ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
едно бързо въпросче и от мен , амортесьорите от 318ис седан 93та година ще станат ли на 318тдс туринг 95та
за предните става въпрос,от йеската са заедно с пружините и тампоните , дали ще стане плъг енд плей пред блока да се захващам следобеда
п.п. на тях пише само bilstein gas shock absorber
за предните става въпрос,от йеската са заедно с пружините и тампоните , дали ще стане плъг енд плей пред блока да се захващам следобеда

п.п. на тях пише само bilstein gas shock absorber
6>4
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
благодаря
и още едни въпросче изискват ли се специални инструменти и умения за смяната / умени нямам, инструменти имам тресчотка комплект / 

6>4
Колеги,
Задни пружини (стокови) от 320 купе пасват ли на 316 купе ?
Ще има ли някакви разлики - возия, височина ... ?
Благодаря предварително !
Задни пружини (стокови) от 320 купе пасват ли на 316 купе ?
Ще има ли някакви разлики - возия, височина ... ?
Благодаря предварително !
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
стават, няма да се усеща никаква разлика.
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Имам едно въпросче и то е диф от купе седан дали става на компакт демек захвата да ли е същия или трябва пак да е от компакт става на въпрос за е36.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
DRIFT MASHINA написа:Имам едно въпросче и то е диф от купе седан дали става на компакт демек захвата да ли е същия или трябва пак да е от компакт става на въпрос за е36.
За компакт стават само от компакт Е36 и всички Е30, както и е 34 със смяна на капак от Е30/Е36 компакт

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
vld написа:DRIFT MASHINA написа:Имам едно въпросче и то е диф от купе седан дали става на компакт демек захвата да ли е същия или трябва пак да е от компакт става на въпрос за е36.
За компакт стават само от компакт Е36 и всички Е30, както и е 34 със смяна на капак от Е30/Е36 компакт
И като сложиш голем диф на Компакта махаш резервната гума,че ще искубеш датчика за скоростомера...даже от е34 най големия му диф май не става на Компакта..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
аз да питам нещо , значи как да разбера дали имам комфорт модул , плафоните ми не се вклучват автоматично като се отвори вратата , нямам ел стъкла но смятам да слагам и модула един и същ ли е ще си реша ли и двата проблема като сложа ел стъклата
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Радиатор от Е34 пасва ли на Е36-ца
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
BT9028BA написа:Радиатор от Е34 пасва ли на Е36-ца
Не.На Е34 е по дълъг.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
LiTtLeRoCk написа:BT9028BA написа:Радиатор от Е34 пасва ли на Е36-ца
Не.На Е34 е по дълъг.

makalalli написа:Значи имам малко дълъг проблем:
Сега като се постопли колата ми започна да вдига температура, предположих че е от радиоатора, защото беше пукнат леко и излизаше пара (влизаше въздух и налягането падаше), а перката не се включваше. Отидох на сервиз за перката... сменихме патрона, но перката продължаваше да работи само на една степен за това реших и да сменя и радиоатора защото дълъг път ме чака и да не рискувам. Уж сега не съска от никъе, не излиза пара но отново антифриза нещо изчезва. В сервиза ми напълниха радиатора почти до капачката (доста над максимума), а днес слизам и гледам, че е под максимума... не мога да разбера дали тече защото валя и не си личи отдолу... а няма течове по радиатора. Някакви идеи къде другаде да търся проблема и от какво може да е :?
Ако някой има същия проблем:
Антифриза сам изтече от някъде (необяснимо за мен), долях до максимума и от тогава не е мръднал и не съм имал проблеми с вдигане на температура.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
makalalli написа:makalalli написа:Значи имам малко дълъг проблем:
Сега като се постопли колата ми започна да вдига температура, предположих че е от радиоатора, защото беше пукнат леко и излизаше пара (влизаше въздух и налягането падаше), а перката не се включваше. Отидох на сервиз за перката... сменихме патрона, но перката продължаваше да работи само на една степен за това реших и да сменя и радиоатора защото дълъг път ме чака и да не рискувам. Уж сега не съска от никъе, не излиза пара но отново антифриза нещо изчезва. В сервиза ми напълниха радиатора почти до капачката (доста над максимума), а днес слизам и гледам, че е под максимума... не мога да разбера дали тече защото валя и не си личи отдолу... а няма течове по радиатора. Някакви идеи къде другаде да търся проблема и от какво може да е :?
Ако някой има същия проблем:
Антифриза сам изтече от някъде (необяснимо за мен), долях до максимума и от тогава не е мръднал и не съм имал проблеми с вдигане на температура.
Нали знаеш, че има значение дали е топъл или студен двигатела. Данеби затова да си се объркал.
- angrymob
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: стоковица
- Мечтае да кара: Трабант
- Детайли за колата: 13ти БМВ Събор - 1 място
14ти БМВ Събор - 2 място
15ти БМВ Събор - 2 място
Колеги, 318 купе. За смяна са ми тампоните на задния мост. При рязко пускане на съединителя тропва доста силно, на задна пък имам чувството, че ще пробие купето...
Въпросите ми са два:
Бих ли могъл сам да сменя тампоните, разполагам с канал и доста инструменти... не съм и особено схванат в ръцете, но много хора казват да не се захващам. Тук търся мнение от колеги, които са се занимавали с това или нещо подобно. Ако смятате че мога да сменя тампоните, кажете какви инструменти ще трябват и евентуално някой съвет
Ако пък реша да го направя на сервиз кажете къде ще си свършат работата и няма да ми свалят кожата, търсих много по темата, но не намерих. Нямам и приятели за тази работа та ... за да не е реклама на ЛС препоръки и цени за смяна... ?
И ... полиеританови или нормални тампони ?
Ще съм благодарен за помощта:) Благодаря предварително
Въпросите ми са два:
Бих ли могъл сам да сменя тампоните, разполагам с канал и доста инструменти... не съм и особено схванат в ръцете, но много хора казват да не се захващам. Тук търся мнение от колеги, които са се занимавали с това или нещо подобно. Ако смятате че мога да сменя тампоните, кажете какви инструменти ще трябват и евентуално някой съвет

Ако пък реша да го направя на сервиз кажете къде ще си свършат работата и няма да ми свалят кожата, търсих много по темата, но не намерих. Нямам и приятели за тази работа та ... за да не е реклама на ЛС препоръки и цени за смяна... ?

И ... полиеританови или нормални тампони ?
Ще съм благодарен за помощта:) Благодаря предварително