ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от DRIFT MASHINA » 29 Май 2011, 20:10

До колкото знам това маи е скърцаща втулка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 01 Юни 2011, 14:18

колеги с 15ки железни от е34 съм , при положение че не опират никъде а ми харесва как седи колата с тях и единствения минус е че повече кал хвърля по калниците , има ли накакъв друг недостатък ,защото усещам волана малко по "вдървен" от преди ,някой който в карал с такива отпред, дали чупи по бързо шарнири и тампони така ?

п.п. гумите са 205/60r15
6>4

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 01 Юни 2011, 14:30

ShibinG написа:колеги с 15ки железни от е34 съм , при положение че не опират никъде а ми харесва как седи колата с тях и единствения минус е че повече кал хвърля по калниците , има ли накакъв друг недостатък ,защото усещам волана малко по "вдървен" от преди ,някой който в карал с такива отпред, дали чупи по бързо шарнири и тампони така ?

п.п. гумите са 205/60r15

Не би трябвало да имаш проблем. Единствено ако я натовариш много евентуално е възможно отзад за пресурка калниците, ама като гледам си с комби, а на тях са им корави задниците и не би трябвало да имаш проблеми.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 01 Юни 2011, 17:54

Nikito_nn написа:
ShibinG написа:колеги с 15ки железни от е34 съм , при положение че не опират никъде а ми харесва как седи колата с тях и единствения минус е че повече кал хвърля по калниците , има ли накакъв друг недостатък ,защото усещам волана малко по "вдървен" от преди ,някой който в карал с такива отпред, дали чупи по бързо шарнири и тампони така ?

п.п. гумите са 205/60r15

Не би трябвало да имаш проблем. Единствено ако я натовариш много евентуално е възможно отзад за пресурка калниците, ама като гледам си с комби, а на тях са им корави задниците и не би трябвало да имаш проблеми.

Карам с такива,но с гуми 195 65 15 и няма никакви проблеми даже това са ми зимните...но трябва да са ти извити веждите отзаде да нямаш абсолютно никакви проблеми :yes: ,а за отпред сложи...абе сложи гуми на 65 и ще осетиш много хубава возия-гарантирам на 100%,че и аз бях на 60 15 и не ми харесва.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 01 Юни 2011, 18:50

благодарско, ще пробвам ,а иначе отзад гледам има поне 3 пръста от веждата трябва доста да я натоваря за да ги обърне

п.п. комби е колата и много се отвори визията с тия тенекии не съм вярвал,че ще има чак такъв ефект 8)
6>4

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 01 Юни 2011, 18:56

ShibinG написа:благодарско, ще пробвам ,а иначе отзад гледам има поне 3 пръста от веждата трябва доста да я натоваря за да ги обърне

п.п. комби е колата и много се отвори визията с тия тенекии не съм вярвал,че ще има чак такъв ефект 8)

Toва за веждите ти го казвам,че мойто отпред и отзад е на нивото на гумите и при повече хора или неравности влизат доста навътре в калниците :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39 530d remapped; e36 318TDS
Мечтае да кара: Всичко с буквата М :))
Детайли за колата: Bmw e39 530d manual remapped, exhaust system, Pipercross air filter
Bmw e36 318TDS M41D17 manual remapped

Мнение от Margina Petrow » 02 Юни 2011, 18:32

колеги,на е36 купе,ако му се сложи м пакет,могат ли да се сложат 4 аспуха,при положение,че е оставено само 1 място за аспух.Ще трябва ли да се реже бронята?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 02 Юни 2011, 18:52

Искам да попитам на това как му викат защото оборотите на колата бмв 316 компакт 99г мотора е от новия 1.9 бензин играят на празен ход ама адски много. Ходих на елкон ама нищо не излезе че е развалено аз мисля че е стъпковия мотор защото го прави само като не е на скорост елконаджията каза че тая джажа може да била леш. Изображение
Последна промяна kokobaroko13 на 02 Юни 2011, 19:01, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Юни 2011, 18:56

това е стъпковото моторче, а другото "черно" в ляво от него трябва да е TPS-а или датчика, който отчита положението на дроселовата клапа. :roll:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юни 2011, 21:59

Margina Petrow написа:колеги,на е36 купе,ако му се сложи м пакет,могат ли да се сложат 4 аспуха,при положение,че е оставено само 1 място за аспух.Ще трябва ли да се реже бронята?

Бронята не ама добавката. И няма да имаш 2 гърнета, а едно с тръби до другия край. Потърси в тунинга има тема.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 02 Юни 2011, 22:07

bum_bum написа:
Margina Petrow написа:колеги,на е36 купе,ако му се сложи м пакет,могат ли да се сложат 4 аспуха,при положение,че е оставено само 1 място за аспух.Ще трябва ли да се реже бронята?

Бронята не ама добавката. И няма да имаш 2 гърнета, а едно с тръби до другия край. Потърси в тунинга има тема.

Или само два активни, а от другата страна само два накрайника от илиенци за свидетели :mhihi:
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318is coupe

Мнение от amadeusbg » 03 Юни 2011, 18:38

Здравейте, взех си нов лагер за главината на е36цата и го занесох в един сервиз да ми избият главината и да ми го сменят. Когато отидох да си го взема, човека каза, че трябвало да си я "стегнем" после само, като ми даде една от частите, които бяха в комплекта с лагера. Момчето, с което си правя колата се учуди, като му казах и каза, че нали я е набил, и какво трябва да стягаме.

Бихте ли ми казали, как точно става това стягане, доколкото разбрах този ринг се слага отзад на главината и след това се слага полуоската ?
Прикачам сниимки.

DSC00186.JPG

DSC00188.JPG

DSC00189.JPG

Позрави
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 04 Юни 2011, 2:56

Човека е имал предвид че трябва да си стегнете полуоската.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 07 Юни 2011, 9:40

Имам идея да сложа 6 крушки с 2 светлини в стоповете с идеята фара за мъгла, габарита и стопа да светят като габарит заедно, а при натискане на спирачката пак да светят всички заедно, само че по-ярко.
Бих искал да чуя електричарско мнение по въпроса и дали е възможно най-вече. :roll:

И някоя инструкциия как да стане :bchug: :mhihi:
ИзображениеИзображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Юни 2011, 14:20

Възможно е, но какъв е смисълът? На габарити принципно трябва да ти светят 4 крушки на стоповете и още 2 по-ярко като натиснеш спирачката. Всичко друго и различно е леко кич.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36