ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Dpy написа:Да м52б20, по-новият и по-приятен за каране от старата 20-ка.
Ето виж на тази схема кое ти липсва(както каза Влади за охлаждането на алтернатора), можеш да си ги купиш втора ръка за към 10лв. дветеМожеш и така да караш, докато не си ги намериш
![]()
Що ми се струва,че го има това само при шестаците за охлаждане на алтернатора при положение,че на моя м42 доста загрева когато мотора е топъл.Освен да има и друга цел спрямо самия алтернатор

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Ами мисля, че е само за охлаждане, незнам каква друга цел може да има
Шестаците винаги са привелегировани
Между другото тия пластмаски мисля, че ги имам останали, само че са от м50б25, ама незнам дали ще паснат на м52-ката. Изглеждат същите.
Колега, ако не можеш да си ги намериш от близката морга или ти искат повече от 5-10лв. кажи да пратя моите

Шестаците винаги са привелегировани

Между другото тия пластмаски мисля, че ги имам останали, само че са от м50б25, ама незнам дали ще паснат на м52-ката. Изглеждат същите.
Колега, ако не можеш да си ги намериш от близката морга или ти искат повече от 5-10лв. кажи да пратя моите

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Dpy написа:Ами мисля, че е само за охлаждане, незнам каква друга цел може да има![]()
Шестаците винаги са привелегировани![]()
Еее да ама дали ще отговори на основата отзад и нямам този преход отпред,че нали съм с Компот м

Ами на компота незнам дали е същото, но на другите отпред самата кора, тая голямата над маската(дето е супер удобна да се слагат на нея разни чарколяци при ремонт
) от нея тръгват тия тръби, т.е. но2 от схемата се закача към нея .То и на алтернатора естествено го няма входа за интейка. Иначе тая кора си пасва и на 4-цилиндровите, но мисля че няма да дойдат тръбите където трябва за алтернатора.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Dpy написа:Ами на компота незнам дали е същото, но на другите отпред самата кора, тая голямата над маската(дето е супер удобна да се слагат на нея разни чарколяци при ремонт) от нея тръгват тия тръби, т.е. но2 от схемата се закача към нея .То и на алтернатора естествено го няма входа за интейка. Иначе тая кора си пасва и на 4-цилиндровите, но мисля че няма да дойдат тръбите където трябва за алтернатора.
То и при мен се слагат доста неща отпред м/у фаровете,но няма въздухозборник да препраща назад,виждал съм го,но незнам дали ще пасне цялата пластмаса на мястото на мойта

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Бърз въпрос:
Мога ли да карам М50Б20 с ванус без дифузьора на виското? Има ли опасност от прегряване?
Благодаря
Мога ли да карам М50Б20 с ванус без дифузьора на виското? Има ли опасност от прегряване?
Благодаря

- u`F`o
- ентусиаст
-
Dpy написа:uFo написа:Обаче до колкото знам на е36 са отделно амортисьорите от пружините - ето така:
И ако са по показания начин, аз лично не виждам как ще може да се регулира отзад височината
Не са така бре, толкоз ли не можеш да се наведеш и да погледнеш изпод калника...
Тъкмо ще видиш и дали си с койли и отзад...
Е как ще не са така? Баш така са си

Ето как стана след свалянето на колата с около 40мм отпред:

ще е добре да си оправиш прахоуловителя на тоя амортисьор, че от калта и пепелта по пътищата ще се скапе по-бързо

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
И обърни пружината с витките нагоре, че така ще ти е зор да настройваш. 

- u`F`o
- ентусиаст
-
err0r написа:И обърни пружината с витките нагоре, че така ще ти е зор да настройваш.
Ако знам как се вади пружината от там

zazomazo как да го оправят този прахоуловител ? Силиконче нещо а-у, побългаряване тук-там?

Благодаря за съветите

u`F`o написа:........
zazomazo как да го оправят този прахоуловител ? Силиконче нещо а-у, побългаряване тук-там?![]()
Благодаря за съветите

зарежи силикона, ей тука може да се ориентираш кво ти трябва:

3 и 4 от схемата... вдигаш колата на крик, разкачваш амортисьора от бомбето в багажника, махаш старите 3 и 4 и нанизваш новите

и като така и така се разкачил всичко обръщаш и пружината за да е секцията за регулиране отгоре както ти казва и Грешката

- u`F`o
- ентусиаст
-
zazomazo написа:u`F`o написа:........
zazomazo как да го оправят този прахоуловител ? Силиконче нещо а-у, побългаряване тук-там?![]()
Благодаря за съветите
![]()
![]()
зарежи силикона, ей тука може да се ориентираш кво ти трябва:
3 и 4 от схемата... вдигаш колата на крик, разкачваш амортисьора от бомбето в багажника, махаш старите 3 и 4 и нанизваш новите![]()
и като така и така се разкачил всичко обръщаш и пружината за да е секцията за регулиране отгоре както ти казва и Грешката
Всичко ясно, добре си го обяснил

Поздрави

Въпроса сигурно ще ви се види тъп. Искам да ви питам ако изрязвам колата до прекасвач дали дали някои път може да и събера буталата или да се прецака двигателя.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
licezz написа:Въпроса сигурно ще ви се види тъп. Искам да ви питам ако изрязвам колата до прекасвач дали дали някои път може да и събера буталата или да се прецака двигателя.
Те наще коли са се на пркъсвач,а теб те е страх да я настъпиш,давай смело

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
vladi_a_i написа:licezz написа:Въпроса сигурно ще ви се види тъп. Искам да ви питам ако изрязвам колата до прекасвач дали дали някои път може да и събера буталата или да се прецака двигателя.
Те наще коли са се на пркъсвач,а теб те е страх да я настъпиш,давай смело
значи колата никога не се вкарва в повече от 2000 2500 оборота като е в синьото ! палиш чакаш 2 3 4 минути да завърти маслото после покарваш и вече като стигне 50 60 градуса след 5 6 км. започвай чак тогава аз мойта лютеницата не излиза като загрее ама аз си карам агресивно ..