ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Не е проблем точно... просто върпосче леко така (: дано да не стане проблем... ей сега налях от 45 до горе.... отидоха 15 литра.... явно нивомера си играе нещо не както трябва
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Глупав въпрос:
Защо Е36 има два вентилатора към радиатора? Единия отпред и другия отзад (от към мотора), който се пуска със старитрането на мотора? Кой от двата се нарича дифузьор?
Има ли шанс някога да чуя да се пусне някой от тези вентилатори на 2ра/3та степен, нещо да бучи там да охлажда или това се случва само ако карам мноооого мъжката? Или вентилаторите не започват да бучат защото са някакви по-тихи в сравнение на форд/опел и други НЕпремиум клас автомобили?
Защо Е36 има два вентилатора към радиатора? Единия отпред и другия отзад (от към мотора), който се пуска със старитрането на мотора? Кой от двата се нарича дифузьор?
Има ли шанс някога да чуя да се пусне някой от тези вентилатори на 2ра/3та степен, нещо да бучи там да охлажда или това се случва само ако карам мноооого мъжката? Или вентилаторите не започват да бучат защото са някакви по-тихи в сравнение на форд/опел и други НЕпремиум клас автомобили?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
u`F`o написа:Глупав въпрос:
До колкото знам m50b20 e с виско - тоест задния вентилатор от към мотора се върти от ремък (той за това тръгва със стартирането на мотора) , а дифузьора е пласмасата (въздухосборника) около перката

Предния не знам за какво е (климатика може би

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- u`F`o
- ентусиаст
-
ogata написа:Предния не знам за какво е (климатика може би)
Едва ли е за климатрошляка, защото е на водния радиатор, а до колкото знам климатика би трябвало да има отделен радиатор.

ogata написа:До колкото знам m50b20 e с виско - тоест задния вентилатор от към мотора се върти от ремък.
И кога се завърта по-бързо тази перка? С качване на оборотите?

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Някой знае ли дали рефлекторите(без лупа) на хела и бош за е36 са взаимозаменяеми. На 1во четене открих разлика в местоположението на габарита. Ще стане ли или не? 

- u`F`o
- ентусиаст
-
~Мишо~ написа::mrgreen: Не знаете,ама иначе си отговаряте...
Аз да няаам 36ца от 10години

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
u`F`o написа:~Мишо~ написа::mrgreen: Не знаете,ама иначе си отговаряте...
Аз да няаам 36ца от 10годиниКажи сега за перките
Е36 320 на горе са,с ел.перка на климатика и виско.Няма Е36 с двигател 320 и ел.перка за охлаждане вместо виско.Колкото по топло става на виското,толкова по бързо се върти.
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Колко см са големи оригиналните говорители отзад на компакта? 

- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///М40Б16
- Мечтае да кара: ///M3
Да попитам бмв имат ли 5 цилидрови двигатели и ако имат на кои модели са монтирани ??? 

- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Бобка за такива двигатели питаи у ауди форума 
4,6,8,10,12,16 ама не и 5 цилиндрови

4,6,8,10,12,16 ама не и 5 цилиндрови

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Що бе ... Бмв имат и 5 цилиндров мотор . Ама тва е само едната страна на V образа 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Здравейте колеги, в разтояние на три дена три пъти ми изгоря бушона на бензиновата помпа (бушон номер 18 - 15А). Използвам само оригинални бушони, сменил съм и бензиновия филтър
Може ли да ми дадете някакви насоки от какво може да е, защото нямам много време след работа да разгледам помпата под задна седалка. Колата е 318ис М44.
Може ли да ми дадете някакви насоки от какво може да е, защото нямам много време след работа да разгледам помпата под задна седалка. Колата е 318ис М44.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- u`F`o
- ентусиаст
-
Въпрос:
Моето окачване е уж регулируемо (виж снимката). Предницата ми е вирната нагоре и колата ми е с наклон по-скоро назад, а трябва да е обратнато, т.е. предницата да е забита, а задницата да е по-висока. Въпроса ми е такъв, за какво са ми тези навивки на окачването, за твърдостта на пружините или за височината на колата?
Ако са за твърдостта на пружините, как да сваля предницата с около 2см, за да я наклоня в правилната посока, т.е. напред ?
Отзад

Отпред

Колата отстрани:

Моето окачване е уж регулируемо (виж снимката). Предницата ми е вирната нагоре и колата ми е с наклон по-скоро назад, а трябва да е обратнато, т.е. предницата да е забита, а задницата да е по-висока. Въпроса ми е такъв, за какво са ми тези навивки на окачването, за твърдостта на пружините или за височината на колата?
Ако са за твърдостта на пружините, как да сваля предницата с около 2см, за да я наклоня в правилната посока, т.е. напред ?
Отзад

Отпред

Колата отстрани:

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
u`F`o написа:Въпрос:
Отзад
Отпред
Колата отстрани:
Тя пружината няма как да се регулира по твърдост, регулира се височината на колата.