ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Yandel » 23 Юни 2011, 11:25

Гледам из mobile.bg хората пускат някакви обяви на коли със 'спортни пружини'. Под тоя термин мога ли да разбирам, че само пружините са си спортни, останалото по окачване си е стандартното ?
И ако Да - защо се сменят само пружините, какви са предимствата и недостатъците на тоя метод, защото като гледам колата е доста смъкната надолу и някой неразбирател като мен ще хукне да си купува нещо, което не е така или не е както трябва :lalala:

Аватар

Мнение от elmaza91 » 23 Юни 2011, 11:28

Само на 5-та ли не успява да напъни "оборотомера" или и на останалите предавки? Къде спират оборотите при другите предавки?[/quote]

на другите предавки си отива до 6 и нещо самона 5та до 5000

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 23 Юни 2011, 12:37

Колеги къде се намира усилвателя на антената ? И ако не работи дали няма изобщо да хваща или ще губи лесно обхвата ? Има ли някакъв начин с, който да съм сигурен, че работи ?
Бях с оригиналното радио, когато я взех и доста си губеше, сложих едно JVC, което е по-прилично от към радио смисъл не го губи толкова, но се случва. Става дума в София.

Мерси

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 23 Юни 2011, 16:09

Колеги, имам едно въпросче за тези които са по на ти с диференциалите :mhihi: Един приятел ходи да си купува един диф (втора ръка) с идеята, че е шпер и ми звънка по телефона за консултация. Обяснявам му аз че първо трябва да погледне табелката да пише "S", после да го завърти от едната страна и да го види дали не преплъзва и т.н.
Малко по късно ми звани и ми казва, че като въртял от към едната полуоска, от другата страна се въртял наобратно, та въпросът ми е това отворен диф ли е? Щото пък пишело на табелката "S" ама това не е гаранция, а според мен не е шпер и има някаква измама.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Юни 2011, 16:15

Nikito_nn написа:Колеги, имам едно въпросче за тези които са по на ти с диференциалите :mhihi: Един приятел ходи да си купува един диф (втора ръка) с идеята, че е шпер и ми звънка по телефона за консултация. Обяснявам му аз че първо трябва да погледне табелката да пише "S", после да го завърти от едната страна и да го види дали не преплъзва и т.н.
Малко по късно ми звани и ми казва, че като въртял от към едната полуоска, от другата страна се въртял наобратно, та въпросът ми е това отворен диф ли е? Щото пък пишело на табелката "S" ама това не е гаранция, а според мен не е шпер и има някаква измама.

Не е шпер :!:
http://www.youtube.com/watch?v=Am9Jvj4Bdjw

Табелката се държи на един от болтовете на капака на дифа. 1 минута работа е да се свали табелката от шпера и да се сложи на отворения диференциал и така той да стане "S" :mhihi: с цел да се изиграе някой неразбиращ ... :dummy:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 23 Юни 2011, 16:31

ogata написа:
Nikito_nn написа:Колеги, имам едно въпросче за тези които са по на ти с диференциалите :mhihi: Един приятел ходи да си купува един диф (втора ръка) с идеята, че е шпер и ми звънка по телефона за консултация. Обяснявам му аз че първо трябва да погледне табелката да пише "S", после да го завърти от едната страна и да го види дали не преплъзва и т.н.

Не е шпер :!:
http://www.youtube.com/watch?v=Am9Jvj4Bdjw

Табелката се държи на един от болтовете на капака на дифа. 1 минута работа е да се свали табелката от шпера и да се сложи на отворения диференциал и така той да стане "S" :mhihi: с цел да се изиграе някой неразбиращ ... :dummy:

Така си и мислех :mhihi: Мерси много :yes:
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316 i
Мечтае да кара: подводница BMW

Мнение от Professor » 24 Юни 2011, 16:14

Здравейте, колеги!
Не знам къде трябва да напиша този въпрос и има ли такава тема, за това ще попитам тук.
Има ли някой от Видин? Харесах си една количка, ама ми е малко далеч да се разходя ако не си струва.
Или някой ако я е гледал ако може да сподели. Става дума за тази:
http://www.cars.bg/u390770
Благодаря предварително!
BMW в България
През 2010 са продадени 445 коли, което е ръст от 30% в сравнение с 2009.

Потребител
Аватар

Мнение от psycho_vt » 24 Юни 2011, 22:52

vladi_a_i написа:
psycho_vt написа:Става дума за 318 с м40. Старият акумулатор си отиде. Заредих го, но на първото палене умря. Предположих, че е стар, купих нов, добре зареден, 9-10 пъти палене и той си замина. Директно го занесох в гаранционния сервиз, беше подменен с чисто нов. Сега последния акумулатор, който е 55ампера, даде 12,66 волта ток преди да съм го закачил за клемите. Свързах го, запалих колата, измерих 13,8-13,9. Пуснах фаровете - 13,75. При подаване на газ, волтметърът ми (който не е кой-знае какво) не отчита промяна в напрежението. След спиране на двигателя откачих клемите и измерих напрежението на акумулатора - беше 12,88 волта. Но има нещо, което ми направи впечатление - когато свържа клемата на акумулатора дава голяма искра, предполагам, че има голяма консумация на ток. Колата има имобилайзер и аларма, та въпросът ми е трябва ли да сменям четки и реле-регулатор, или просто да отида при някой да разкара имобилайзера?

Имаш ли ЦД с падащ панел..ако да го махни панела и премери какво напрежение дава без никаква консумация,но с включена аларма и като сложиш панела пак премери,че мен така ме ебаваше Пайнера и го свързахме като дам на контакт само тогава да дърпа ток,че лапа повече дори и при включени консумативи.

Благодаря на всички за отговорите! По въпроса за радиото - аз винаги го свалям, когато сляза, защото е някакво нео, което работи винаги, независимо дали съм на контакт, или не съм. Утре ще обикалям с мултицет-а около клемите, пък дано открия проблема. Не е нормално за няколко паления да умре добре зареден акумулатор. Нещо не е свързано като хората според мен. Утре ще си покаже. :)
Не е важно какво караш... важното е КАК го караш ;]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Юни 2011, 23:00

psycho_vt написа:Благодаря на всички за отговорите! По въпроса за радиото - аз винаги го свалям, когато сляза, защото е някакво нео, което работи винаги, независимо дали съм на контакт, или не съм. Утре ще обикалям с мултицет-а около клемите, пък дано открия проблема. Не е нормално за няколко паления да умре добре зареден акумулатор. Нещо не е свързано като хората според мен. Утре ще си покаже. :)

Почти си си отговорил сам защо ти пада акумулатора .

За справка 2рият пост тук :arrow: viewtopic.php?f=13&t=247906 ;)

Първо вържи тока на радиото да минава през запалването, а не да е вързан за постоянен плюс и ако продължава пак да умира батерията - търси другаде проблема
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 25 Юни 2011, 10:41

Имам питане към вас колеги , искам да си сложа отпред 205/40/17 гуми а отзад 225/45/17 и въпроса е ще имам ли проблем така да карам отпред на по-ниско и по-тясно а отзад по-високо и по-широко?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 25 Юни 2011, 12:01

player123 написа:Имам питане към вас колеги , искам да си сложа отпред 205/40/17 гуми а отзад 225/45/17 и въпроса е ще имам ли проблем така да карам отпред на по-ниско и по-тясно а отзад по-високо и по-широко?

Никакви ядове :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 25 Юни 2011, 12:30

Аз се чудя дали няма да стане грозно с такива разлики.А със стабилност на колата и т.н. няма да имам проблем нали ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пичеловка

Мнение от ^_^ » 27 Юни 2011, 2:04

Имам отчупено парче от ролката. Има ли шанс да се счупи и ремъка да се прецака, докъто отивам към сервиза. И в такъв случай как да реагирам

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 27 Юни 2011, 10:39

^_^ написа:Имам отчупено парче от ролката. Има ли шанс да се счупи и ремъка да се прецака, докъто отивам към сервиза. И в такъв случай как да реагирам

Колега за коя ролка става на въпрос и за кой мотор,че така :dunno:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пичеловка

Мнение от ^_^ » 27 Юни 2011, 14:17

m43 една от горните ролки

ПредишнаСледваща

Назад към E36