Реален разход на 318 IS Coupe
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Егати до 3000 оборота сега разбирам че било нормална ръчка за БМВ. Хора не ставайте смешни че тя колата от там нагоре се събужда. Сега разбирам защо горите по 11. Аз не съм изобщо състезател но редовно си пълня скоростите до към 5000 поне. Разбира се никого не обвинявам всеки кара както му харесва, но аз не съм си взел БМВ за да смятам дали съм изхарчил 10.87 или 11.14 на сто. Ако не мога да му издържам на разхода ще го продам и ще си взема ходна цвик 1.4. Моя разход дори не съм проявявал интерес до момента да го засичам като изключим дългите преходи на извънградско където той така или иначе ми се набива на очи разбира се без стойности след десетичната запетая
Изобщо не мислите ли че тая тема доста се разводни и е време да бъде заключена.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Никъде не съм писал, че до 3RPM е "ръчка"... чети внимателно... аз я карам мойта спокойно, до 3RPM.... чат-пат влизам до 5, кат се изнервя от някой бастун, дето за пореден път е спрял в кръстовището и чака тия пред него да е изнесат.... редовния номер...
Ти като я вкарваш до 5RPM е нормално да имаш по-висок разход, ама не ми обяснявай, че тия коли трябва така да се карат.... през гура ми е, че е 140PS и т.н.... принципно казано, независимо от разхода... аз харесвам колата и модела като цяло и имам стил на каране.... който не включва изреждане на скоростите до 4-5RPM постоянно... ако ти така правиш - това си е твоя работа, ама не ми обяснявай, че това е "нормално каране"... И 328i да имах, пак така щях да я карам... всеки преценява как му е кеф на него да се вози...
Като гледам ще направя 10/100 градско с гореописаното каране - до 3RPM и чат-пат влизане в обороти... от светване на лампата за резерва налях 31 литра (за 50лв.) и вече съм почти на 300км. граница и още не е светнала....
Ти като я вкарваш до 5RPM е нормално да имаш по-висок разход, ама не ми обяснявай, че тия коли трябва така да се карат.... през гура ми е, че е 140PS и т.н.... принципно казано, независимо от разхода... аз харесвам колата и модела като цяло и имам стил на каране.... който не включва изреждане на скоростите до 4-5RPM постоянно... ако ти така правиш - това си е твоя работа, ама не ми обяснявай, че това е "нормално каране"... И 328i да имах, пак така щях да я карам... всеки преценява как му е кеф на него да се вози...
Като гледам ще направя 10/100 градско с гореописаното каране - до 3RPM и чат-пат влизане в обороти... от светване на лампата за резерва налях 31 литра (за 50лв.) и вече съм почти на 300км. граница и още не е светнала....
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
опаааа ъпдейт - направи ми 12.8 разход, аеее...
карах доста от времето по 2-3-ма в колата, и попадах в разни задръствания покрай полудели хора от околовръстно и за празниците, и пак седене на място запалена бая време, но не чак фатално много
обаче разбира се до ден-два тичам директно да видя дали не е записала грешка
карах доста от времето по 2-3-ма в колата, и попадах в разни задръствания покрай полудели хора от околовръстно и за празниците, и пак седене на място запалена бая време, но не чак фатално много

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Мойто компактче ми даде под 6.5 със 100-120км като по книжка му дават 5.9. А градско немога да кажа щото понекои пат карам нормално друг път си отворя стъклото и си слушам песента на 140-конйовата песнопойка 

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
vitamincpp написа:Ако спре да гори бензин изобщо съвсем няма да има грешка
и масло трябва да спре да гори

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
таци написа:аз имам 318ис от 1месец и ми дава 9-10 градско при нормално каране а газ 10 изван града 7-8 газ 8 като го карам до 150 км/ч
добре ,от първия път сванах!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
таци написа:аз имам 318ис от 1месец и ми дава 9-10 градско при нормално каране а газ 10 изван града 7-8 газ 8 като го карам до 150 км/ч
Чак 9.... в София.... сигурен ли си, че засичаш правилно?? Щото е малко трудно... особено през последния месец, който бе доста хладен...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Honzik написа:таци написа:аз имам 318ис от 1месец и ми дава 9-10 градско при нормално каране а газ 10 изван града 7-8 газ 8 като го карам до 150 км/ч
Чак 9.... в София.... сигурен ли си, че засичаш правилно?? Щото е малко трудно... особено през последния месец, който бе доста хладен...
може бе и аз съм го правил...ама виж сега как става-намираш си гадже в другия край на софия-примерно да се налага да караш по околовръстното.....и и ходиш на гости само късно вечер демек тръгваш в 12 часа и се прибираш по малките часове...и хоп гледаш малък разход...през другото време колата седи пред блока и ходиш пеш

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- FLEX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 540ia Е65 745i
харчи ми 13-14 грацко
в града ми дава кам 13-14 изван града кам 8-9
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
t0sh написа:опаааа ъпдейт - направи ми 12.8 разход, аеее...
Мммм,това не е добре

Не се притеснявай,ще видиш и над 13 л. тази зима.Като стане една -две
седмици - 15 ,тогава ще се видиш в разход

- vitamincpp
- ентусиаст
-
Аз преди да се кача в колата винаги минавам през тоалетната -- не ми се дават излишни пари за бензин да возя малка и голяма ......

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
е, аз все пак карам нормално и за кеф, без да мисля невероятни врътки за пестене - просто няма да ми издържат нервите и 1/4 резервоар да тествам икономично каране. иначе ако разхода ме болеше толкова, щех да съм взел 1.2 дизел нещо или да съм и ръгнал газ/метан
слагам разходите за статистика, и може би е време да отбележа че 60% от времето съм сам в колата и другите 39% до мен има не повече от 52-53 кила, променливо според случая
но не мисля че има огромна разлика ако се тътри човек, дори ме съмнява че ще даде и отгоре разход защото не си е в оборотите.
а яката ръчка теста си беше добре
п.с. не можах да мина за проверка за грешки та незнам дали е само от студа 12.8 разхода.
миналия път като се вдигна изведнъж с литър разхода и си беше записала грешка покрай ламбдата някой контролер ли кво беше но се изчисти и не се появи - а разхода си се върна на 10.8.
резервоара днес падна под 30 литра - до няколко дена ще има зареждане-ъпдейт

но не мисля че има огромна разлика ако се тътри човек, дори ме съмнява че ще даде и отгоре разход защото не си е в оборотите.
а яката ръчка теста си беше добре

п.с. не можах да мина за проверка за грешки та незнам дали е само от студа 12.8 разхода.
миналия път като се вдигна изведнъж с литър разхода и си беше записала грешка покрай ламбдата някой контролер ли кво беше но се изчисти и не се появи - а разхода си се върна на 10.8.
резервоара днес падна под 30 литра - до няколко дена ще има зареждане-ъпдейт