Трик с климатроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: Трик с климатроника
колега той таралежа(транзисторният блок) може да се шунтира за проверка на вентилатора което го пробвах и така стигнах дио извода 

И това гледах колега
докато посегна към копчето само
и перката е включила-да минават жегите,че ми писна от тоя климатроник-успех на всички-а аз ще продължавам да се потя на градско

- mgate
- младши ентусиаст
-
SaRaLiQ написа:колата ми е 97ма,с дигиталката съм обаче не стана тоя трик ... тъпня
за кой трик става въпрос и аки искаш пиши на личен ще се опитам да ти помогна гледам ,че си от бургас

- svetkos_
- Потребител
-
- Кара: F11 530xd Touring
- Мечтае да кара: BMW M3/M5
- Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)
E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring
mgate написа:SaRaLiQ написа:колата ми е 97ма,с дигиталката съм обаче не стана тоя трик ... тъпня
за кой трик става въпрос и аки искаш пиши на личен ще се опитам да ти помогна гледам ,че си от бургас
Става дума за трика от първия пост на мнението. Което някой е изровил, а темата е от 2005 година. Но пък и аз ще пробвам, белким стане нещо, че ми е интересно вече.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
- svetkos_
- Потребител
-
- Кара: F11 530xd Touring
- Мечтае да кара: BMW M3/M5
- Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)
E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring
Снощи не ставаше, но днес вече се получи. Просто смених техниката. При някои колеги става след последователно натискане на АУТО и копчето за задното стъкло, а при мен, както и на други, едновременно натискане на тези две копчета. Поне така установх след прочитането на всички страници. 

- ArCuS
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: M5
Колеги кажете номера на кондензаторчето което се сменя аз ушким го смених с 474 пък проблема си остана колко волта трябва да е и какво да търся в магазина като отида? 

- mgate
- младши ентусиаст
-
Re:
Ivo III написа:за кондензатора
може да е по голямо напрежението от 63V
ако корпуса не е прекалено голям ... за да пасне на отворите на стария кондензатор
но .. платката е правен преди 10 години
вече тези стойности са много по малки като размер![]()
470n (нано) или 0,47u (mikro) .. което е едно и също .. някои питаше за стойностите
на .. снимката видях че .. оригиналния е полипропиленен
а пича .. го заменя със танталов .. които е много по качествени и по стабилен при температурите
като се има впредвид .. долемите температурни колебания в колите
е много по добре да се сложи .. танталов
оригинален
http://www.macadamizer.com/BMW_Fix/Dscn0973.jpg
новия е танталов
http://www.macadamizer.com/BMW_Fix/Dscn0978.jpg
тук се вижда добре .. разстера .. т.е. разстоянието между краката на кондензатора
http://www.macadamizer.com/BMW_Fix/Dscn0977.jpg
дано съм бил полезенза каузата
за колегата дето пита

- ArCuS
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: M5
Сложих такъв но проблема си остана мисля че на него пишеше 474 което незнам какво означава но това ми дадоха в магазина като казах тези стойности от горния пост... 

- saseda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe
- Мечтае да кара: M3 AC Schnitzer
- Детайли за колата: 316i Coupe/E36/M43/сребрист металик/лети джанти 16 -ки
Имах проблем с управлението на климатроника/ Е36-96г. дигиталното/, изразяващ се в това, че често прекъсваше и се включваше когато си пожелае. След прочита на тази тема смених въпросния кондензатор и за сега всичко се оправи. Кондензатора е 474 нанофарада/0.47 микрофарада-едно и също е/, не електролитен и струва 10 ст. След това се помолих в един телевизионен сервиз да ми го сменат и така реших проблема за общата сума от 5 лева. Дано съм бил полезен.
Да добавя, че имам още 3-4 такива кондензатора и ако му трябва на някой, а не може да намери/въпреки че аз го намерих в първия магазин за електроника/ да пише.
Да добавя, че имам още 3-4 такива кондензатора и ако му трябва на някой, а не може да намери/въпреки че аз го намерих в първия магазин за електроника/ да пише.
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Колеги имам следния проблем с е36 98"и Ви моля за съвет дали може да е от този кондензатор?
Запалвам колата и пускам вентилацията. Работи си известно време 2-3 минути и в един момент на дисплея пише че всичко си работи, но дефакто вентилатора е спрял натискам копчета спирам вентилатора пускам и не иска да се пусне. гася минава известно време, паля и пак същото - работи и пак спре.... направо ми изрови нервите!
Запалвам колата и пускам вентилацията. Работи си известно време 2-3 минути и в един момент на дисплея пише че всичко си работи, но дефакто вентилатора е спрял натискам копчета спирам вентилатора пускам и не иска да се пусне. гася минава известно време, паля и пак същото - работи и пак спре.... направо ми изрови нервите!
- emobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 325xi-2001г.
Моят климатроник го правеше същото и се оказа таралежа като го смених и се оправи.