Филтър в кабината.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
sosick написа:колеги възможно ли е от тоя филтър да не ми духа студено климатика ?той пак духа студено ама е много слабо . аз съм с тоя с врътките седан е колата
О да!И аз бях така защото ползвах ефтини филтри.Бях тръгнал на майстор за климата и реших профилактично да сменя филтъра.Взех си MANN за 57лв. и просто се родих.
- sosick
- Потребител
-
- Кара: E36 320i
Много полезна тема ! Браво на колегата за труда и снимките. Благодарение на това смених филтъра за 20-тина минути
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Все пак някой ще ми каже ли как се маха фейслифтовата жабка? Освен оня болт под плафона има ли нещо друго?
- Mpower84
- ентусиаст
-
Jim Beam написа:Все пак някой ще ми каже ли как се маха фейслифтовата жабка? Освен оня болт под плафона има ли нещо друго?
Във въздуховодите имаш болчета, в краката има и като отвориш жабката точно на ръба още две.Махаш плафона и отвърташ гайката дето е отвътре и леко издърпваш жабката заедно с въздуховодите към теб.Има доста теми със снимки междудругото.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
най-странното е, че аз вече четири пъти си го сменям без да свалям жабката. Доста е трудно,но само първия път - хванеш ли му цаката става за 5-10ми 

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
vanci88 написа:най-странното е, че аз вече четири пъти си го сменям без да свалям жабката. Доста е трудно,но само първия път - хванеш ли му цаката става за 5-10ми
Отдолу с кората не става, не излиза на цяло, иначе набарах къде е това дето се отвива, за да излезе филтъра. Аз имам голям проблем с болтчето дето е е най-доло в ляво като отвориш жабката, нямам толкова къса отверка утре ще видя да търся и мога да направя някоя снимка
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
liloff написа:Викаш дърпаш там пластмасите, буташ, сгъваш кората да падне и си в игратаИ така става.
Тая картонена кора доло в краката под жабката, ако я сгъна може ли да и таковам мамата? Тя е няква картонена
- vanci88
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
liloff написа:Mожеш, именно, картонена е под жабката...
точно тая кора я свалям и при мен не е винт на капака на филтъра, а пластмасова капачка или нещо такова. Филтъра си има пунктир да се цепи на 3 свързани части и една по-една с малко врътки си влизат

- Mpower84
- ентусиаст
-
Jim Beam написа:liloff написа:Викаш дърпаш там пластмасите, буташ, сгъваш кората да падне и си в игратаИ така става.
Тая картонена кора доло в краката под жабката, ако я сгъна може ли да и таковам мамата? Тя е няква картонена
След като излезне жабката махни въздуховода за към краката и кората се огъва по-лесно.С малко повече внимание и желание няма да имаш проблем.За лично откачам и един модул след това за да имам по-лесен достъп, но и без да го правиш това пак става.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Ето как се сменя из-отдолу махайки кората
http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1010453
- vanci88
- ентусиаст
-
svilgg написа:Ето как се сменя из-отдолу махайки кората
за мен това е нормалния начин да се сменя филтърът. Не знам от къде е дошла идеята да се сваля жабката,но определено е по умно така да се сменя

- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
Re: Dirza da otbeleza
michi69 написа:е36 без климатик нямат филтър в купето. Знам го от личен опит.....
в голяма грешка си колега някои преди теб ако ги е свалил няма да имаш иначе моита е е36 320 купе без клима и има два филтъра само че някои преди мен е забравил да го сложи единия ще се постарая тия дни да направя снимки че и без това в момента е разглобена
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Филтър в кабината.
Едва ли има нужда от снимки, темата е доста изчерпателна, а и едва ли е останал някой, който да не знае как се сменя прословутия филтър.