ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от u`F`o » 30 Мар 2011, 17:42

Пфу, мерси :bchug:
Тъкмо се бях запритеснявал как ще я свалям :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 30 Мар 2011, 19:39

Tenata написа:Здравейте колеги, в разтояние на три дена три пъти ми изгоря бушона на бензиновата помпа (бушон номер 18 - 15А). Използвам само оригинални бушони, сменил съм и бензиновия филтър
Може ли да ми дадете някакви насоки от какво може да е, защото нямам много време след работа да разгледам помпата под задна седалка. Колата е 318ис М44.

Днеска колата запали работи 2 минути и отново изгоря бушона. Ще се ходи на майстор, но поне някой ако си има
поне малка идея от какво може да е, моля да сподели. Къде би било възможно да дава на късо и да гори бушона.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 30 Мар 2011, 19:47

Tenata написа:Днеска колата запали работи 2 минути и отново изгоря бушона. Ще се ходи на майстор, но поне някой ако си има
поне малка идея от какво може да е, моля да сподели. Къде би било възможно да дава на късо и да гори бушона.

Регулатор на налягането :roll: Може да не отваря и да прави голямо налягане и да натоварва помпата, от което да гори бушона.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 30 Мар 2011, 20:48

daddy_ написа:
Tenata написа:Днеска колата запали работи 2 минути и отново изгоря бушона. Ще се ходи на майстор, но поне някой ако си има

Регулатор на налягането :roll: Може да не отваря и да прави голямо налягане и да натоварва помпата, от което да гори бушона.

Сега като се замисля от вчера не я бях палил, днеска вероятно налягането на бензина е паднало, запалил съм, регулатора е започнал да работи неправилно, налягането се е покачило стигнало е максимално налягане, помпата е видяла зор и е гръмнал бушона. Смених пак бушона веднага пробвах да запали и венага изгоря бушона.
Може и да е от него, понеже ако беше проблем с даване на късо нямаше изобщо да пали.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 30 Мар 2011, 22:59

Tenata написа:
daddy_ написа:

Сега като се замисля от вчера не я бях палил, днеска вероятно налягането на бензина е паднало, запалил съм, регулатора е започнал да работи неправилно, налягането се е покачило стигнало е максимално налягане, помпата е видяла зор и е гръмнал бушона. Смених пак бушона веднага пробвах да запали и венага изгоря бушона.
Може и да е от него, понеже ако беше проблем с даване на късо нямаше изобщо да пали.

Може и от финната цедка на помпата да е затлачила и от там да прави вакум спямо помпата и затова да гори бушона,демек да се товари...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 31 Мар 2011, 15:38

u`F`o написа:Въпрос:...

Врътките на предните пружини (в долната част на пружината има шайба и контра шайба) ги върти надолу по резбата толкова, колкото искаш да ти се смъкне колата отпред. На снимката на задното окачване не си хванал пружината, за да дам акъл за там. Ако имаш време и крик, ела в Лозенец, ще ти давам напътствия.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaRk_ThReaT » 31 Мар 2011, 17:10

Колеги незнам дали е за тук въпроса, но искам да питам жилата за газта на м40б16 и м40б18 (е36) еднакви ли са ??? 10х предварително :)

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 31 Мар 2011, 22:51

err0r написа:

Врътките на предните пружини (в долната част на пружината има шайба и контра шайба) ги върти надолу по резбата толкова, колкото искаш да ти се смъкне колата отпред. На снимката на задното окачване не си хванал пружината, за да дам акъл за там. Ако имаш време и крик, ела в Лозенец, ще ти давам напътствия.

Благодаря грешка :yes:
Да не се заричам, ама мисля утре да слагам летните гуменки и да я сваля :yes: Отзад не знам дали е изобщо регулируемо. То изобщо има ли възможност само от пред да се регулира, а отзад не? Продава ли се такова окачване?
Аз като чуя "регулируемо окачване" (както при мен отпред е coilover) и си мисля, че се регулира и за 4рите колела....
Обаче до колкото знам на е36 са отделно амортисьорите от пружините - ето така:
Изображение
И ако са по показания начин, аз лично не виждам как ще може да се регулира отзад височината :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 31 Мар 2011, 22:53

DaRk_ThReaT написа:Колеги незнам дали е за тук въпроса, но искам да питам жилата за газта на м40б16 и м40б18 (е36) еднакви ли са ??? 10х предварително :)

Да еднакви са .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 31 Мар 2011, 23:12

u`F`o написа:
err0r написа:

Благодаря грешка :yes:
Да не се заричам, ама мисля утре да слагам летните гуменки и да я сваля :yes: Отзад не знам дали е изобщо регулируемо. То изобщо има ли възможност само от пред да се регулира, а отзад не? Продава ли се такова окачване?
Аз като чуя "регулируемо окачване" (както при мен отпред е coilover) и си мисля, че се регулира и за 4рите колела....
Обаче до колкото знам на е36 са отделно амортисьорите от пружините - ето така:
Изображение
И ако са по показания начин, аз лично не виждам как ще може да се регулира отзад височината :dunno:

Не са така бре, толкоз ли не можеш да се наведеш и да погледнеш изпод калника...
Тъкмо ще видиш и дали си с койли и отзад...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 31 Мар 2011, 23:16

Ами ако окачването ти е събирано и се състои от два различни комплекта, може и да нямаш реглаж на височината отзад. Снимай, пружината на свалено колело, пусни снимката и ще те светнем. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 31 Мар 2011, 23:32

vladi_a_i написа:
Tenata написа:
daddy_ написа:

Може и от финната цедка на помпата да е затлачила и от там да прави вакум спямо помпата и затова да гори бушона,демек да се товари...

Не, колега, не е цедка, не е регулатор :mhihi: Помпата е, почва да къси самата тя, не кабелите до нея, това са последните й конвулсии. Мен така ме пре..а лани в Румънско, никакви други симптоми нямаше, всичко ОК, и изведнъж, тъкмо бях спрял, пробвам да запаля колата, да я преместя няколко метра - мъка, не държи ниски, не може да се форсира, едвам вдигне 1500-1700оборота и пак падат, тресе.... и загасна... изгоря бушона. Тая сценка още в БГ се разиграва, смених го, минах над 200км, успокоих се, че нищо й няма на помпата, случайност някаква си викам :dummy: , минах границата, поджитках насам-натам из Букурещ, пак всичко перфе, колата си работи на бензин идеално! И след това, на магистралата, изведнъж разбрах, че колата не бачка на бензин :shock: . На първата отбивка - бушонът пак беше изгорял, смених го, запали, работи 30-40сек и спря. Пак смених бушона, тоя път с 25А, че ми бяха свършили правилните ;) - този буквално се взриви при опита за палене... и така, бързо-бързо и безславно се прибрах в БГ с оставащата газ, хубаво е да има алтернатива ;) Нова помпа и това беше, старата не ставаше за нищо - четки, колектор и т.н. Пък с разкапсулована и после затворена бензинова помпа не бих рискувал, този елемент - само нов, и то не китайски.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 01 Апр 2011, 19:10

Здравейте,
Закупих си 320-ка от Германия, когато дойде липсваше един маркуч предполагам. Направил съм снимка да видите, дали трябва веднага да търся такова или не е чак толкова наложително. Също така от снимката може ли да се види какъв е точно двигателя или трябва да направя по-хубава снимка на целият двигател.
Благодаря

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 01 Апр 2011, 19:23

Slu4ainiK написа:Здравейте,
Закупих си 320-ка от Германия, когато дойде липсваше един маркуч предполагам. Направил съм снимка да видите, дали трябва веднага да търся такова или не е чак толкова наложително. Също така от снимката може ли да се види какъв е точно двигателя или трябва да направя по-хубава снимка на целият двигател.
Благодаря

Ако не се лъжа м52б20,този маркуч дето липсва е за охлаждането на алтернатора....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Апр 2011, 19:30

Да м52б20, по-новият и по-приятен за каране от старата 20-ка.
Ето виж на тази схема кое ти липсва(както каза Влади за охлаждането на алтернатора), можеш да си ги купиш втора ръка за към 10лв. двете :D Можеш и така да караш, докато не си ги намериш :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36