ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от darko1 » 04 Апр 2011, 22:01

До колегите каращи компакт
Скоро смених крушките на копчетата за фарове и мъгла,понеже не светеха.Сега светят винаги (като дам конатакт или запаля) дори когато не съм на фарове/габарити,това нормално ли е :?: Питам,защото откакто я имам колата не ми светеха (аз дори не знаех ,че има крушчици там :kuku: )
И още 1 тъп въпрос: Задния пепелник (малък е) трябва ли да свети?Без подлакътник съм,ако има значение.Мерси предварително :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 04 Апр 2011, 23:48

Колеги , салоните от Е36 седан стават ли на купе ? И ако е нужно преправяне - какво ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 05 Апр 2011, 1:44

колеги ако се сложи малак борд (7 бутона) на кола със среден (11 бутона) ще се жиди ли дали работи? :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Апр 2011, 8:06

Nitrowalk написа:Колеги , салоните от Е36 седан стават ли на купе ? И ако е нужно преправяне - какво ?

не стават
на седана предните седалки не се сгъват и ако ги сложиш в купе забравяш да се качи някой отзад :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 05 Апр 2011, 10:50

darko1 написа:До колегите каращи компакт
Скоро смених крушките на копчетата за фарове и мъгла,понеже не светеха.Сега светят винаги (като дам конатакт или запаля) дори когато не съм на фарове/габарити,това нормално ли е :?: Питам,защото откакто я имам колата не ми светеха (аз дори не знаех ,че има крушчици там :kuku: )
И още 1 тъп въпрос: Задния пепелник (малък е) трябва ли да свети?Без подлакътник съм,ако има значение.Мерси предварително :)

и моия клуч за фароветв свети постояно а за задния пепелник при мен нямаше кабели дори. :driving:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 05 Апр 2011, 11:07

Нормално е при контакт и НЕзапалени светлини да свети подсветката около ключа за фаровете. То затова и там най-често гори крушката, защото постоянно свети. Освен това си стапя цокъла и често залепва.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 05 Апр 2011, 17:16

A така като говорим за този ключ....
По време на движение да ми изгасна таблото барабар със подсветките в цялата кола - бутони за ел.стъкла, пепелник, запалка, климатроник, че дори и светещия скоростен лост... :shock: Километраж, оборотомер, пробег, климатик, ел. стъкла, всичко си работеше с изключение на подсветката... Щракнах с бутона за включване/изключване на светлините и тръгна. След това пак изгасна всичко и не иска да запали. В момента свети всичко, обаче не знам до кога, някакви идеи? Казаха ми, че може да е от ключа за фаровете... :dunno:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 05 Апр 2011, 18:12

darko1 написа:До колегите каращи компакт

Няма крушка отзад в пепелника,погледни го хубаво и ще видиш,че няма..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 07 Апр 2011, 9:12

Колеги,
Фаровете на е36 седан, купе, компакт и комби еднакви ли са ?
Пасват ли си идеално без каквито и да било интервенции ?

Търсих и с търсачката, но не открих конкретен отговор

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Апр 2011, 10:14

Еднакви са. Само мигачите до тях са различни от купе/кабрио и седан/комби/кмпакт.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 07 Апр 2011, 22:34

Колеги още 1 въпрос :mhihi:
Гледам доста фарове при Е36 си имат капачки отзад,моите фарове са HELLA (без лупа) с крушки НВ4 и НВ3,нямам капачки :kuku: така ли са оригинално или моите са дали фира :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 07 Апр 2011, 22:54

darko1 написа:Колеги още 1 въпрос :mhihi:
Гледам доста фарове при Е36 си имат капачки отзад,моите фарове са HELLA (без лупа) с крушки НВ4 и НВ3,нямам капачки :kuku: така ли са оригинално или моите са дали фира :paranoid:

Така са.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от makalalli » 08 Апр 2011, 19:43

Липсва ми масло... сега нялах... към 600-700 грама за към 3000к, тоест по около 200/1000, което не е мнооооого тъпо. Въпроса ми е следния: казват ми, че ако гори толкова много трябва да дими отзаде много, а тя не дими въобще, казаха ми също, че може да е от оплътненията там по двигателя гумички а-у (извинявам се за термините не съм запознат) гледам, че и наистина по двигателя където са връзките има мазничко... не ми изглежда прясно, но все пак ? Също така и на капака над двигателя точно където е капачката има едно по-голямо петно... някакви идеики ?

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 08 Апр 2011, 21:44

darko1 написа:Колеги още 1 въпрос :mhihi:

На Компакта нямат капачки фаровете..

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 09 Апр 2011, 10:00

makalalli написа:Липсва ми масло... сега нялах... към 600-700 грама за към 3000к, тоест по около 200/1000, което не е мнооооого тъпо. Въпроса ми е следния: казват ми, че ако гори толкова много трябва да дими отзаде много, а тя не дими въобще, казаха ми също, че може да е от оплътненията там по двигателя гумички а-у (извинявам се за термините не съм запознат) гледам, че и наистина по двигателя където са връзките има мазничко... не ми изглежда прясно, но все пак ? Също така и на капака над двигателя точно където е капачката има едно по-голямо петно... някакви идеики ?

Една пароструйка да изчистиш старото масло та да видиш дали тече от някъде и дали капе от долу,двигателя не е първа младост и при повече форсиране подръпва масълце,карай го докъм 2к обороти и тогава виж дали ще мръдне маслото...а впрочем какво му сипваш.

ПредишнаСледваща

Назад към E36