ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- V_E_N_G_O 318is
- Потребител
-
Да ви попитам преди 4 дни си купих 318ис и за сега сам доволен как е на пътя,но се притеснявам за някакви фабрични проблеми ако може да ми кажете ако някой знае нещо. Какво масло ще ми препоръчате че е за смяна?
Винаги бърз, но предпазлив
V_E_N_G_O 318is написа:Да ви попитам преди 4 дни си купих 318ис и за сега сам доволен как е на пътя,но се притеснявам за някакви фабрични проблеми ако може да ми кажете ако някой знае нещо. Какво масло ще ми препоръчате че е за смяна?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20166 Поглдни тук може да ти е полезно като цяло.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=131130&highlight=%EC%E0%F1%EB%EE%F2%EE Ето и наскоро заключена анкета горе долу да се ориентираш. Пиши в търсачката масло да търси само в е36 форума и ще видиш безброй теми по въпроса. Обощо взето маслото трябва да си сигурен че е истинско.
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
да попитам нещо - когато индикацията за идваща смяна на масло спре да показва чертички, трябва ли веднага да се смени, или може и така да се кара още? сега при мен има две чертички останали... колата е м50б20 '92г.
също и друго - отзад от лявото колело дори и при лека неравност се чува шум като от подрънкващи железца, отваряхме го но няма нищо видимо.... иначе като натисна спирачки дори и леко, спира, но като натисна педала и почти веднага се чува 'тък' изотзад..... накладки са сменяни от предишния собсвеник преди около 5х. км. и след това сега свети лампата на таблото за износени накладки.... къде може да е проблема? разбрах, че имало някакви пластини отзад на спирачките....
и последен въпрос - като оставя колата студена да поработи на бензин, после потеглем и обръщам на метан, и след малко каране като спра, се усеща миризма на бензин...дали може някъде да изпуска?
също и друго - отзад от лявото колело дори и при лека неравност се чува шум като от подрънкващи железца, отваряхме го но няма нищо видимо.... иначе като натисна спирачки дори и леко, спира, но като натисна педала и почти веднага се чува 'тък' изотзад..... накладки са сменяни от предишния собсвеник преди около 5х. км. и след това сега свети лампата на таблото за износени накладки.... къде може да е проблема? разбрах, че имало някакви пластини отзад на спирачките....
и последен въпрос - като оставя колата студена да поработи на бензин, после потеглем и обръщам на метан, и след малко каране като спра, се усеща миризма на бензин...дали може някъде да изпуска?
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34
- Детайли за колата: Комбинезон
Колега възможно е като е сменяно маслото да не е занулен оил сървиса(виж кога е сменено маслото и на колко километра е)понеже в повечето сервизи не знаят как,а като се смени маслото и се занули оил сървиса с изминаване на километрите намаляват и лампичките
За трякането не мога да ти отговоря а за лампата за накладките просто трябва да сложиш датчици и е хубаво след това да отидеш да ти изчистят грешките...относно миризмата на бензин не мога да кажа но сум чувал,че не е хубаво да загрява на място
За трякането не мога да ти отговоря а за лампата за накладките просто трябва да сложиш датчици и е хубаво след това да отидеш да ти изчистят грешките...относно миризмата на бензин не мога да кажа но сум чувал,че не е хубаво да загрява на място

Колеги искам да попитам нещо отностно турбото за 325 тдс нормаално ли е да е омазнено и от маркуча които влиза във въздушния филтър за капи по малко масло , погледнах че и в кутията на въздушния филтър е омаслено малко това значи ли че турбото е заминала , иначе колата си върви нормално не се осеща да има проблем с мощноста??
- Sw!zz3r0
- Потребител
-
- Кара: 330xd; 2.7biturbo quattro;
Имам няколко въпроса от начинаещ в бмв средите:
1. е36 318is колко гори градско в София
2. има един лагер за смяна колко пари е горе долу
3. 318is мотора с верига ли е
4. колко струва поддръжката му (ремъци, масла, филтри)
спрямо едно дизелово 318tds примерно, защото до сега само дизели съм поддържал.
3. 318is мотора с верига ли е

4. колко струва поддръжката му (ремъци, масла, филтри)

На кола с турбо ако не и даваш газ е все едно да си имаш хубава жена и да не я е.еш!
- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
- Кара: is-ка S50
- Мечтае да кара: E24 Alpina
Sw!zz3r0 написа:Имам няколко въпроса от начинаещ в бмв средите:
3. 318is мотора с верига ли е![]()
4. колко струва поддръжката му (ремъци, масла, филтри)спрямо едно дизелово 318tds примерно, защото до сега само дизели съм поддържал.
1.Много относително, зависи от състоянието на колата и поведението на шофьора

2.Кой лагер по-точно
3.Да с верига е.
4.Обслужването на консумативите е към 300 лв. като зависи и какво масло ще вземеш.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Вече един час се ровя из търсачката но немога да намеря темата която ми трябва
Темата която търся е на един колега който обясни как може да се замени оригиналния температурен датчик на борд компа за температурата с друг
Ако някой я намери ако може да ми я постне на ЛС
Мерси предварително
Темата която търся е на един колега който обясни как може да се замени оригиналния температурен датчик на борд компа за температурата с друг
Мерси предварително
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
BT9028BA написа:Вече един час се ровя из търсачката но немога да намеря темата която ми трябва
Мерси предварително
Мисля че говориш за ТАЗИ тема , последното мнение на страницата
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=54227&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0&start=30
Мерси много колега SBS_318ti
Имам един въпрос за е36 318ти. Автоматик е и от скоро почна да бави като сменя от първа на втора или от втора на първа. Все едно нищо не става, качва обороти, при което сменя и изръмжава съответно. Може ли това да означава смяна на маслото на скоростната кутия? Или може да е от доста лекият удар, който претърпя колата лятото /принципно бяха счупени само фаровете, но нищо засегнато под капака/. Не мога да кажа дали е станало веднага след удара, защото колата я караха родителите ми докато бях извън България, а сега усетих тази "приятна" изненада

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Rainbow написа:Имам един въпрос за е36 318ти. Автоматик е и от скоро почна да бави като сменя от първа на втора или от втора на първа. Все едно нищо не става, качва обороти, при което сменя и изръмжава съответно. Може ли това да означава смяна на маслото на скоростната кутия? Или може да е от доста лекият удар, който претърпя колата лятото /принципно бяха счупени само фаровете, но нищо засегнато под капака/. Не мога да кажа дали е станало веднага след удара, защото колата я караха родителите ми докато бях извън България, а сега усетих тази "приятна" изненада![]()
От удара едва ли.
Пробвай да смениш маслото на кутията.Ако не се оправи вече на майстор.

Здравейте колеги, от скоро карам Е36 купе и имам следният въпрос: Управлението на климатроника ми е аналогово (с врътки), харесал съм си едно дигитално, възможно ли е да се заменят просто така или има някакви тънкости? Мерси предварително!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Евала, че питаш тук а не си пуснал поредната безмислена тема в е36!
Ето тема която ще ти е полезна:
viewtopic.php?f=8&t=75587&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%8F
Не е толкова лесно!
viewtopic.php?f=8&t=75587&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%8F
Не е толкова лесно!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Nukem написа:Евала, че питаш тук а не си пуснал поредната безмислена тема в е36!
Не е толкова лесно!
Благодаря ти, колега, тотално ме отказа,

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
Значи преди няколко дена сменях една бубина и забелязах че на 3 4 места винчетата са се разхлабили - Опитах се да ги завия но нестава и сега бобината стои леко хлабава - Та има ли някакъв начин да се затегнат и какъв е той