Бензин в маслото 318ис
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Re: Бензин в маслото 318ис
Нямам никакво време поне още две седмици.Така ми се иска да я оправят колата но така дистанционно едва ли.Ще пробваме с идеи пък ако се получи.
Колежке, какво стана има ли някакво развитие по решаването на проблема?
Да не се отказа, точно сега... То вече почти не остана какво да се смени, мисля решението е близо..
Този проблем е доста добре скрит. В официалният дилър на BMW в Русе нямат ли становище по порблема? Хич не говори добре за официален сервиз да вдигнат ръце от техн. проблем...
Кабели някакви сменяла ли си..? ...

Да не се отказа, точно сега... То вече почти не остана какво да се смени, мисля решението е близо..
Този проблем е доста добре скрит. В официалният дилър на BMW в Русе нямат ли становище по порблема? Хич не говори добре за официален сервиз да вдигнат ръце от техн. проблем...

- iamatuning
- младши ентусиаст
-
Sea Eagle написа:............................. В официалният дилър на BMW в Русе нямат ли становище по порблема? Хич не говори добре за официален сервиз да вдигнат ръце от техн. проблем...
Колега този официален дилър на бмв си стои само за коли за над 15000лв. никой не смее да стъпи там пък камоли хора с коли за 3-4000лв.Не че нещо но нали знаете че пет души като кажат че на някой сестра му е ххх върви обяснявай че нямаш сестра

Да, този сервиз може и да е за по нови коли, (и то доста ) но все пак говорим за диагностциране на явен проблем след дузина сменени части и чарколяци с нови, от професионалист с ясна мисъл за устройството и работата на двигателите на BMW в най-малките детайли. ( за разлика от майсторите по които е обикаляла колежката до сега, знам ли..
)
...интересно ми е в официалният сервиз на BMW какво биха казали по въпроса... нали официалните сервизи винаги претендират че имат такива можещи знаещи обучени майстори...
Нали все пак Е90/Е92 не са космически совалки... и те си имат мъркучи, кабеляци, датчици..
Ако в един сервиз "майстора'' може да те разиграва с диагнози и да сменя части части наред и след всички пари наляти да каже: " Баси няям идея от к'во може да е вече..." , или нещо такова... То в BMW.. незнам би било гаси срама и позора да вдигнат ръце, и да върнт клиент с повреда..
Ясно е че там работят на цени които... са непосилни за притежател на кола за 3/4000лв... но при всичко сменено по колата до сега мисля си че решението е близо...и е нещо дребно.. (мое мнение)

...интересно ми е в официалният сервиз на BMW какво биха казали по въпроса... нали официалните сервизи винаги претендират че имат такива можещи знаещи обучени майстори...
Нали все пак Е90/Е92 не са космически совалки... и те си имат мъркучи, кабеляци, датчици..

Ако в един сервиз "майстора'' може да те разиграва с диагнози и да сменя части части наред и след всички пари наляти да каже: " Баси няям идея от к'во може да е вече..." , или нещо такова... То в BMW.. незнам би било гаси срама и позора да вдигнат ръце, и да върнт клиент с повреда..
Ясно е че там работят на цени които... са непосилни за притежател на кола за 3/4000лв... но при всичко сменено по колата до сега мисля си че решението е близо...и е нещо дребно.. (мое мнение)

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Sea Eagle написа:Да, този сервиз може и да е за по нови коли, (и то доста ) но все пак говорим за диагностциране на явен проблем след дузина сменени части и чарколяци с нови, от професионалист с ясна мисъл за устройството и работата на двигателите на BMW в най-малките детайли. ( за разлика от майсторите по които е обикаляла колежката до сега, знам ли..)
Нали все пак Е90/Е92 не са космически совалки... и те си имат мъркучи, кабеляци, датчици..![]()
Нали ти е ясно,че в един официален сервиз да си загубят времето с кола за 3-4хил. в смисъл ,че няма как да искат за ремонт примерно 500лв. докато с един автомобил за 20 000хил. за същото време ще вземат въпросните 500 кинта

- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Според мен има резон в това, което казва колегата, че си струва да се отиде в оторизирания сервиз на БМВ. Всички знаем, че там работят най-големите незнаещи, но за сметка на това разполагат с доста добра техника и диагностиката им БИ ТРЯБВАЛО да е доста добра, особено имайки предвид парите, които колежката е наляла за смяна на работещи и здрави части. По последен спомен мисля, че диагностиката беше около 60-70 лв. , което не е чак толкова непосилно 

- iamatuning
- младши ентусиаст
-
Абе колеги вие неразбирате ли че отиваш в този хай-енд сервиз
,закачат ти колата
,взимат ти 60лв. вдигат рамене
и си тръгваш
.В сервиза на Пежо е същото дърво за други не се сещам в момента.

- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Всеки има право на избор
. Аз не съм привърженик на "гаражните МАЙСТОРИ", които сменят наред на принципа проба-грешка. Нали не е за тяхна сметка
А иначе никой не е казал, че в БМВ сервиза ще ѝ ОПРАВЯТ колата!!! Говорим само за закачане към компа и диагностика
Така или иначе желая успех на колежката и дано скоро си реши проблема.

Така или иначе желая успех на колежката и дано скоро си реши проблема.
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
Нека да не пълним темата на колежката с безмислени коментари,всеки по различен начин разбира понятието гаражен майстор и не е място да се обсъжда точно тук.Щом не са отишли в специализирания сервиз значи неискат, и щом е пусната темата тук търси помоща от нас,защо все трябва да я пращаме там като неможем да помогнем.Според мен целта е да си събере мненията на колегите и да реши какво да прави,а тук от темата до момента 10 диагнози - 100 коментара(безмислени).
И аз да не спамя вече искам да попитам пробвахте ли това за което ви посъветвах.
И аз да не спамя вече искам да попитам пробвахте ли това за което ви посъветвах.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Колежке, я сипи 100 октанов бенз. 1-2 пъти и виж как ще е... Ако не се оправи ме навежда на мисълта регулатор на гориво, датчик колянов или разпределителен вал... Колата не прекъсва, значи свещи бобини и кабели са добре и, ако не е от горивото то определено е някой датчик. Накрая само да не се окаже, че е компютъра 

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is M42
vanka7a написа:Колежке, я сипи 100 октанов бенз. 1-2 пъти и виж как ще е... Ако не се оправи ме навежда на мисълта регулатор на гориво, датчик колянов или разпределителен вал... Колата не прекъсва, значи свещи бобини и кабели са добре и, ако не е от горивото то определено е някой датчик. Накрая само да не се окаже, че е компютъра
Здравейте. Точно така е, исках да събера мненията ви колеги, за да се насоча към нещо и се надявах някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да ме посъветва.
С бензина съм пробвала-същото е. Регулатора е сменен с нов. От всичко възможно за смяна остана само може би компютъра.
Искам да ви кажа, че ходих в БМВ сервиза, направиха диагностика, отговора беше, че всичко е добре, няма грешки, въпреки,че с просто ухо се чува, че колата не работи равномерно, но това е. Чудя се вече какъв ще е този проблем, дано по-скоро се открие, че вече близо 5 месеца ме мъчи.

Подучух, че е възможно това да се получава и от разтеглена верига, но дали е възможно?
- vanka7a
- ентусиаст
-
Да ти кажа честно, аз до сега не съм чул М42 и М44 да работи равномерно... Дори моята като се позаслуша човек ще чуе, че на празен ход има прекъсвания, а върви доста прилично и харчи нормално. Никой ли колега не може да каже от какво може колата да не задържа оборотите и да гасне като е студена? Да не би да смуче въздух от някъде? Или компютъра си заминава? 

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
vanka7a написа:Да ти кажа честно, аз до сега не съм чул М42 и М44 да работи равномерно... Дори моята като се позаслуша човек ще чуе, че на празен ход има прекъсвания, а върви доста прилично и харчи нормално. Никой ли колега не може да каже от какво може колата да не задържа оборотите и да гасне като е студена? Да не би да смуче въздух от някъде? Или компютъра си заминава?
Колега, тя гасне, когато е топла и когато си иска, но само когато е топла. Като е студена клати оборотите, но не угасва.
- vanka7a
- ентусиаст
-
bmw-318 написа:vanka7a написа:Да ти кажа честно, аз до сега не съм чул М42 и М44 да работи равномерно... Дори моята като се позаслуша човек ще чуе, че на празен ход има прекъсвания, а върви доста прилично и харчи нормално. Никой ли колега не може да каже от какво може колата да не задържа оборотите и да гасне като е студена? Да не би да смуче въздух от някъде? Или компютъра си заминава?
Колега, тя гасне, когато е топла и когато си иска, но само когато е топла. Като е студена клати оборотите, но не угасва.
Уфф, заблудил съм се значи. Предлагам ти да тестваш с оригинална ламбда сонда от някой колега! Понякова дори новите части за боклуци и ментета... Но според мен със сигурна ламбда ще се оправи проблема, ако не, вече наистина да се насочиш към компютър. И пак ти казвам - не купувай, а тествай с части които са сигурни.
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
vanka7a написа:bmw-318 написа:vanka7a написа:Да ти кажа честно, аз до сега не съм чул М42 и М44 да работи равномерно... Дори моята като се позаслуша човек ще чуе, че на празен ход има прекъсвания, а върви доста прилично и харчи нормално. Никой ли колега не може да каже от какво може колата да не задържа оборотите и да гасне като е студена? Да не би да смуче въздух от някъде? Или компютъра си заминава?
Уфф, заблудил съм се значи. Предлагам ти да тестваш с оригинална ламбда сонда от някой колега! Понякова дори новите части за боклуци и ментета... Но според мен със сигурна ламбда ще се оправи проблема, ако не, вече наистина да се насочиш към компютър. И пак ти казвам - не купувай, а тествай с части които са сигурни.
Втора сонда слагам. 1-во купих универсална- БОШ и помислих, че защото е универсална и за това не се оправя. И тук на скоро сложих оригинална БОШ-ефекта същия. Сменила съм много, много,много... неща.