Стъпково моторче - къде е ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Е незнам какви са и колко вида са тия моторчета, при мен се води така. Проверете при вас как се води.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Всичко хубаво ....само не разбрах на м43 (както е при мен моторчето в началото на въздушния колектор) как се чисти ,чисти ли се вообще?!!
- Ivo318is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....318is
И аз тва искам да знам!Как и с какво се чисти???metodi80 написа:Всичко хубаво ....само не разбрах на м43 (както е при мен моторчето в началото на въздушния колектор) как се чисти ,чисти ли се вообще?!!
- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
Откачаш го, напълваш го с ВД-40 или нещо от рода, друскаш да се разкиснат всички го*на дето са се събрали, сушиш и го закачаш пак 

- Ivo318is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....318is
- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
WD-40 е много добро,става да си напраскаш пантите да не скарцат и други подобни,има го по бензиностанцийте и магазините за чаркове на коли,струва 7 лева

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колеги на снимката се вижда кое е стъпковото моторче на М43 '97...Както се разбра то не е под смукателния колектор, а не самия вход на колектора,след гофрирания маркуч... обаче ... не съм много сигурен че то се чисти като другия тип стъпково моторче ...и дали вообще се чисти . Много е осбено... едно мъничко - никакво!!! Нека някой ,който е правил тая манипулация (чистене) точно на такъв тип стъпков мотор да сподели .... щото да не взема да го почистя със WD-40 и това да му е за последно ... Ще ви кажа че гледах във дарукар цената му е 350лв.
... та да не стане да съм на зад с тия пари.

metodi80 написа:Колеги прави сте .... наистина е така , точно там е мторчето. Благодаря ви ...! Но дали се чисти и как ?
Взимаш разредител за боя, WD40 и една четка за зъби и търкаш докато не стане като ново. Обаче недей да имаш големи очаквания да ти се подобри работата на двигателя. Вярно че тея ст.моторчета се запацват отн.бързо, но в повечето случаи нестабилните обороти (или недостатъчните) при студен двигател се дължат на други причини -или има някой прекъснат кабел или някой датчик е заминал (напр.температурния датчик на инжекциона).
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Re: Стъпково моторче - къде е ?
Някой ще каже ли сега това моторче чисти ли се? На мен с м43 97 година, когато изключвам от скорост известно време ми държи високи обороти и постепенно падат. Като изключвам от скорост, независимо дали се движа с 2 или 100 километра, държи 1100 оборота. 

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Re: Стъпково моторче - къде е ?
http://www.318ti.org/forum/showthread.php?t=27697
само ако някой може да каже защо са ми такива оборотите
само ако някой може да каже защо са ми такива оборотите

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2