Бензин в маслото 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Re: Бензин в маслото 318ис

Мнение от iamatuning » 14 Дек 2011, 22:57

Нямам никакво време поне още две седмици.Така ми се иска да я оправят колата но така дистанционно едва ли.Ще пробваме с идеи пък ако се получи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 17 Дек 2011, 18:29

Колежке, какво стана има ли някакво развитие по решаването на проблема? :confused:
Да не се отказа, точно сега... То вече почти не остана какво да се смени, мисля решението е близо..

Този проблем е доста добре скрит. В официалният дилър на BMW в Русе нямат ли становище по порблема? Хич не говори добре за официален сервиз да вдигнат ръце от техн. проблем...
Кабели някакви сменяла ли си..? ... :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 17 Дек 2011, 21:34

Sea Eagle написа:............................. В официалният дилър на BMW в Русе нямат ли становище по порблема? Хич не говори добре за официален сервиз да вдигнат ръце от техн. проблем...
Кабели някакви сменяла ли си..? ... :confused:

Колега този официален дилър на бмв си стои само за коли за над 15000лв. никой не смее да стъпи там пък камоли хора с коли за 3-4000лв.Не че нещо но нали знаете че пет души като кажат че на някой сестра му е ххх върви обяснявай че нямаш сестра :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 18 Дек 2011, 2:35

Да, този сервиз може и да е за по нови коли, (и то доста ) но все пак говорим за диагностциране на явен проблем след дузина сменени части и чарколяци с нови, от професионалист с ясна мисъл за устройството и работата на двигателите на BMW в най-малките детайли. ( за разлика от майсторите по които е обикаляла колежката до сега, знам ли.. :dunno: )

...интересно ми е в официалният сервиз на BMW какво биха казали по въпроса... нали официалните сервизи винаги претендират че имат такива можещи знаещи обучени майстори...
Нали все пак Е90/Е92 не са космически совалки... и те си имат мъркучи, кабеляци, датчици.. :confused:

Ако в един сервиз "майстора'' може да те разиграва с диагнози и да сменя части части наред и след всички пари наляти да каже: " Баси няям идея от к'во може да е вече..." , или нещо такова... То в BMW.. незнам би било гаси срама и позора да вдигнат ръце, и да върнт клиент с повреда..
Ясно е че там работят на цени които... са непосилни за притежател на кола за 3/4000лв... но при всичко сменено по колата до сега мисля си че решението е близо...и е нещо дребно.. (мое мнение) :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 18 Дек 2011, 21:41

Sea Eagle написа:Да, този сервиз може и да е за по нови коли, (и то доста ) но все пак говорим за диагностциране на явен проблем след дузина сменени части и чарколяци с нови, от професионалист с ясна мисъл за устройството и работата на двигателите на BMW в най-малките детайли. ( за разлика от майсторите по които е обикаляла колежката до сега, знам ли.. :dunno: )

...интересно ми е в официалният сервиз на BMW какво биха казали по въпроса... нали официалните сервизи винаги претендират че имат такива можещи знаещи обучени майстори...
Нали все пак Е90/Е92 не са космически совалки... и те си имат мъркучи, кабеляци, датчици.. :confused:

Ако в един сервиз "майстора'' може да те разиграва с диагнози и да сменя части части наред и след всички пари наляти да каже: " Баси няям идея от к'во може да е вече..." , или нещо такова... То в BMW.. незнам би било гаси срама и позора да вдигнат ръце, и да върнт клиент с повреда..
Ясно е че там работят на цени които... са непосилни за притежател на кола за 3/4000лв... но при всичко сменено по колата до сега мисля си че решението е близо...и е нещо дребно.. (мое мнение) :confused:

Нали ти е ясно,че в един официален сервиз да си загубят времето с кола за 3-4хил. в смисъл ,че няма как да искат за ремонт примерно 500лв. докато с един автомобил за 20 000хил. за същото време ще вземат въпросните 500 кинта :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 18 Дек 2011, 23:22

Според мен има резон в това, което казва колегата, че си струва да се отиде в оторизирания сервиз на БМВ. Всички знаем, че там работят най-големите незнаещи, но за сметка на това разполагат с доста добра техника и диагностиката им БИ ТРЯБВАЛО да е доста добра, особено имайки предвид парите, които колежката е наляла за смяна на работещи и здрави части. По последен спомен мисля, че диагностиката беше около 60-70 лв. , което не е чак толкова непосилно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 18 Дек 2011, 23:35

Абе колеги вие неразбирате ли че отиваш в този хай-енд сервиз :mhihi: ,закачат ти колата :bowdown: ,взимат ти 60лв. вдигат рамене :dunno: и си тръгваш :banghead: .В сервиза на Пежо е същото дърво за други не се сещам в момента.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 19 Дек 2011, 11:43

Всеки има право на избор :D . Аз не съм привърженик на "гаражните МАЙСТОРИ", които сменят наред на принципа проба-грешка. Нали не е за тяхна сметка :mhihi: А иначе никой не е казал, че в БМВ сервиза ще ѝ ОПРАВЯТ колата!!! Говорим само за закачане към компа и диагностика :winky:
Така или иначе желая успех на колежката и дано скоро си реши проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 19 Дек 2011, 13:52

Нека да не пълним темата на колежката с безмислени коментари,всеки по различен начин разбира понятието гаражен майстор и не е място да се обсъжда точно тук.Щом не са отишли в специализирания сервиз значи неискат, и щом е пусната темата тук търси помоща от нас,защо все трябва да я пращаме там като неможем да помогнем.Според мен целта е да си събере мненията на колегите и да реши какво да прави,а тук от темата до момента 10 диагнози - 100 коментара(безмислени).
И аз да не спамя вече искам да попитам пробвахте ли това за което ви посъветвах.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 19 Дек 2011, 19:45

Колежке, я сипи 100 октанов бенз. 1-2 пъти и виж как ще е... Ако не се оправи ме навежда на мисълта регулатор на гориво, датчик колянов или разпределителен вал... Колата не прекъсва, значи свещи бобини и кабели са добре и, ако не е от горивото то определено е някой датчик. Накрая само да не се окаже, че е компютъра :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is M42

Мнение от bmw-318 » 19 Дек 2011, 21:11

vanka7a написа:Колежке, я сипи 100 октанов бенз. 1-2 пъти и виж как ще е... Ако не се оправи ме навежда на мисълта регулатор на гориво, датчик колянов или разпределителен вал... Колата не прекъсва, значи свещи бобини и кабели са добре и, ако не е от горивото то определено е някой датчик. Накрая само да не се окаже, че е компютъра :paranoid:

Здравейте. Точно така е, исках да събера мненията ви колеги, за да се насоча към нещо и се надявах някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да ме посъветва.
С бензина съм пробвала-същото е. Регулатора е сменен с нов. От всичко възможно за смяна остана само може би компютъра.
Искам да ви кажа, че ходих в БМВ сервиза, направиха диагностика, отговора беше, че всичко е добре, няма грешки, въпреки,че с просто ухо се чува, че колата не работи равномерно, но това е. Чудя се вече какъв ще е този проблем, дано по-скоро се открие, че вече близо 5 месеца ме мъчи. :cry: Но явно няма да се открие, чрез диагностики щом нищо не излиза.
Подучух, че е възможно това да се получава и от разтеглена верига, но дали е възможно?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 19 Дек 2011, 21:16

Да ти кажа честно, аз до сега не съм чул М42 и М44 да работи равномерно... Дори моята като се позаслуша човек ще чуе, че на празен ход има прекъсвания, а върви доста прилично и харчи нормално. Никой ли колега не може да каже от какво може колата да не задържа оборотите и да гасне като е студена? Да не би да смуче въздух от някъде? Или компютъра си заминава? :|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 19 Дек 2011, 21:18

vanka7a написа:Да ти кажа честно, аз до сега не съм чул М42 и М44 да работи равномерно... Дори моята като се позаслуша човек ще чуе, че на празен ход има прекъсвания, а върви доста прилично и харчи нормално. Никой ли колега не може да каже от какво може колата да не задържа оборотите и да гасне като е студена? Да не би да смуче въздух от някъде? Или компютъра си заминава? :|

Колега, тя гасне, когато е топла и когато си иска, но само когато е топла. Като е студена клати оборотите, но не угасва.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 19 Дек 2011, 21:23

bmw-318 написа:
vanka7a написа:Да ти кажа честно, аз до сега не съм чул М42 и М44 да работи равномерно... Дори моята като се позаслуша човек ще чуе, че на празен ход има прекъсвания, а върви доста прилично и харчи нормално. Никой ли колега не може да каже от какво може колата да не задържа оборотите и да гасне като е студена? Да не би да смуче въздух от някъде? Или компютъра си заминава? :|

Колега, тя гасне, когато е топла и когато си иска, но само когато е топла. Като е студена клати оборотите, но не угасва.

Уфф, заблудил съм се значи. Предлагам ти да тестваш с оригинална ламбда сонда от някой колега! Понякова дори новите части за боклуци и ментета... Но според мен със сигурна ламбда ще се оправи проблема, ако не, вече наистина да се насочиш към компютър. И пак ти казвам - не купувай, а тествай с части които са сигурни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 19 Дек 2011, 21:25

vanka7a написа:
bmw-318 написа:

Уфф, заблудил съм се значи. Предлагам ти да тестваш с оригинална ламбда сонда от някой колега! Понякова дори новите части за боклуци и ментета... Но според мен със сигурна ламбда ще се оправи проблема, ако не, вече наистина да се насочиш към компютър. И пак ти казвам - не купувай, а тествай с части които са сигурни.

Втора сонда слагам. 1-во купих универсална- БОШ и помислих, че защото е универсална и за това не се оправя. И тук на скоро сложих оригинална БОШ-ефекта същия. Сменила съм много, много,много... неща.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36