Трик с климатроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: Трик с климатроника
Тва с още една букса, май е за автоматичното затваряне на клапите, демек двойното копче за циркулацията...
- rapptoris1
- Потребител
-
Пичове тва е много ценна информация за тва кондензаторче! Изобщо не мое да се сетите колко пари ми искаше един да оправи климата-50лв.
за 30ст кондезатор! Луда работа! Евала момчета 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
EnimEn написа:Тва с още една букса, май е за автоматичното затваряне на клапите, демек двойното копче за циркулацията...
тая букса дето на някои от управленията я няма - с 3 жички , отива директно отпред зад единия бъбрек в една кутийка с някакви сензори / на моят климатроник от английско БМВ я има/.
мисля че е за тая екстра която казва колегата тук :
camburko написа:9. би трябвало да е количеството външен въздух които влиза в колата през отворените клапи.
10. напрежението на auc датчика( доколкото разбрах този сензор, мисля че следи чистотата на външния въздух и бил някъде до въздушния филтър на двигателя) но не съм много запознат с тази джаджа.
8. по западните бмв форуми смятат че това е ламбда сондата ама маи и те не са сигурни за това.
това е саитчето от което го видях
http://www.bmwe36blog.com/2008/06/27/bm ... functions/

mitrax написа:...
Колега за коя букса с три жички говориш? Синята или черната?
Аз мисля, че черната е за управление на ел. магнитните вентили, защото на мен ми беше прекъсната и духаше топло.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
не се сещам какъв цвят е вече , мога да погледна . На някои управления не е залепен конектор там , само 3те точки си седят.
Поразрових по темата ...
при мен управлението е с надпис на дисплея AUTO , и има 2 диода на копчето за рециркулацията , като на него има 2 символа - ауто и знака за рециркулация .. От прочетеното в чужди форуми , въпросния AUC сензор мери чистота на въздиха , ако си спраял и отпред те обдимява нчий ауспух - отчита че свежия въздух не е свеж , и управлението включва на рециркулация въздуха само вътре в купето. Когато въздуха е ОК пуска в купето въздух от вън.
Автоматична рециркулация с 2 думи
AUC when active (LED on) will close the car for outside air when it detects smog or pollution, to open again when it thinks the air is clean enough OR the passenger compartement has had the same air for too long.

Поразрових по темата ...
при мен управлението е с надпис на дисплея AUTO , и има 2 диода на копчето за рециркулацията , като на него има 2 символа - ауто и знака за рециркулация .. От прочетеното в чужди форуми , въпросния AUC сензор мери чистота на въздиха , ако си спраял и отпред те обдимява нчий ауспух - отчита че свежия въздух не е свеж , и управлението включва на рециркулация въздуха само вътре в купето. Когато въздуха е ОК пуска в купето въздух от вън.
Автоматична рециркулация с 2 думи
AUC when active (LED on) will close the car for outside air when it detects smog or pollution, to open again when it thinks the air is clean enough OR the passenger compartement has had the same air for too long.

- ivanov_tds
- кандидат ентусиаст
-
Здравей те колеги снощи реших да разглобя управлението на климатроника направих го благодарение на тази тема но днес останах разочарован от моя малък град,защото не можах да намеря кондензатора никаде. намерих в нета номера на един сервиз в Перник и човека ми каза че ще види да ли може да намери нещо ако някой има инфо от каде мога да си купя това кондензаторче ще му бъда много благодарен. че идва лято а не ми се стои на топло в таз черната кола.
надявам се да излезе от него де щото моя понякога има клима понякога няма и вентилатора се намаля сам,а на дисплея показва че е на мах и след известно време пак тръгва. мерси предварително.. много много полезна тема....
надявам се да излезе от него де щото моя понякога има клима понякога няма и вентилатора се намаля сам,а на дисплея показва че е на мах и след известно време пак тръгва. мерси предварително.. много много полезна тема....
ivanov_tds написа:...
надявам се да излезе от него де щото моя понякога има клима понякога няма и вентилатора се намаля сам,а на дисплея показва че е на мах и след известно време пак тръгва. мерси предварително...
Това с намалянето на оборотите на вентилатора без да се променя индикацията на дисплея означава, че таралежа ти е за смяна. Ако е прецакано кондензаторчето цялото управление гасне и после се включва само.
ivanov_tds написа:и каде се намира тоя таралеж и колко струва и мойе ли да се оправи
Прочети тази тема: Проблем с таралежа (прочети всичко от до)
- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW след BMW
- Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
- Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче
Здравейте колеги,
Имам E 36 318 тдс 97г. с дигиталния климатроник.
От няколки дни настройвам и двета зони на 32 градуса но от моята страна духа студено все едно са наполовина градусите. От дясната няма проблем, на колкото го настроя на толкова духа, но от лявата ми прави този проблем
Прави го, както при включено така и при изключено копче на звездичката...
Имате ли някакви идеи какво може да му е станало ??
Благодаря Ви предварително ..
Имам E 36 318 тдс 97г. с дигиталния климатроник.
От няколки дни настройвам и двета зони на 32 градуса но от моята страна духа студено все едно са наполовина градусите. От дясната няма проблем, на колкото го настроя на толкова духа, но от лявата ми прави този проблем
Имате ли някакви идеи какво може да му е станало ??
Благодаря Ви предварително ..
Според мен са клапаните на водата номер 1 на схемата - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18.
- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
kinazo2000 написа:От няколки дни настройвам и двета зони на 32 градуса но от моята страна духа студено все едно са наполовина градусите. От дясната няма проблем, на колкото го настроя на толкова духа, но от лявата ми прави този проблем
Под главния въздуховод, насочен към шофьора, има една допълнителна врътка за топло и студено.
Предназначението й е да има свеж въздух за водача, които да го държи буден. Тогава дори и при максимални градуси, оттам ще духа хладък и свеж въздух.
Виж как е завъртяна при теб, ако е на топло и пак се държи така е възможно да е счупена и да е останала в положение само за студено.
- ivanov_tds
- кандидат ентусиаст
-
разбрах за гадния таралеж ама ся толкова пари не ми се дават че преди седмица останах и без хидравлика и тая кола направо ме побърква ще търся втора ръка таралеж. днес забелязах че при пуснат климатик вентилаторът дето е най-отпред не се върти това нормално ли е ? и кога се включва тоя вентилатор ? и ме самнява че въпреки смяната на "кондензатора" пак компресора на климата се включва когато иска. благодаря ви за полезните отговори по темата мерси много.
ivanov_tds написа:разбрах за гадния таралеж ама ся толкова пари не ми се дават че преди седмица останах и без хидравлика и тая кола направо ме побърква ще търся втора ръка таралеж. днес забелязах че при пуснат климатик вентилаторът дето е най-отпред не се върти това нормално ли е ? и кога се включва тоя вентилатор ? и ме самнява че въпреки смяната на "кондензатора" пак компресора на климата се включва когато иска. благодаря ви за полезните отговори по темата мерси много.
В момента, в който компресора на климатика започне да работи и перката отпред се включва. Ако тя не върти, провери бушоните и дали изобщо стига ток до нея. Провери и дали стига ток до компресора за да включи. До компресора стига една жица (+). Намира се под казанчето за водата на чистачките.
Ако нямаш фреон компресора няма да включва.
Провери и буксата на персостата. При мен се бе измъкнала и компресора не включваше. Намира се зад десния фар на колата. Под казанчерто за водата на чистачките.
- ivanov_tds
- кандидат ентусиаст
-
Ще проверя и ще пиша пак благодаря за информацията много е полезна. да живее интернет