айде и аз E36 320i COUPE колко струва?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: айде и аз E36 320i COUPE колко струва?

Мнение от Bavarcho » 31 Май 2012, 21:44

Абсолютно нормално добрите коли да са на високи цени!
Ама високи цени спрямо другите от модела, а не спрямо следващия модел :mhihi:
Няма как да има 36-ци за 1000 - 1500 лева и да има такиза за 7000+ лева, като тея за 7000+ лева са били същте като тези за 1500, обаче с времето собственика е правил някакви неща.
Ама масово в БГ се купуват коли, караш две години, през това време се сменил някакви неща, ако си маниак си правил некъв мунинг и накрая пускаш обява за по-висока цена от тази която си я купил :mhihi:

п.с. Къде отидохме да се мериме с щатите :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 31 Май 2012, 21:59

Предполагам знаете как се движат цените при (айде не ///М3) Е30, но една "стара, с дървеняшки дизайн" 325 M-technik, 3-ти стоп и т.н. Така е и при Е36, така е и при Е46 и така ще бъде при всеки следващ модел... Колегата много хубаво даде пример с "километража и годината" :bowdown:
Последна промяна In_Memoriam на 31 Май 2012, 22:40, променена общо 2 пъти
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
Мечтае да кара: Alpine White E90 335i

Мнение от Mad Max. » 31 Май 2012, 22:06

turboto написа: И какво се оказва имаш кола за ~ 4к, която тепърва почваш да наливаш. Тургаш пълен ///М пак. ~ 1000 лева с боядисването, 1000 за 5 17' лети (със свястни гуми), 1000 лв за кожа с подгрев и подлакътник, и кво стана ?!..... автопилот, голям борд с чек, бяла оптика, музика, и т. на т. .... кво стана тука ?!!! пак отидохме на въпросните безумни пари

Въпроса е там че тия неща "на дребно" са много по скъпи от колкото на колата. Няма начин да си ги избиеш тия пари като нещата са на колата. Мпак ако си го взел за 1000, след 1 год е в същото състояние и го смъкнеш, може и да му вземеш пак 1000. Обаче ако пуснеш колата с него да се продава, едва ли някой ще ти плати тия 1000лв отгоре ;) Хората виждат реално "е36, еди коя си година, тия километри, тоя мотор" - това е. Дали е с Мпак или не, цената е една или близка. 7-9к са overpriced. То ако за 9к ще трябва да си взема е36 с Мпак, аз по добре да си взема е46 без :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 31 Май 2012, 22:10

Nukem написа:окачванията и те са по 1000лв...

кога брои ти хиляда лева за окачване бе, видяхме те как се хвърли като циганче на топла баничка, кога колегата те светна за примоцията... ебаси. какво обиждаш хората тука, инженера къде едно мнение не може да върже без правописни грешки от 4ти клас. карал циганска мечта, щял да си купи другата циганска мечта.. ти и е90 щеше да вземеш 2011та, ама нали се сещаш.. не знам въобще, що се хабиш да пишеш тука. единственото хубаво нещо е как си поддържаш колата, ама май много летиш в облаците покрай тва. страшна гордост.

...
и да, хубавите коли струват пари и затова в тоя случай, в бг са непродаваеми. аз като гледах за кабрио е36 328 до преди няколко месеца, единствените, които си струваха бяха 9800+ евро и тея пари си ги заслужаваха на 100%. пък после нека да е '20к за 15 годишна кола, да не съм луд'...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Май 2012, 22:11

Bavarcho написа:п.с. Къде отидохме да се мериме с щатите :kuku:

Точно щото в щатите колите се подържат както трябва особено кат отвориш клубните им коли за продажба и видиш $12K е съвсем нормално за M3 E36 '95 us spec 240 коня.
Да ама колата си е както е излязла, не като тука някой сглобил в гаража рязал и лепил с изолирбанд, слагал китайски лайстни и брони, огледала и салон от англичанка айде оп 7000лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 31 Май 2012, 22:37

JOGI написа:
Nukem написа:окачванията и те са по 1000лв...

кога брои ти хиляда лева за окачване бе, видяхме те как се хвърли като циганче на топла баничка, кога колегата те светна за примоцията... ебаси. какво обиждаш хората тука, инженера къде едно мнение не може да върже без правописни грешки от 4ти клас. карал циганска мечта, щял да си купи другата циганска мечта.. ти и е90 щеше да вземеш 2011та, ама нали се сещаш.. не знам въобще, що се хабиш да пишеш тука. единственото хубаво нещо е как си поддържаш колата, ама май много летиш в облаците покрай тва. страшна гордост.

...
и да, хубавите коли струват пари и затова в тоя случай, в бг са непродаваеми. аз като гледах за кабрио е36 328 до преди няколко месеца, единствените, които си струваха бяха 9800+ евро и тея пари си ги заслужаваха на 100%. пък после нека да е '20к за 15 годишна кола, да не съм луд'...

Значи пич, апекса е 450 лв, после сме тампони на макферсоните, тампони отзад, планки от z3, полиретан отпред+ една разпанка на racing dynamics, не говори така прибързано със злоба без да знаеш!
Аз чесно не пиша много вече тука, ма обичам малко да дразним чат пат, чесно казано е90-та мога да я взема веднага ама ми се иска някой джип в интерес на истината!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 31 Май 2012, 23:03

Mad Max. написа:
turboto написа: И какво се оказва имаш кола за ~ 4к, която тепърва почваш да наливаш. Тургаш пълен ///М пак. ~ 1000 лева с боядисването, 1000 за 5 17' лети (със свястни гуми), 1000 лв за кожа с подгрев и подлакътник, и кво стана ?!..... автопилот, голям борд с чек, бяла оптика, музика, и т. на т. .... кво стана тука ?!!! пак отидохме на въпросните безумни пари

Въпроса е там че тия неща "на дребно" са много по скъпи от колкото на колата. Няма начин да си ги избиеш тия пари като нещата са на колата. Мпак ако си го взел за 1000, след 1 год е в същото състояние и го смъкнеш, може и да му вземеш пак 1000. Обаче ако пуснеш колата с него да се продава, едва ли някой ще ти плати тия 1000лв отгоре ;) Хората виждат реално "е36, еди коя си година, тия километри, тоя мотор" - това е. Дали е с Мпак или не, цената е една или близка. 7-9к са overpriced. То ако за 9к ще трябва да си взема е36 с Мпак, аз по добре да си взема е46 без :D

Никъде не съм писал или дори споменавал за цена над 7к. Цената е ДО 7к. Погледни 1-вия ми пост (там цените са 2) и ще видиш за да докарам цените до 7к на какви пари съм смятал отделните части от ///М пак-а, пък и други.... Пари никога, никои няма да може да си избие от кола.... дори и музеен експонат да е.

Относно интервенциите, които съм правил по колата съм абсолютно сигурен че надали в официалния сервиз (говорим за БГ) ще спазят точно така инструкцията за монтаж/демонтаж както аз. Не че ми пречи да си извадя фактури че са направени там за безумни пари. Същото важи и за отделните детайли по ///М пак-а... Точно поради тази причина по-горе написах че ако има желаещ да ми плати 1 работен ден ще му разглобя и покажа всеки един кабел от къде е излязъл, къде е влязъл и от къде е минал. Съответно може да го сравни и с цвета и сечението по схемата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Мнение от belial » 31 Май 2012, 23:45

Поне според мен в БГ почти никой няма да даде за Е36 над 7000лв. Защо ли? Защото за да даде толкова пари човек трябва да е малко вманиачен по бмв и тунинга, ама ако е и такъв винаги ще се намери нещо което да не му хареса в тунингованата кола за 7000лв. Не е ли по-добре да си вземе някоя за 3000лв и да си я нагласи както той иска - цвят, пакет, салон, лайсни и всичко останало.
Аз постоянно добавям нещо по колата и едва ли някога ще се спра. Още от сега ми е пределно ясно, че парите няма как да си ги избия ако тръгна да я продавам. Но удоволствието да си я правиш само малко по-малко, да намираш част след част и да видиш как се променя пред очите ти е несравнимо. Ако нещо крайно не ми се наложи едва ли ще си продам колата.
Нека колегите, които си продават скъпо колите не ме разбират погрешно - не че не струват толкова, просто няма кой да им даде толкова пари. Купувача ще си каже, аз ще взема същата за 3000, ще си взема М брони, ще си ги боядисам и ще ми излезе по евтино ;) А и няма да даде толкова пари на куп :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 01 Юни 2012, 0:01

То верно го има малко и психологическия момент ... да даде някой 7-8 бона на куп е тегаво, ама пък ако даде 3-4... и почне да я прави за да придобие вид и земе, че стъпи на 7-8... тей явно по се възприема :mhihi:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от turboto » 01 Юни 2012, 0:31

krisu написа:То верно го има малко и психологическия момент ... да даде някой 7-8 бона на куп е тегаво, ама пък ако даде 3-4... и почне да я прави за да придобие вид и земе, че стъпи на 7-8... тей явно по се възприема :mhihi:

Тъй като пазя всичко свалено от нея имам възможност да я възстановя както е по VIN за около 4к, също така мога и да я оглозгам още и да зaмине на цена до около 3-3500 макс. Точно поради тези причини и защото не мога да взема окончателно решение възобнових тази тема.

ентусиаст
Аватар

Мнение от turboto » 01 Юни 2012, 10:08

BMW 320
Гориво: Бензин
Кубатура: 2000
Скорости: Ръчни
Година: 1996

Актуална цена*: 3538 лв.
*Цената е актуална към 01/06/2012. Възможно е цената на Вашия автомобил да варира в зависимост от наличието на допълнителни екстри и състоянието му.

от днес автоматичното съобщение :)))

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 01 Юни 2012, 13:25

Тази тема според мен е за заключване, само си правим коментари, пусни колата да се продава за сума която ти смяташ и ако не се продаде-надолу, надолу, надолу, докато я продадеш и тогава ще разбереш истинската и стойност

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 01 Юни 2012, 13:44

baitun написа:Тази тема според мен е за заключване, само си правим коментари, пусни колата да се продава за сума която ти смяташ и ако не се продаде-надолу, надолу, надолу, докато я продадеш и тогава ще разбереш истинската и стойност

Цената на която се продаде няма да й е истинската стойност :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 04 Юни 2012, 14:34

In_Memoriam написа:По темата (или не, вече загубих нишката :dunno: ), и аз имам 2 предложения да видим как бихте ги оценили :)
http://www.cars.bg/u689604
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details (като изключим газовата и някоя лепенка М3)

2-рото е от човек, който вкарва и други много добри попадения (рекарота, м-паркети и т.н.). Виждал съм и други негови обяви. :yes:

хахаха за втората обява, тази кола края на миналата година(по спомен) я видях в КАТ Варна и ми изглеждаше на тотален кош, цялата беше мръсна не поддържана със скъсан гюрук, капака и беше вдигнат и там не беше цветущо, вътре също поне това забелязах за малкото време в което я погледнах. Ако някой си е набелязал нека наистина я оглежда добре да не е само някой замаскирана колкото да фаща окото.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
Мечтае да кара: Alpine White E90 335i

Мнение от Mad Max. » 04 Юни 2012, 15:11

turboto написа:Никъде не съм писал или дори споменавал за цена над 7к. Цената е ДО 7к. Погледни 1-вия ми пост (там цените са 2) и ще видиш за да докарам цените до 7к на какви пари съм смятал отделните части от ///М пак-а, пък и други....

Нямах предвид конкретно твоята цена ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36