ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1987 e30

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от nabora » 26 Юли 2011, 17:55

Двойният датчик на климатика(номер: 64538390582) как трябва да работи? При нормална работа и на двете му букси да има затворена верига, при ниско налягане да прекъсва веригата в едната, а при високо налягане в другата верига? Прав ли съм?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пичеловка

Мнение от ^_^ » 26 Юли 2011, 20:45

Как да си сменя маслото на скоростната кутия най-лесно?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Мнение от Yandel » 26 Юли 2011, 23:15

Колеги, колко пари излиза първа регистрация в КАТ - колата е нов внос от германия и няма нищо платено.

пс. Знам че много пъти е задаван този въпрос, но просто не мога да намеря конкретна цена :help:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 27 Юли 2011, 13:03

Yandel написа:Колеги, колко пари излиза първа регистрация в КАТ - колата е нов внос от германия и няма нищо платено.

пс. Знам че много пъти е задаван този въпрос, но просто не мога да намеря конкретна цена :help:

+1000лв за регистрация,каско,гражданска,данък,преглед...а и някой консумативи до 500лв.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 27 Юли 2011, 15:11

Той пита за регистрацията...нататък е ясно,иначе екотаксата зависи от колата...примерно 120 за е36,номера около 80,гражданска минимум за месец 25...транзитни ако ти трябват още 60...триъгълник,аптечка,пожарогасител 30...поне един свободен ден :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yandel » 27 Юли 2011, 22:38

Значи грубо казано към 500 лева ще ме оправят, ако реша да си плащам и гражданската на един път ? Колата е 318ис (euro2 стандарт) къде мога да видя колко е данъка и еко таксата ? Питам защото някъде бях чул, че за първа регистрация КАТ много дерат кожи :no:
иначе за единия свободен ден... то в българия където и да идеш това е стандарта :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320 coupe
Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2

Мнение от Liubomirski » 28 Юли 2011, 11:39

За размера на данъка зависи в кой град ще е зачислена колата. Аз примерно за 320 97-ма година платих 176лв годишен данък в Добрич. В КАТ 70лв. 96лв. екотакса. гражданска за цялата година ми беше около 200лв. Цените ,които написах са отпреди 4 месеца и не знам дали са актуални още. Успех колега. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 28 Юли 2011, 21:54

стартер от кои модел мотори става на м52б28 ? същото ме интересува и за алтернатора ? от м50 дали са същите нещата?
bedrock city racing

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yandel » 29 Юли 2011, 9:21

Още едим малко по-технически въпрос този път:
Като съм застанал с лице към предницата на колата имам 2 радиатора. Първия от към мен е за климатика, а втория е за охлаждането, нали? И също така вчера измих колата с маркуча, и доста стабилно я опръсках възможно ли е от радиатора на климатика (първия като съм с лице към предницата на колата) още да се оттича вода, защото виждам че капе от долу и ме притеснява да не от охлаждането да има по-сериозен проблем. Защото предполагам радиатора на климатик е пълен с фреон и от там вода няма как да дойде.
Моля поправете ме ако греша някъде и извинете обърканите ми обяснения... толкова са ми техническите познания :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 29 Юли 2011, 11:38

Колеги писах в търсачката но нищо не намерих.Как да си проверя нивото на маслото в скоростната кутия.Къде е пробката отдолу или има възможност горе в купето :mhihi: и какво се разглабя.
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 29 Юли 2011, 14:52

Yandel написа:Още едим малко по-технически въпрос този път:
Като съм застанал с лице към предницата на колата имам 2 радиатора. Първия от към мен е за климатика, а втория е за охлаждането, нали? И също така вчера измих колата с маркуча, и доста стабилно я опръсках възможно ли е от радиатора на климатика (първия като съм с лице към предницата на колата) още да се оттича вода, защото виждам че капе от долу и ме притеснява да не от охлаждането да има по-сериозен проблем. Защото предполагам радиатора на климатик е пълен с фреон и от там вода няма как да дойде.
Моля поправете ме ако греша някъде и извинете обърканите ми обяснения... толкова са ми техническите познания :help:

Ще спре да капе,завчера и мойта беше така..остави я с лек наклон наляво или надясно да се отточи водата от серпентините и ламелите :yes:

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 29 Юли 2011, 14:57

em1l написа:Колеги писах в търсачката но нищо не намерих.Как да си проверя нивото на маслото в скоростната кутия.Къде е пробката отдолу или има възможност горе в купето :mhihi: и какво се разглабя.

Слизаш на канал под колата и гледаш скоростите...от дясната им страна ще видиш пробка,отвиваш и бъркаш с нещо извито и преценяваш дали има нещо вътре :yes: ,едно време на Москвичите отгоре пред скоростния лост имаше едно гумено капаче и като се махнеше имаше пръчка за проверяване за маслото в скоростите,но при БМВто няма..щоли не са сложили :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 29 Юли 2011, 17:20

Щот по принцип БМВ не дават маслото на скоростите като консуматив, само че не предполагат, че в БГ ще ги карат 15-20 годишни :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E36 M52B20
Мечтае да кара: camaro ss 1969

Мнение от vaskina » 31 Юли 2011, 12:29

Я ми кажете нормално ли е при всяко палене на колата да ми тръгва климатроника-е36 и имали начин да се изключи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320 coupe
Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2

Мнение от Liubomirski » 31 Юли 2011, 21:15

vaskina написа:Я ми кажете нормално ли е при всяко палене на колата да ми тръгва климатроника-е36 и имали начин да се изключи.

И аз се интересувам ,защото и при мен е така и доста ме дразни...

ПредишнаСледваща

Назад към E36