Свщи. Стават ли на М43?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
vladiverm написа:Сложи си Бош,аз карам с такива и нямам проблем,но са оригинални
Да но в България да намериш нещо оригинално си е по-скоро случайност

По темата: За Шампион и Бош и аз не съм чувал нищо хубаво. Марките са NGK u Denso. Разликата между обикновените и иридиевите не вярвам да намериш кой знай каква. Единственото различно е че на иридиевите дават доста по-дълъг живот ... едва ли не ще смениш колата ама не и свещите

Нека сме толерантни един към друг на пътя, независимо кой какъв автомобил кара!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Ами от тук това BERU как е?
http://mari0-bg.com/sve6ti.php
http://mari0-bg.com/sve6ti.php
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Братле 1000 човека ти казаха ко да си земеш и ти пак в обратна посока
Каквито искаш такива зимай.Ко очакваш да ти кажа за Беру-то.
Посъветвах те (както и много други колеги, сам видя) НЖК двуелектродни (или както там се водят), това са свещите за колата ти

Посъветвах те (както и много други колеги, сам видя) НЖК двуелектродни (или както там се водят), това са свещите за колата ти

- mihal
- ентусиаст
-
Nikito_nn написа:Братле 1000 човека ти казаха ко да си земеш и ти пак в обратна посокаКаквито искаш такива зимай.Ко очакваш да ти кажа за Беру-то.
Що се стряскате бре само питам

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mihal написа:Nikito_nn написа:Братле 1000 човека ти казаха ко да си земеш и ти пак в обратна посокаКаквито искаш такива зимай.Ко очакваш да ти кажа за Беру-то.
Що се стряскате бре само питам..... в косера оригинал ли са частите?
Да "Косер" са директен вносител на Denso за България ...от там ако си купиш свещите можеш да си сигурен че ще са истински ..(моите от там ги купих за 8.50 .....същите ги видях в друг магазин тук в града за 18лв. Сравних даже и модела за да съм сигурен че са същите- K20TXR)
- mihal
- ентусиаст
-
metodi80 написа:mihal написа:Nikito_nn написа:Братле 1000 човека ти казаха ко да си земеш и ти пак в обратна посокаКаквито искаш такива зимай.Ко очакваш да ти кажа за Беру-то.
Що се стряскате бре само питам..... в косера оригинал ли са частите?
Да "Косер" са директен вносител на Denso за България ...от там ако си купиш свещите можеш да си сигурен че ще са истински ..(моите от там ги купих за 8.50 .....същите ги видях в друг магазин тук в града за 18лв. Сравних даже и модела за да съм сигурен че са същите- K20TXR)
Именно за ДЕНСО-то питах

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Еми колега гледам че си със същия двигател като моя М43, колата ти е 1.8... значи модела на свещите е същия К20ТХR.... земи си ...добри са и са сравнително евтини и подчертавам ЯПОНСКИ са както между впрочем и НЖК те също са "джапанки" 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Svetlix написа:metodi80 написа:.... са както между впрочем и НЖК те също са "джапанки"
Има и френско производство .. ама от тях бягайте на далеч!
ПС: Не Денсо, а Дензо е марката
Еее колега на едно място съм написал марката на български със "с" (на всякъде другаде е на латиница) ...и ти веднага да ми направиш забележка

metodi80 написа:Svetlix написа:metodi80 написа:.... са както между впрочем и НЖК те също са "джапанки"
Има и френско производство .. ама от тях бягайте на далеч!
ПС: Не Денсо, а Дензо е марката
Еее колега на едно място съм написал марката на български със "с" (на всякъде другаде е на латиница) ...и ти веднага да ми направиш забележка
Е все някой трябва да играе ролята на лайк в темата

И не забравяй при монтажа, че свещ не се натяга много. След като я врътнеш на ръка (не знам при теб има ли таква възможност) стягаш още 3/4 оборот. Това правилото поне при NGK. Като видя някой да стяга колкото сила има .. направо ми иде да му запаля врата! Даже на кутийка е нарисувано как става

Нека сме толерантни един към друг на пътя, независимо кой какъв автомобил кара!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Ей това са най добрите свещи кой каквото иска да говориhttp://www.bmwpower-bg.net/forums/templates/subSilver/resizefix.php?originalsize=http://bgphoto.net/photos/27792/o633464730297957618.JPG
Оригиналните свещи с които колата ти излиза от завода и са на НЖК, сега видях че един колега от форума ги продава по 12 лв. за бройка
Оригиналните свещи с които колата ти излиза от завода и са на НЖК, сега видях че един колега от форума ги продава по 12 лв. за бройка
- mihal
- ентусиаст
-
Nikito_nn написа:Ей това са най добрите свещи кой каквото иска да говориhttp://www.bmwpower-bg.net/forums/templates/subSilver/resizefix.php?originalsize=http://bgphoto.net/photos/27792/o633464730297957618.JPG
В каталога има от пшо 15лв за бр. и от по 35лв за бе. каква е разликата
- metodi80
- старши ентусиаст
-
mihal написа:Nikito_nn написа:Ей това са най добрите свещи кой каквото иска да говориhttp://www.bmwpower-bg.net/forums/templates/subSilver/resizefix.php?originalsize=http://bgphoto.net/photos/27792/o633464730297957618.JPG
В каталога има от пшо 15лв за бр. и от по 35лв за бе. каква е разликата
Ми тия от 35 вероятно са иридиеви.... разликата е че уж тия иридиевите ще ти свалят разхода и ще държат по дълго време ....ама това уж ...на практика са ми казвали че разхода си е същия само дето наистина държат по дълго.
- cesico
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба 323ти ,
- Детайли за колата: hell rot!
Колега колата ми доиде от германия с NJK - японски. от 5 години насам ползвам само и единствено тях - железни са пи4. зеж си колата преди 8 месеца - сложих и метана, купих свещи NJK но не ги смених. 16 хил км имам оттогава и о6те не сам ги сменял и така 6е е докато откажат. не ги бутай докато не си поискат сами.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
cesico написа:Колега колата ми доиде от германия с NJK - японски. от 5 години насам ползвам само и единствено тях - железни са пи4. зеж си колата преди 8 месеца - сложих и метана, купих свещи NJK но не ги смених. 16 хил км имам оттогава и о6те не сам ги сменял и така 6е е докато откажат. не ги бутай докато не си поискат сами.
Не си много прав. Те си работят, но не оптимално и ти качват разхода. затова е хубаво да ги сменяш през 40 000 км (толкова им е живота на дву-електродните по-принцип).
Моята 318ка си вървеше уж нормално, но като смених свещите тръгна много по-добре и разхода ми се понижи значително (падна с поне 1/100 )
А за марките - Задължително НЖК и то само японски! Преди 2 седмици си ги взех от EURO-07 (Варна) Доставят ги само по поръчка от чужбина и ги продават на 9 лв/бр. От Дензо също съм доволен. Хвърлял съм чисто нови БОШ-ки и Шампион-ки на боклука, защото работеха по-зле от старите ми свещи !!!
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3