Често срещани проблеми при Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Често срещани проблеми при Е36
vld написа:
Ако се заслушаш като я изгасиш затваря клапата за външния въздух, като дадеш контакт я отваря, не е проблем, а е шумно щото колата ти е на 15+ години.
Проблемът е, че е малко дразнещо. Аз съм свикнал, но изглежда странно, на моменти плашещо, в очите (в случая в ушите) на околните

Таблото се сваля много лесно. Отстранява се проблема също лесно след което изолация и монтажна пяна. Съхне за 20мин. реже се ако опира някъде и се слага. Ако имате мерак бързо ще обезшумите колите 

- 24vintila
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW M42 купе
- Мечтае да кара: BMW самолет M power пакет
Здравейте,колеги ,аз пък сменях акумулатора и сега десния прозорец на купето блокира в затворено положение и няма отваряне нито с копчето нито при отваряне на вратата а релето цъка при натискането и на копчето за отваряне и затваряне както и при натискане палчето за вдигане на прозореца при затваряне на вратата.Ако някой може да ми помогне ще бъда благодарен.
http://www.vbox7.com/play:49888df8 БМВ разход няма
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
vld написа:NaskoBg написа:Здравйте. От година и половина имам e36 ТДС Компаакт.
Форума го чета доста редовно, но чак днес се регистрирах. Имах и аз проблем с прозорците. Днес си оправих левия. Десния си мисля, че няма как да го оправя сам. Ще постна снимките да видите какъв беше проблема при мен.
Значи 1 и 2 бяха излезли от местата си. 1 го побългарих малко като го вкарах в улея там но без устройството, което е предназначено за там, просто защото го нямаше.
Това е 2 от горната снимка.
Смазаxме всичко за профилактитка и прозореца си върви добре.
Но с десния имах големи проблеми и не можах да оправя, защото самата релсичка, по която слиза прозореца беше счупена и беше паднала вътре във самата врата и се отказах. Просто идея нямам как ще се оправи.
Иди си купи водачи от някое представителство, по 2лв е бройката.
А тая релса дето според теб е счупена, на компакта се сваля и поставя, с един болт в долния край е захваната.
В гония край си има улей в който се вкарва и седи неподвижно
А знаете ли защо след слагане на нови водачи, прозореца ми пак се откача?
Защото тънкия момент е наместването на стъклото. Ако то е правилно поставено няма да се откачат.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Може ли за съвет, за какво да внимавам докато го монтирам?
zafirovp написа:Може ли за съвет, за какво да внимавам докато го монтирам?
1. Стъклото трябва да е хоризонтално.
2. Стъклото трябва да е влязло добре в каналите на уплътненията.
3. При движение на стъклото не трябва да се усеща голямо съпротивление.
4. Всички механизми да се смажат с фина грес.
Re:
Bimmer написа:Има един сноп кабели, в багажника на седаните Е36, отляво до пантата.Минава през шлаух и се прегъва при всяко отваряне и затваряне на багажника. При мен бяха скъсани почти всички кабели и го усетих малко преди да се подпали![]()
![]()
Проверете, обзалагам се, че и при вас е така
На мене така ми изгоря колата ... от тоя кабел в багажника спря да работи всичко тоя проблем е при всички явно
Продават се и метални водачи правени на струг, но струват 10лв парчето

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
zafirovp написа:Може ли за съвет, за какво да внимавам докато го монтирам?
на мен след третото прецакване на водачите направо ми се скъса едната ножица... после и другият прозорец се прецака
абе при компакта винаги има филм с ел. прозорците

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Тоя филм още продължава. Смазах всичко с подходящи смазки. Като отваря прозореца се омазва целия. Сега малко по-рядко се откача, заради температурите сигурно. Ходих в сервиз за джамове
и ми казаха, че трябва да се сменя уплатнението(120 лв струва без труд). Дали има смисъл или искат да ме метнат, понеже даже и не погледнаха механизма.

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
май по-скоро искат да те метнат, възможно е да качва прозореца накриво заради уплътнението, но да излиза всеки път...
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Направо каза, че всяка е36ца която идва в сервиза, първо трябва да си смени уплатнението. 

колеги и аз сам поредният с тези проблеми на ел.стаклата.колко щипки сам сменил и аз незная-направо като щракне изкривява стаклото излиза наван -и при касмет само се извадила щипката,разглобяваш и наместваш щипката.сменял сам и водачите на ел.стаклото.и в моментат пак едното ел.стакло се прецака направо ми е писнало с тях.и както казвате колеги всичко идва от самите уплатнения-които изкривяват самият пат на стаклото.може ли да се порачат нови уплатнения и от каде????чета тук че на колега му изскали 120лв-направо луда работа....
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
втора 36-ца имам , и на тая и на предната проблема със стъклата никога не е бил в уплътнението а във ножицата ,понеже се чупят ,направени са от много грозен материал и се чупят ,супер крехки са! Виж си хубаво ножицата под дръжката (вътрешната) и ходи я заварявай