Защо още караш е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Защо още караш е36?

Мнение от ogata » 28 Яну 2015, 22:37

Днеска боцнах ле гранде борде :mhihi:
Се едно жената си е купила ново бельо и си е сменила цвета на косата.
Направо се чувствам като в нова кола :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПП. Ето за това обичам е36. Като си купиш някоя намаксана кола от към екстри и някак си не им обръщаш внимание, обаче едни лампи в краката да си сложиш или един голям борд да бучнеш и се радваш като малко дете няколко седмици :mrgreen:

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 29 Яну 2015, 0:41

bum_bum написа:Чак пък евтини части... сравнявах поддръжката на е36 с доста по-сносни и по-нови коли и читавите части са доста по-скъпи. Сега съм купил всички дискове и накладки за компакта оригинални ако кажа колко струват :kuku: Хората тука слагат турбини за по-малко :mhihi:

Аз лично все още карам компакта, щото нямам пари за Порше. :mhihi:

Теб съм те признал за машина, която налива бол пари в е36 :mhihi: И какво порше искаш? Мисля си, че си налял пари за едно поршенце в компота и купето :ok:
Чудя се също - записваш ли си колко са ти излезли тези удоволствия :lol: ако да, би ли ни споделил някаква цифра горе/долу, че да се поуспокоим малко с твоя помощ, да не си мислим, че сме се набутали кой знае колко :mhihi: (ако не си записваш...споко, разбираме те)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 29 Яну 2015, 1:03

Питаш и отговарям.
Защото обичам и харесвам този,ама точно този автомобил.
Защото оцелях в невиждана от мен снежна буря в Австрия само преди три дена.
Защото с всесезонни гуми на Кумхо втора година употреба и две педи сняг със силен страничен вятър колата даже и не занесе с 120км/час за период от 4часа в този ад.
Защото е бяла и всеки път като я оставя се обръщам да я погледна още веднъж.
Защото като я паркирам пред завода на фона измежду най-новите модели от всякакви марки е най-красива и най-сексапилна за мен.
Защото очите и са винаги изкрящи,а не замъглени пластмасови изгоряли от слънцето китайски простотии.
Защото мразя сложните неща.
Защото е с великолепният М40.Това е уникален мотор!!!
Защото всеки детайл в този автомобил е нагласен и поставян с часове на молитва и умопомрачение от мен самия.
Защото никога не бих предал това ,което не ме предава.
Защото ме лишава от нуждата да дам два куфара пари за друга.
Защото друга не искам и не ми трябва.
Просто тя е последната за мен и това ми е достатъчно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 29 Яну 2015, 4:05

Benord написа:Питаш и отговарям.
Защото обичам и харесвам този,ама точно този автомобил.
Защото оцелях в невиждана от мен снежна буря в Австрия само преди три дена.
Защото с всесезонни гуми на Кумхо втора година употреба и две педи сняг със силен страничен вятър колата даже и не занесе с 120км/час за период от 4часа в този ад.
Защото е бяла и всеки път като я оставя се обръщам да я погледна още веднъж.
Защото като я паркирам пред завода на фона измежду най-новите модели от всякакви марки е най-красива и най-сексапилна за мен.
Защото очите и са винаги изкрящи,а не замъглени пластмасови изгоряли от слънцето китайски простотии.
Защото мразя сложните неща.
Защото е с великолепният М40.Това е уникален мотор!!!
Защото всеки детайл в този автомобил е нагласен и поставян с часове на молитва и умопомрачение от мен самия.
Защото никога не бих предал това ,което не ме предава.
Защото ме лишава от нуждата да дам два куфара пари за друга.
Защото друга не искам и не ми трябва.
Просто тя е последната за мен и това ми е достатъчно.

+1

И да не забравим този лош поглед отразяващ се в задната броня на автомобила пред теб !!! Just make me horny 8)
Изображение
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 29 Яну 2015, 8:25

... Защото има хъс да скача на далеч по-големи батковци.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 29 Яну 2015, 9:50

ogata написа:Изображение

Моите адмирации приборите под борда са станали СТРАХОТНО! :yes:

SH3M37A написа:И да не забравим този лош поглед отразяващ се в задната броня на автомобила пред теб !!! Just make me horny 8)
Изображение

Точно вчера в задръстването си го мислех това! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Яну 2015, 11:38

mambata_943 написа:
bum_bum написа:Чак пък евтини части... сравнявах поддръжката на е36 с доста по-сносни и по-нови коли и читавите части са доста по-скъпи. Сега съм купил всички дискове и накладки за компакта оригинални ако кажа колко струват :kuku: Хората тука слагат турбини за по-малко :mhihi:

Аз лично все още карам компакта, щото нямам пари за Порше. :mhihi:

Теб съм те признал за машина, която налива бол пари в е36 :mhihi: И какво порше искаш? Мисля си, че си налял пари за едно поршенце в компота и купето :ok:
Чудя се също - записваш ли си колко са ти излезли тези удоволствия :lol: ако да, би ли ни споделил някаква цифра горе/долу, че да се поуспокоим малко с твоя помощ, да не си мислим, че сме се набутали кой знае колко :mhihi: (ако не си записваш...споко, разбираме те)

Мина вече тая с наливането с кофата. Беше за купето. Компакта бих казал, че въпреки че излезе много по-чуплив от комбито със същия мотор който имах преди години не съм дал много пари за поддръжка. Най ме е яд,че не ми се дават пари за екстериора и вече прилича на кенеф. Иначе преди близо 100 хиляди като го взех смених прецницата с Лемфьордер шарнири и накрайници, оригинални тампони на биалетките и тампони на носачите. Тампони на моста и горните на амортисьорите Лемфьордер. Чак сега се разбиха късите отпред. Поръчал съм тоя път оригинални + тампончета за биалетките Пауърфлекс.

Смених тампони на мотора и понеже съм тарикат сложих Мейле. След няма и 10 хиляди заминаха. Сложих оригинални тоя път. Термостат и водна помпа оригинални вече 100к и те нямат проблеми. Ремонт на помпата. Жълти конита и КВ ама това, щото жената прегази един бордюр с 60км и предния десен изтече. И това е. За толкова километри не е кой знае какво.

Спирачките още като я взех ми каза майстора, че скоро са за смяна. Ама с бабешко каране ето колко изкараха. Сметнах, че ако взема някакви афтърмаркет пак ще излезе 4-500лв и най-вероятно ще скърцат та за това взех оригинални, пък и ми изпаднаха на по-добра цена.

Относно поршето всякакво бих карал, вместо е36 като се замисля.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 29 Яну 2015, 12:06

Защо я карам ли?
Ами карам я вече 9-та година, защото тази кола не ме предава и винаги когато реша да я сменя, тя не иска да ме замени с друг собственик.
Карам я защото за толкова хиляди километри с нея не съм имал никакви сериозни проблеми и никога не ми се е случвало да ме остави на пътя, а всяка година навъртам по минимум 30 000 км.
Карам я защото ми е жал да я ''подаря'' за 2000 лв на някой, при положение, че съм дал 1000 лв за подмяна на цялото окачване преди месец. Карам я защото все още изглежда добре, след толкова 19 години стаж на пътя и след толкова много изминати километри.
За съжаление цените на частите не са ниски в сравнение с доста по-нови коли от същия клас, че и по-висок.
Ако имах парите да я направя така както на мен ми харесва и още 9 години не бих я продал. Макар, че не малко неща съм сменил и променил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от JayCutler » 29 Яну 2015, 12:46

Защото си я харесвам :).
Въпреки, че тя все ми прави на пук с някой странен номер.
Едно направя, друго се разваля... няма как стари автомобили на сума ти години но.... споменах ли, че я обичам :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 29 Яну 2015, 19:06

k.milanov написа:
Точно вчера в задръстването си го мислех това! :bchug:

Мисля скоро да я затъмня изцяло ,че хората ме гледат странно ,като търся с поглед 4 ринга по задната броня на предния автомобил при всеки един удобен момент било то в спряло положение или при каране :driving:

Страхотен автомобил е е36 и ще си го карам още дълги години докато сърцето не ме напусне за да сложа друго :bchug:
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 30 Яну 2015, 0:27

[quote="(bubsa)"]Абе аз ли съм кьорав та не ги виждам тия Е36-ци по 15-20 000лв :dunno:quote]

Значи не си виждал моята на живо и по-подробно .... :mhihi:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 30 Яну 2015, 9:30

Защотот ми харесва имах пари за е46 но купих е36 си е е36 това е колата за мен. Достататачно надеждна и хубава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тист
Мечтае да кара: непрекъснато
Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;

Мнение от Tristaiosemnaiseis » 30 Яну 2015, 17:05

Купих и все още карам E36 328i, защото това е една от много малкото коли, които вървят много добре, за това което са, харчат добре и се поддържат с джобни пари. Тя ми позволява да ходя навсякъде, където ми се ходи, без да ме е страх, че ще се счупи, мога да си я карам свалена до земята, без да ме е страх, че ще спукам картер, направил съм я да вади стойка, с която все още да привлича погледите и да кара хората да се усмихват. Също така, поради липсата на скъпи ремонти и проблеми ми позволява да се концентрирам върху наистина важните неща в живота и да ми остават предостатъчно пари за тях. Същевременно удоволствието от шофирането е на ниво. Често ми минават мисли да я заменя с нещо по-ново, по-бързо и луксозно, но след като погледна нещата от финансова гледна точка се отказвам, и даже ми става смешно като гледам по-нови автомобили (дори и от нашата марка), които са на по 5-6 години, и на магистралите пушат синьо, возят се на пътна помощ и т.н., а аз с комбито си карам с пълна газ и си свиркам. Чудна колица е Е36, само да имаше мааалко повече място в интериора! :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 30 Яну 2015, 23:23

Карам 36ца купе от 3 години, доста пъти съм се замислял да събера някой лев, да я продам и да си взема е46, но след това като се кача да карам и веднага размислям, това е колата която ми допада, звукът на шестака, неостаряващия дизайн, и най важното си има всичко което ми е необходимо. Продължаваме напред :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 31 Яну 2015, 8:48

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

ПредишнаСледваща

Назад към E36