ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
от последната смяна съм със BMW 10W40 и такова доливам, надявам се да е нещо по-лесно оправимо, че и друг да вземам - знам ли го дали пак няма да дърпа :/
- Nitrowalk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 M5
makalalli написа:от последната смяна съм със BMW 10W40 и такова доливам, надявам се да е нещо по-лесно оправимо, че и друг да вземам - знам ли го дали пак няма да дърпа :/
И аз съм с такова колега , за 10к км с него съм долял 100-200 грама ! Не трябва да го дърпа , или го гори или имаш теч ...

снадките където са на двигателя са омазнени и наистина ще взема да го измия хубаво и да го следя... надявам се да е някоя гумичка нещо хлабаво а-у, че 3к съм налял към 500 грама 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Има ли IS с фабричен километраж до 260 ? Че тук нещо ме баламосват 

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Kambe написа:Има ли IS с фабричен километраж до 260 ? Че тук нещо ме баламосват
аз съм с е36 1.8ис до 260 ми е на мен

- Nitrowalk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 M5
Има да , моят е 96 и е до 260

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Даже и таблото което е в мили е на 160мили а километрите са на 260..това от м42.,но да стигнем до толкова ни трябва диф поне 3,25 или 3,15 ако не се лъжа..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
И диф 2.65 да сложите пак 260 с и-са не моат се доближат
Пауър нема, пауър
Тя 330-ката е46 едва ги прай....

makalalli написа:снадките където са на двигателя са омазнени и наистина ще взема да го измия хубаво и да го следя... надявам се да е някоя гумичка нещо хлабаво а-у, че 3к съм налял към 500 грама
И аз имах проблем с загуба на маслото и отигох на един маистор ми каза че няква гарнитура ли оплатнение не се сещам ся, каза че е около масления филтар виж там някаде трябва да е много омаслено. За 3000км. бяха изтекли 1.5л. масло.
licezz написа:makalalli написа:снадките където са на двигателя са омазнени и наистина ще взема да го измия хубаво и да го следя... надявам се да е някоя гумичка нещо хлабаво а-у, че 3к съм налял към 500 грама
И аз имах проблем с загуба на маслото и отигох на един маистор ми каза че няква гарнитура ли оплатнение не се сещам ся, каза че е около масления филтар виж там някаде трябва да е много омаслено. За 3000км. бяха изтекли 1.5л. масло.
И при мен проблема е подобен. Надявам се скоро да ми се отдаде възможност да го отстраня (:
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
licezz написа:makalalli написа:снадките където са на двигателя са омазнени и наистина ще взема да го измия хубаво и да го следя... надявам се да е някоя гумичка нещо хлабаво а-у, че 3к съм налял към 500 грама
Това е на масления филтър основата която се връзва за блока,та тетам...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Някой сблъсквал ли се е с телефон от е36 ?
Колата дойде от Германия и телефона е както следва на немски, а пък аз си нямам идея. Слагах моя карта с приставката дето и нищо не се получава все ми пише Sim karte prufen или нещо от този сорт ( не помня). Даже не мога да намеря от къде да му сменя езика ? Та имате ли идея, трябва да го разкодирам или някаква друга цака ? Не ми е зор за телефона, няма да го ползвам, но искам да видя как е
Благодаря
Колата дойде от Германия и телефона е както следва на немски, а пък аз си нямам идея. Слагах моя карта с приставката дето и нищо не се получава все ми пише Sim karte prufen или нещо от този сорт ( не помня). Даже не мога да намеря от къде да му сменя езика ? Та имате ли идея, трябва да го разкодирам или някаква друга цака ? Не ми е зор за телефона, няма да го ползвам, но искам да видя как е

Благодаря
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Не ми работи уреда за температура на охладителната течност и оборотомера - Е36 316 компакт, 99г. Всичко останало по таблото работи отлично. След повечко каране, от време на време тръгват за няколко секунди и после пак спират. Пробах с работещо табло, същата работа, с тази разлика, че при другото табло температурата стоеше на минимум, а при мен - на максимум. Идеи?
BMW only!
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Ако мога да вярвам на майсторите ми - студена спойка на компа.
Тръгвам бензин на минимум, температура на макс. И така се редуваха. 20лв и готово. Поне за сега държи. Хванал го като тръгнал да я връзва за диагностиак и му показало, че няма връзка с компа на колата.
Тръгвам бензин на минимум, температура на макс. И така се редуваха. 20лв и готово. Поне за сега държи. Хванал го като тръгнал да я връзва за диагностиак и му показало, че няма връзка с компа на колата.
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Имам 2 въпроса
Значи като карам на по-високи обороти примерно 3-4к+ и мина през малко неравност се включва ASC Light-a и цялата кола се разтриса, това когато е равно го няма. Това нормално ли е и защо го прави ? Разбрах, че това ASC е антиблокиращата и примерно зимата е хубаво да натисна копчето и да се включи ръчно. Също така задните амортесьори са си за смяна, интересува ме има ли разлика от купе и седан ? Какво бихте препоръчали като среден клас?
Благодаря
Значи като карам на по-високи обороти примерно 3-4к+ и мина през малко неравност се включва ASC Light-a и цялата кола се разтриса, това когато е равно го няма. Това нормално ли е и защо го прави ? Разбрах, че това ASC е антиблокиращата и примерно зимата е хубаво да натисна копчето и да се включи ръчно. Също така задните амортесьори са си за смяна, интересува ме има ли разлика от купе и седан ? Какво бихте препоръчали като среден клас?
Благодаря