успех с покупката :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 17 Авг 2008, 10:26

аз от толкова четене не разбрах с кои мотор е тази кола? според описанията наи вероятно си е М40 1.6&1.8 ... за разпознаването има един номер на блока на двигателя някъде. този които дръвниците от кат гледат.. само там е истината.. колектора може да си е от 1.6и .. и такава щуротия съм виждал. за разпознаването ако е така не знам какво да кажа.. трябва ти някои които е работил по тези мотори и ги познава. може би диаметъра на тръбата между дебитомера и колекторите, но пак н ее гаранция ако е нещо събирано
само ще добавя че съм купувал БМВ с М40 мотор което е било рагистрирано няколко пъти в прекрасната ни страна от КАТ като 316 и при една продажба забелязаха че мотора е 1.8 коата е била карана така без никои да разбере че е другия мотор

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 17 Авг 2008, 11:30

Колата е с М43 100% щом по VIN излиза 94-та. Някой беше писал 8.5 разход градско за 18-ката - стига бе пич, аз моята извънградско не мога да я сваля до толкова :mhihi: Иначе пича няма какво да се чуди - да взима читаво 18, щото тия 13 коня си се усещат при вървежа.

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 17 Авг 2008, 11:40

ViLaS написа:Тези няколко конски сили не са важните в случая! Нещата не свършват с едното вървене! 316 ще ти харчи 12л градско, а 318 - 8,5л! А иначе е нормално при що-годе еднаквите купета, на по-слабият двигател да има по-голяма амортизация! Също в зависимост от годината 318-ката меже да е с верига, а не с ремък!
:mhihi: колега от марс ли падаш ле.какви са тия смешки каде разправяш тука.земи малко инфо и тогаваасе прави на разбира4 ако оби4аш. аз теб колега и аз ще ти кажа само 316 или318 няма не се притесняваи ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

фдгъхг

Мнение от kosicata » 14 Сеп 2008, 20:03

Колега,няма такъв мотор,които да не е инжекцион.318 е 115 коня и е 100% инжекцион.Отвори капака и под пластмасовото капаче,което пази жилото на газта на блока на колектора на инжекторите пише 318 или 316,иначе не можеш да го познаеш на външен вид.Разликата е само в диаметъра на буталата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50

Re: фдгъхг

Мнение от BOOKER » 14 Сеп 2008, 20:42

kosicata написа:Колега,няма такъв мотор,които да не е инжекцион.318 е 115 коня и е 100% инжекцион.Отвори капака и под пластмасовото капаче,което пази жилото на газта на блока на колектора на инжекторите пише 318 или 316,иначе не можеш да го познаеш на външен вид.Разликата е само в диаметъра на буталата.

Разликата е в хода на буталото,а не в диаметъра.

ПредишнаСледваща

Назад към E36