М52В28 Огромен разход на масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: М52В28 Огромен разход на масло

Мнение от ~Мишо~ » 20 Окт 2014, 20:20

eekset написа:
Lenco написа:
bum_bum написа:....

За мен по-важен остава въпроса кой е уважавания човек от форума от който взе тоя мотор и защо не си го вземе обратно?

....

На този вълнуващ въпрос, май не научихме отговора :dunno:

да се надяваме, че е имал един единствен мотор (този от темата) и вече го е продал...

Надявай се. :mhihi: Най-вероятно е продал (и продава) маса мотори във форума, то и за това изреваха сума ти народ от английските боклуци...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2014, 21:54

Жалко наистина. Явно Павето е и той като мен- човек на който лесно му се замазват очите с няколко благи приказки и измамника продължава да си действа, а ти го съжаляваш щото видиш ли като ти продал тоя мотор едва ли не се е набутал.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 21 Окт 2014, 18:58

Минало е вече. Продавача, беше готов да поеме част от ремонта, но така или иначе мина една година вече, аз ги забатачих нещата, не отворих навреме мотора и вече ми мина :D . Проблем беше докато този автомобил беше единствен във семейството и преди всяко пътуване трябваше да калкулирам по 20лв масло към горивото. Сега вече има втори автомобил по-семеен, сигурен и НЕ горящ масло :mhihi: естествено BMW и сега мога да се покефя на вървежа на 28-цата въпреки двутактовото гориво.
По въпроса с кисненето - ефект според мен няма. Още не съм замерил компресията, но колата все така си пуши дори след кратко спускане на скорост или спиране на скорост на светофар. Катоя задържа на 4500 оборота на празен ход започва да пропушва след 1-2 минути, не е както преди да прави непрогледна мъгла но си пуши.
Доколкото рабрах е имало и други английски мотори в подобно, а и по-лошо състояние от моя, но те не са имали проблем с харч на масло. Така че много внимателно с тези мотори. Май ще излезе, че английската мърльовщина при поддръжката на колите, ще сложи в малкия си джоб италианците.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 21 Окт 2014, 19:00

И сярата в горивото им до някаква степен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 21 Окт 2014, 20:37

То за това е желателно да се купуват мотори произвеждани от последните години на, които повишеното количество от сяра в горивото не им вреди! ...пък има и такива дет блока им лепи магнита!
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 21 Окт 2014, 21:23

Добре де... Колега не го разбирай като заяждане, но нервите и парите които си налял под формата на експерименти и масло, защо не ги вложи в ремонт :shock: В най-лошия случай (смяна на блок с чугунен и сегменти нови), не си повече от 1000лв. с качествена ревизия :paranoid: И после не само няма да пуши, а само ще се наслаждаваш, вместо всеки път да се дразниш :driving:
Аз ти следя темата и не знам как още се държиш да си гледаш колата по тоя начин, аз лично не бих могъл :|
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 22 Окт 2014, 9:00

Не го приемам като заяждане, всичко което си казал е точно така, но аз си имам свойте виждания и доводи. Така се нанизаха нещата в личен план - дразненето на цялата история беше само на път основно заради притеснението да не ме остави някъде двигателя изсмукал цялото масло. Нямаше такъв случай, честно казано вече от около месец тази кола носи огромно щастие и усмивка всеки път като седна да я карам. Другото BMW е автомат, 4х4 (прекрасен семеен автомобил) и ме накара да оценя радостта, която може да носи 20 годишна е36-ца пък дори харчеща толкова масло. В момента я карам освободен от всякакви притеснения - ако се счупи мотора цялата отива за части, ако издържи до момента на разглобяването ОК. Ще си получи новите карантии и ще си върти километри.
Направих тоя експеримент, за да има някакво инфо относно тия чудеса възстановяващи умрели мотори и т.н. В никакъв случай не поднових темата, за да се оплаквам и т.н. исках ако може да е полезна на някой.
Ще продължа да поствам инфо относно всичко, което правя по мотора.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 08 Ное 2014, 11:24

Така като прочетох темата ми настръхна козината.От всичко което прочетох разбрах две неща в личен план.Първо аз съм баси късметлията с моя мотор от мома англичанка,преди 3 години си взех 2.8 на реални 116к мили (после се оказа че е редкият 2.8 спорт) и мотора беше лимка нямаше 2.8 или друг тип двг до 210 к.с. Което да ме бие на ускорение 0-230 км/ч (свършват предавките и оборотите).Второто че сам си пречиних тракане на клапаните.10в40 масло от варела (щот съм мм хитър) и никви ядове.След година като свикнах вече с новия матор почнах да мачкам леко педала и ядеше по 2л на смяна.После почнах редовно да я карам на бургия и стана така че на 2 месеца наливах по 2 литра и си знаех,ако зачукат клапаните след 2 мин мачкане си иска масло.Сега обаче дори и без липса на масло ако я помачкам се чува леко потракване на клапаните дет преди такива проблеми съм нямал.Няма нужда да ми казвате аз си знам че съм идиот.Сега вече имам по доходна работа и си мислех директно да сложа 10в60 на мотул,понеже клапаните тракат само след здраво мачкане (да кажа че прекъсвача не е на 6500 а на 7000 об не е пипана 2.8 спорт са си така до колкото съм чел).Обаче след тази тема силно се притесних дали да налея това 10в60 щото съм катил и масло цялостно не съм сменял от почти 2 год (не повече от 10-12к км пробег) понеже на два месеца наливах по 2 литра и едвали не то се подменяше нон стоп.Та ко мислите (освен че съм тъп) да налея ли 10в60 ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Ное 2014, 14:28

Колега, 2.8 двигател "спорт" няма. Но за сметка на това има 20 други теми за масла ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 08 Ное 2014, 14:42

Според bimmer форума има такъв двг и се монтирал само на 328и купе спорт от 1996-та и на олекотените 328-ци затова и мотора се развъртал до 7к а не само до 6.5к.Винаги съм уважал мненията ти понеже си един от малкото вежи колеги които все още споделят инфо,но и ти сам много пъти си казвал да други колеги да четат в чуждите форуми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Ное 2014, 16:25

Аз поне нищо такова не съм чувал, както и за олекотени заводски 28-ци. Има олекотена е36 ама е съвсем друг модел (давам бъбрек за една такава :mhihi: ). Както и да е, виж в другите теми за масла има доста писано. Но по-скоро си за ремонт.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 08 Ное 2014, 22:56

Ами относно тракането без липси на масло и без да я режа прочетох че колега имал същия проблем и се чувало от хидравличната помпа (моита преди све седмици здаде багажа и долу горе от тогава се появи това тракане и че още съм в процес на търсене ще напиша едно мнение като я сменя (надявам се да е скоро). И сори за писането кат индианец но съм от тела и ме мързи да слагам пунктоационни знаци. :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 09 Ное 2014, 14:35

Откачи ремъка за момент и виж дали ще спре да трака ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Предишна

Назад към E36