Проблем с ел. стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: здр и аз имам проблем

Мнение от svetlio_mi » 04 Мар 2009, 20:43

Kambe написа:
svetlio_mi написа:десният ми прозорец се дигна в най горно положение и сега несе смаква изобщо .Колата купе.

моторчето чува ли се да бръмчи ? ако не се чува виж бушоните, ако не са бушоните значи е заминало моторчето, ако бръмчи значи и ти си за смяна на водачи (това е най-приемливата като цена повреда в случая :) )
то си работи всичко но понякога неще да слиза трябва да махам кората.Имали от някади да се регулира дане отива толкова на горе

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 24 Май 2009, 21:43

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!моига е 316 седан 94г та шофиорския прозорец го пускам клумва кам огледалото и като трагна да го вдигам задния краи трагва на горе кам небесата а предния си стои доло сменил сам плас масовите плазгачи какво друго да права??? :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 24 Май 2009, 22:17

Kaто за начало... курсове по български език
.......
Почистваш водачите с корасилин. Всички, има и такива със задни канали, които не можеш да видиш, а на пипане. После мъжката с машинно масло (става и двигателно). После има една гайка, която е пред теб и държи едно от рамената. Максимално компенсиране е да я набиеш най-долу и да стегнеш в такова положение, ако все още ти изскача от пластмасовия водач.

100% не ти е регулирано и са ти клеясали водачите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 25 Май 2009, 18:25

.......
Почистваш водачите с корасилин. Всички, има и такива със задни канали, които не можеш да видиш, а на пипане. После мъжката с машинно масло (става и двигателно). После има една гайка, която е пред теб и държи едно от рамената. Максимално компенсиране е да я набиеш най-долу и да стегнеш в такова положение, ако все още ти изскача от пластмасовия водач.

100% не ти е регулирано и са ти клеясали водачите.

Потребител
Аватар

Мнение от Goshu » 28 Май 2009, 10:09

Pupinator написа:Здравейте колеги,

Имам следния проблем: Преди няколко дни прозорците на моето Е36 Купе спряха да се движат въобще - нито като отварям и затварям вратите нито като натискам копчето. Предполагам че е свързано с изгорял бушон само че не знам кой точно е бушона на ел. стъклата. Гледах в нета разни графики но не съм сигурен точно кой е. Ако има някой който е подменял такъв бушон моля да помага...

Благодаря предварително за оказаното съдействие.

ПП: Пробвах с изключване на акомулатора за известно време (за няколко часа) но това не помогна.

:bchug:

Здравей,колега! Понеже имам същият проблем със стъклата. Би ли ми казал как оправи твоите стъкла.

Ще ви бъда много благодарен, ако ми кажете как да го оправя това нещо и откъде идва този проблем.

Благодаря ви предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Re: Проблем с ел. стъклата

Мнение от dark0 » 27 Ное 2009, 1:05

Здравейте :)
Значи и аз опрях до тоя скапан проблем :bang:
Карам си аз преди няколко дни и да сваля прозореца да си изхвърля фаса и се чу едно щракане и самото стъкло застана на една страна, веднага спрях и го наместих. Като се прибрах в нас поразгледах темата и веднага отидох да зема 2 водача .. сичко добре до 1 положение .. смених ги сичко тръгна като по вода, но след около 3-4 часа пак същия проблем .. викам може нещо да не съм сложил както трябва и пак ги наместих и преди малко като си паркирах колата пак същата работа пак прищрака и се прееба :(

Каде може другаде да е проблема, гледах дали тия ламарини (самата ножица) да не е крива, но не видях да е крива.. от моторчето не е, защото и то си работи ...
С компакт съм ;)

Моля за съвет, че си е доста кофти така като си без прозорец :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 27 Ное 2009, 19:10

Моля ви се за съвет, че не се издържа така без прозорец :(

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 28 Ное 2009, 23:00

:kuku:
Обаче тема от 2004г. как е полезна в края на 2009г. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Ное 2009, 23:59

Не пишеш дали си пробвал да го настроиш с гайката. Развиваш леко, мърдаш рамото на ножицата и стягаш... трябва да си го уцелиш на усет къде е.
Темата верно е старичка, ама щом е полезна още, няма лошо :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: Bmw X5

Мнение от senata » 29 Ное 2009, 1:22

да не си карал колата на авто мивка да ти мият двигателят ? че съм чувал че контролера за стъклата се мокрил(увлажнявал) и от там идват проблемите...
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Ное 2009, 7:48

Единия вариант е независимо,че са нови водачите да са от някаква калпава пластмаса и да са се счупили пак (или да не са щракнали добре на ябълката
Другия вариант е да си изкривил рамената на ножиците при монтажа и сега да се под напрежение, или въобще нещо да се е откачило (разхлабило) по механизма и да го криви.

При изправен механизъм и ако не е свалян (разхлабван) ако смениш само водача той фиксира стъклото в същото положение и не би трябвало да се нуждае от регулиране

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 15 Дек 2009, 15:12

Имат ли копчетата за стъклата повече от една степен?В смисъл, че ми се е случвало да усетя как на два пъти щраква копчето и стъклкото се вдига само догоре, без да съм задържал бутона.Иначе при мен проблемът е, че се вдига нагоре и после спада пак надолу и така докато не го задръжа, за да се качи, иначе не става.И друг въпрос - при скорост над 120 км/ч, в купето ми става все едно има открехнат джам някъде, а всичко е затворено.Вътре едва ли не, се завихря.Изобщо не мога да преценя от къде идва.В началото мислех, че е от малките прозрчета отзад, но като нищо ще е и от предните.Предположения?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-to nastrani

Мнение от diqn_bs » 16 Дек 2009, 20:52

така да пиша и аз аз съм с седан с ръчки не с ел.така един ден както си карах и реших да сваля стъклото свалям аз и по едно време се чу яко чаткане във вратата и джама падна долу във вратата така прибрах се свалям кората и гледам че е излязло от пластмасовите водачи взех нови водачи сложих ги сложих стъклото на тях и така сложих малко грес там дето върват пластмасовите водачи и така викам чакаи да дигна стъклото дигам и стигна някаде почти до средата и пак същото чаткане и джама излезе от водачите и падна долупосле пак сложих го и пробвах пак да дигна и кво се оказа начи говоря за шофьорската врата и дигам аз и гледам каде може да е проблема и наи отдясно но вратата има едни релси дето стъклото се води по тях но те не са виждат ми са скрити зад ламарината на вратата и само с опипване става и кво забелязвам докато дигам джама излиза от тази релса почва да запира и прас откача се от водачите.кво да правя кажете колиги че мн гадно така бес стъкло.
Българска ДРИФТ Федерация
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Трите букви да крещят

Мнение от ///ALPINA\\\ » 16 Яну 2010, 12:19

колега вси4ките тези ядове идват от упланението вътре има едно като мъх4е в самото уплатнение и като се захаби по4ва да прави такива проблеми смени си уплатнението и 6те се оправи или ако иска6 временно да го закрепи6 като свали6 кората на самиа механизам за ела има една планка която предаржа ел мотор4ето су6то така от там се регулира развива6 леко болта и го бута6 в краино положение това 6те ти вър6е работа о6те няколко месеца докато уплатнението не се захаби нацяло дано съм ти бил полезен
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318TDS

Мнение от kiril_m » 27 Май 2010, 12:41

колеги тоя проблем направо е ужасен.наскоро си купих колата (е36 320 седан) и проблема със стъклата се появи.
разглабял съм и двете предни врати оправия няма. дори разпробивах нова дупка за регулиране на стъклото, не и не. Оправят се, но след 5 пускания и вдигания пак се прецакват. Механизма не е преправян и не изглежда крив,но когато стъклото стигне почти в най-горна позиция се огъва цялата врата.

КАК ДА СЕ ПРЕБОРЯ С ТЕЗИ СТЪКЛА???

ПредишнаСледваща

Назад към E36