Какво да взема ? 316 или 318 coupe
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
има разлика естествено. за да не пораждам отново спор само ще кажа че най-малкия двигател е най-икономичен. колкото е по-голям (повече гладни коне), толкова повече ще ти харчи. колкото и да е малка разликата в количеството на горивото това е неоспорим факт.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
taba4ko за какво каране говориш? аз извън градско свалям на 6 със 100км. Градско незнам кола под 90-100 коня която ще ти свали под 10/100км. Такаче 2.0 и Ис са най-добрият вариянт. Ако има разлика ще е от 1 кило, говоря за 1.6, 1.8 спрямо Ис и 2.0
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
taba4ko написа:има разлика естествено. за да не пораждам отново спор само ще кажа че най-малкия двигател е най-икономичен. колкото е по-голям (повече гладни коне), толкова повече ще ти харчи. колкото и да е малка разликата в количеството на горивото това е неоспорим факт.
Ти продължаваш с интересните изказвания... сигурно вече за 20-ти път стана дума, че на 1.6 мотора това купе му идва леко тежичко... и затва iS-а дава същият разход въпреки повечето коне и 200/300 см2 по-голям работен обем... 'земи го запомни това.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
да бе сега сигурно ще кажеш че е и почти 2 тона колата и за тва му е така. изобщо не му е тежко, добре си му е. 1270 килограма е масата на купето с 1.6 двигател. има много коли които са доста по-тежки и са със същите като кобатура двигатели(даже и по маломощни) а колите са си доста пъргави и икономични.
П.С. mollov май не си карал 316 купе дълго (изобщо е по-подходящата дума) време , че да видиш наистина как седят нещата в това отношение.
П.С. mollov май не си карал 316 купе дълго (изобщо е по-подходящата дума) време , че да видиш наистина как седят нещата в това отношение.

казвам това защото старото ми БМВ беше е36 318 и имаше този проблем,досега не бях чувал за шестака да има такижа болкиD3BEP написа:aiso написа:несъм съгласенD3BEP написа:Досега всичките бмв-та с проблеми с повдигачи и кобилици, които знам, са 6 цилиндрови.
Нищо лично, може би и шестаците са повече, ама пък и разтропването на подвижната механика най - вероятно е по - голямо при по - висока мощност...
Може и да е така, няма претенции приятелю.
Аз такива коли знам. Сега дали е характерно, дали е случайно, дали не знам достатъчно коли или географски различия и причини има... Все тая. Но аз съм го казал по повод твърдението, че 318-ките им се случвало по - често... Което е аналогично твърдение.
Е, с това пък аз не съм съгласен, поне за 318-ките, които знам.
И... Нормално е да не си съгласен, то твърдението че на 318-ките им дрънчат повдигачите е твое...4цилиндровите внимаваи с повдигачите има едно дрънчене в двигателя
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
aiso написа:казвам това защото старото ми БМВ беше е36 318 и имаше този проблем,досега не бях чувал за шестака да има такижа болкиD3BEP написа:aiso написа:несъм съгласенD3BEP написа:Досега всичките бмв-та с проблеми с повдигачи и кобилици, които знам, са 6 цилиндрови.
Нищо лично, може би и шестаците са повече, ама пък и разтропването на подвижната механика най - вероятно е по - голямо при по - висока мощност...
Може и да е така, няма претенции приятелю.
Аз такива коли знам. Сега дали е характерно, дали е случайно, дали не знам достатъчно коли или географски различия и причини има... Все тая. Но аз съм го казал по повод твърдението, че 318-ките им се случвало по - често... Което е аналогично твърдение.
Е, с това пък аз не съм съгласен, поне за 318-ките, които знам.
И... Нормално е да не си съгласен, то твърдението че на 318-ките им дрънчат повдигачите е твое...4цилиндровите внимаваи с повдигачите има едно дрънчене в двигателя
А, за М40 маторя е възможно, за М43 обаче - не мисля!
Не се сетих че може да говориш за другия мотор. ТО и аз не знам дали за него говориш де, ама викаш "старото", а гледам, че новото ти е 93-та година....