ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
До колегите каращи компакт
Скоро смених крушките на копчетата за фарове и мъгла,понеже не светеха.Сега светят винаги (като дам конатакт или запаля) дори когато не съм на фарове/габарити,това нормално ли е
Питам,защото откакто я имам колата не ми светеха (аз дори не знаех ,че има крушчици там
)
И още 1 тъп въпрос: Задния пепелник (малък е) трябва ли да свети?Без подлакътник съм,ако има значение.Мерси предварително
Скоро смених крушките на копчетата за фарове и мъгла,понеже не светеха.Сега светят винаги (като дам конатакт или запаля) дори когато не съм на фарове/габарити,това нормално ли е

И още 1 тъп въпрос: Задния пепелник (малък е) трябва ли да свети?Без подлакътник съм,ако има значение.Мерси предварително

- Nitrowalk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 M5
Колеги , салоните от Е36 седан стават ли на купе ? И ако е нужно преправяне - какво ?

- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
колеги ако се сложи малак борд (7 бутона) на кола със среден (11 бутона) ще се жиди ли дали работи? 

Nitrowalk написа:Колеги , салоните от Е36 седан стават ли на купе ? И ако е нужно преправяне - какво ?
не стават
на седана предните седалки не се сгъват и ако ги сложиш в купе забравяш да се качи някой отзад

- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
darko1 написа:До колегите каращи компакт
Скоро смених крушките на копчетата за фарове и мъгла,понеже не светеха.Сега светят винаги (като дам конатакт или запаля) дори когато не съм на фарове/габарити,това нормално ли еПитам,защото откакто я имам колата не ми светеха (аз дори не знаех ,че има крушчици там
)
и моия клуч за фароветв свети постояно а за задния пепелник при мен нямаше кабели дори.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Нормално е при контакт и НЕзапалени светлини да свети подсветката около ключа за фаровете. То затова и там най-често гори крушката, защото постоянно свети. Освен това си стапя цокъла и често залепва.

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
A така като говорим за този ключ....
По време на движение да ми изгасна таблото барабар със подсветките в цялата кола - бутони за ел.стъкла, пепелник, запалка, климатроник, че дори и светещия скоростен лост...
Километраж, оборотомер, пробег, климатик, ел. стъкла, всичко си работеше с изключение на подсветката... Щракнах с бутона за включване/изключване на светлините и тръгна. След това пак изгасна всичко и не иска да запали. В момента свети всичко, обаче не знам до кога, някакви идеи? Казаха ми, че може да е от ключа за фаровете... 
По време на движение да ми изгасна таблото барабар със подсветките в цялата кола - бутони за ел.стъкла, пепелник, запалка, климатроник, че дори и светещия скоростен лост...

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
darko1 написа:До колегите каращи компакт
Скоро смених крушките на копчетата за фарове и мъгла,понеже не светеха.Сега светят винаги (като дам конатакт или запаля) дори когато не съм на фарове/габарити,това нормално ли еПитам,защото откакто я имам колата не ми светеха (аз дори не знаех ,че има крушчици там
)
Няма крушка отзад в пепелника,погледни го хубаво и ще видиш,че няма..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Колеги,
Фаровете на е36 седан, купе, компакт и комби еднакви ли са ?
Пасват ли си идеално без каквито и да било интервенции ?
Търсих и с търсачката, но не открих конкретен отговор
Фаровете на е36 седан, купе, компакт и комби еднакви ли са ?
Пасват ли си идеално без каквито и да било интервенции ?
Търсих и с търсачката, но не открих конкретен отговор
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Еднакви са. Само мигачите до тях са различни от купе/кабрио и седан/комби/кмпакт.

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги още 1 въпрос
Гледам доста фарове при Е36 си имат капачки отзад,моите фарове са HELLA (без лупа) с крушки НВ4 и НВ3,нямам капачки
така ли са оригинално или моите са дали фира 

Гледам доста фарове при Е36 си имат капачки отзад,моите фарове са HELLA (без лупа) с крушки НВ4 и НВ3,нямам капачки

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
darko1 написа:Колеги още 1 въпрос![]()
Гледам доста фарове при Е36 си имат капачки отзад,моите фарове са HELLA (без лупа) с крушки НВ4 и НВ3,нямам капачкитака ли са оригинално или моите са дали фира
Така са.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Липсва ми масло... сега нялах... към 600-700 грама за към 3000к, тоест по около 200/1000, което не е мнооооого тъпо. Въпроса ми е следния: казват ми, че ако гори толкова много трябва да дими отзаде много, а тя не дими въобще, казаха ми също, че може да е от оплътненията там по двигателя гумички а-у (извинявам се за термините не съм запознат) гледам, че и наистина по двигателя където са връзките има мазничко... не ми изглежда прясно, но все пак ? Също така и на капака над двигателя точно където е капачката има едно по-голямо петно... някакви идеики ?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
darko1 написа:Колеги още 1 въпрос![]()
Гледам доста фарове при Е36 си имат капачки отзад,моите фарове са HELLA (без лупа) с крушки НВ4 и НВ3,нямам капачкитака ли са оригинално или моите са дали фира
На Компакта нямат капачки фаровете..
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
makalalli написа:Липсва ми масло... сега нялах... към 600-700 грама за към 3000к, тоест по около 200/1000, което не е мнооооого тъпо. Въпроса ми е следния: казват ми, че ако гори толкова много трябва да дими отзаде много, а тя не дими въобще, казаха ми също, че може да е от оплътненията там по двигателя гумички а-у (извинявам се за термините не съм запознат) гледам, че и наистина по двигателя където са връзките има мазничко... не ми изглежда прясно, но все пак ? Също така и на капака над двигателя точно където е капачката има едно по-голямо петно... някакви идеики ?
Една пароструйка да изчистиш старото масло та да видиш дали тече от някъде и дали капе от долу,двигателя не е първа младост и при повече форсиране подръпва масълце,карай го докъм 2к обороти и тогава виж дали ще мръдне маслото...а впрочем какво му сипваш.