Дневни светлини при Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: Дневни светлини при Е36

Мнение от err0r » 15 Ное 2012, 13:01

Толкова cа изрядни повече от половината е36-ци във форума, че точно за това ще се хванат. :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Ное 2012, 13:26

При мен кабелите са в шлаух какъвто е и оригиналния за другите, дето вървят по калника, защипан е за щипките, ток и маса са хванати от клемата, дето е на мястото на акумулатора при 4 цилиндровите, модула е скрит отдолу.. да се насере на пътя не може да докаже, че не е оригиналдъ :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 15 Ное 2012, 13:46

bum_bum написа:При мен кабелите са в шлаух какъвто е и оригиналния за другите, дето вървят по калника, защипан е за щипките, ток и маса са хванати от клемата, дето е на мястото на акумулатора при 4 цилиндровите, модула е скрит отдолу.. да се насере на пътя не може да докаже, че не е оригиналдъ :ranting:

Аз съм на 80% идентичен с теб :mhihi:
Искам да ме спрат. Да почна да се фукам ...

"Глей ся, старши, пиниз ! Паля колата хоп - светкат. Глей ся ... абе иди от преде бе, недей стой тука .. глей ся светкавица си имам. А ся .. пускам ангелите с ксенона ... а ксенончето гледай как е ... на лупичката малииииии :mhihi: :mhihi: . И ся гаса сичко .. и дневните глей ся ... светнаха ли ??? ааа добре .. е как няма светнат и глей ся ... тва оригинално за е36 СЕНД МИ ХОУМ опция ... гаса колата и светат .. тва за да мога като паркирам пред нас да ми светат вратата да мога да си отключа и ся гледай след 10 секунди *жииииииииууу* изгасват сами ... и плавно. Кажи ся не те ли кефи ..... аааа и чакай малко .. с една отверчица от тука мога да си го регулирам ... на колко процента да светат :mrgreen: :ok: "

.... и после ше има "Ето документите, приятен ден" :kuku: :paranoid: :drinking:
Последна промяна ogata на 15 Ное 2012, 13:57, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Ное 2012, 13:51

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Баси филма :clap:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Ное 2012, 13:57

stony1 написа:Относно ксенона в Е36 не е вярно, че няма фарове с оригинален ксенон. Поръчвате си едни Хела хром или бляк.

Колега иди във най-близкия ти bmw представител и им кажи, че искаш да си поръчаш ксенонови фарове за е36. Ще те гледат като теле в железница! Тая хела целис има с d2s цокли ама пак е афтърмаркет фар за вграждане и седи супер неадекватно на е36, ама тва е отделен въпрос!
Колкото до тва дали е оригиналното реле или модул и с 2те КАТ може да те спре, но разбира се няма как да ти съставят акт. И наистина има хора къде карат само на дълги и си заслужават глобата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Ное 2012, 15:00

Не са ОЕМ, но имат "Е mark", което ще рече не е противозаконно да си ги сложиш на колата и няма да те спрат от технически преглед в нито една държава.

Относно DRL по начина по който ги прави Методи и са оригиналните в закона няма текст според който могат да ти правят проблем.

В правилника за прилагане на ЗДВП е упоменато:

Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:

12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;
б) светлините не са регулирани;
в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;
г) пътепоказателите не работят;
д) липсват предвидените светлоотразители;
е) недостатъчно осветена е задната табела с регистрационния номер.

Тук под тип се има в предвид цокъла, така че по този текст не могат да направя проблем дори и за ксенон бил той с лупи или без.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 15 Ное 2012, 23:40

стони, има значение при различните релета, аз лично бях с 4 пина и при мен беше по-лесно, за тези с 5 само като погледнеш схемите се вижда, че е различно. а иначе щатските обяснения са... там като погледнеш как дават 'този цвят кабел свързваш с онзи цвят от еди къде си' и никакво обяснение кой проводник за какво е всъщност и накрая поглеждаш схемите или колата и виждаш, че при теб даже въобще не съществуват такива цветове... всичко си е според етма и 5ти пин на дрл като е захранващ за релето, а при 5 пиновите дълги ти идва там от лоста, което при 4пиновите е на 8ми и.. няма как да е еднакво. та при 5 пиновите се съединява 5ти пин с 8ми, но пък след това вече не можеш да си ползваш старото реле ако искаш да махнеш дрла. ако на някой му трябва мога да пусна етм от 92 за щатски и канадски пазар, там странно няма схема с дрл, но е с 4пиново реле. етма от 98 с 5 пиново предполагам всички го имат и отделно имам две снимки от етм със стария и новия вид дрл, където новия е със 7ми пин, но той имаше нещо общо с халогените при щатските след 94та и общо взето не се използва.. но ако трябват ще ги сложа.
за хид баластите имах предвид, че понеже не е оем си карам както си е с халогенни крушки на лупите. а не, че има оригинален ксенон

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 15 Ное 2012, 23:54

stony1 написа:Аз съм на път да си поръчам едно сток реле за дневни светлини. Слага се на мястото на релето за дългите и като стартира двигателя, дългите се включват на 80%. Ако с ключа на фаровете се включат габаритите, дневните светлини продължават да си светят. В момента, в който се включат късите, дневните светлини се изключват и работят само като дълги светлини. Докато работят дневните светлини, чрез лоста за мигачите и дългите светлини, може да се ползва "светкавицата". Тогава дългите светват на 100%, докато се държи лоста издърпан към шофьора, като се пусне лоста светлините си остават в режим "дневни светлини"

koлега дали не е много на 80процента да светят дневните нямали да се заяждат пак че караш на дълги тъпите полицаи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 16 Ное 2012, 0:12

JOGI написа:стони, има значение при различните релета, аз лично бях с 4 пина и при мен беше по-лесно, за тези с 5 само като погледнеш схемите се вижда, че е различно. а иначе щатските обяснения са... там като погледнеш как дават 'този цвят кабел свързваш с онзи цвят от еди къде си' и никакво обяснение кой проводник за какво е всъщност и накрая поглеждаш схемите или колата и виждаш, че при теб даже въобще не съществуват такива цветове... всичко си е според етма и 5ти пин на дрл като е захранващ за релето, а при 5 пиновите дълги ти идва там от лоста, което при 4пиновите е на 8ми и.. няма как да е еднакво. та при 5 пиновите се съединява 5ти пин с 8ми, но пък след това вече не можеш да си ползваш старото реле ако искаш да махнеш дрла. ако на някой му трябва мога да пусна етм от 92 за щатски и канадски пазар, там странно няма схема с дрл, но е с 4пиново реле. етма от 98 с 5 пиново предполагам всички го имат и отделно имам две снимки от етм със стария и новия вид дрл, където новия е със 7ми пин, но той имаше нещо общо с халогените при щатските след 94та и общо взето не се използва.. но ако трябват ще ги сложа.
за хид баластите имах предвид, че понеже не е оем си карам както си е с халогенни крушки на лупите. а не, че има оригинален ксенон

Така си го написал, че чак аз се обърках.
Няма значение дали си с 4 или 5 пиново реле. Този пин, който има връзка с халогените е номер 7, пин 8 се използва за управление на релето от лоста за мигачи и дълги, а пин 5 (ако има такъв) е за индикация на таблото, че са включени дългите.
Знам, че в ел. схемите на Е36 дават пин 5 за управление на релето, но на практика е пин 8. Има и други неточности в тези схеми, може и да е печатна грешка.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 16 Ное 2012, 0:36

мда, малко набързо го нахвърлих. за грешките не знам, бях чел в немски форум, че си е така с 5 пиново реле за дълги, но пък... знам ли, не съм с такова, не мога да кажа
а за колегата по-горе, процентите не са 80, със сигурност са под 50, защото си е слабичко и най-вероятно са 30 както ги дават по-другите форуми. трябва да ги нащракам да се види

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tenchooo » 16 Ное 2012, 19:57

колеги накое място каде по точно стой в котията с бушоните или някаде другаде е :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 16 Ное 2012, 21:22

В бушониерата от лявата страна на високото черно реле. Наистина не са 80%, нещо съм се подвел. Утре ще се поразходя до Бова Кар, за да си поръчам едно рела :mhihi:
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 16 Ное 2012, 21:27

седи на 7 на снимката, но при по-старите релето за дългите е на номер 6, а на 7 е релето за късите и трябва да им се разменят местата, за да се побере.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Ное 2012, 0:46

host написа:А на Методи темата нещо е потънала? Да не е спрял да се занимава с модулите?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Здравейте колеги ! Не съм влизал от доста време в Е36 раздела , понеже нямам време , но днес най -после приседнах на компа и що да видя- говори се за мен ....

Темата в търговския раздел я няма , защото изтече абонамента и не съм го подновявал умишлено - подготвих нов вариянт на модула (много колеги вече дори разполагат с него ) , няма разлика във функционалността м/у стария и новия вариянт , само външния вид е малко променен (намалих размера и според мен стана много по -симпатичен ) .... Много скоро ще кача пак тема в търговския раздел (щях да го направя и по -рано , но за съжаление в момента един от компонентите за модула е много дефицитен и не бих могъл да предложа устройството в повече бройки , за това все още бавя темата ... ).

err0r написа:Ами същото прави този модул на Методи, струва три пъти по-малко. Разликата е, че когато ключът на фаровете е на позиция, различна от 0, модулът се изключва. Това от една страна е добре, защото можеш да караш на халогени и габарити, примерно, докато със заводското реле са пуснати и дългите... и не е на 80, а на 30%.

М/у другото , модула може да бъде вързан по желание така , че дългите да се гасят при положение 1 (тоест при къси светлини ) , по този начин в по -мрачно време може да си карате на дневни и габарити , за да ви виждат и от зад , но това вече е въпрос на избор ... Просто вместо към габаритите , сивия кабел на устройството (този по който тече управляващия сигнал за модула ) се свързва към късите .... Проектиран е така , че да е "гъвкав" и да може да задоволи различни нужди ...

По въпроса за полицаите и закона .....
На полицаите може да им кажете да си прочетат хубаво закона и да не се заяждат за глупости !

Допълнителни разпоредби касаещи дневните светлини
Цитат

..Допълнителни разпоредби
..§ 6. По смисъла на този закон:
..59. “Дневни светлини” са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му.

Поздрави и благодаря на всички колеги , които си закупиха модул/и и изразиха положителните си отзиви ! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tenchooo » 17 Ное 2012, 1:53

stony1 написа:В бушониерата от лявата страна на високото черно реле. Наистина не са 80%, нещо съм се подвел. Утре ще се поразходя до Бова Кар, за да си поръчам едно рела :mhihi:

ще се радваме да споделиш следващата седмица как е :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36