Голям борд- конверсия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Голям борд- конверсия

Мнение от stony1 » 01 Мар 2010, 22:49

Здравейте колеги, доста търсих във форума, но не открих информация относно пин3 на х1071 (бялата букса). Някой да знае за какво се използва, защото при мен пин4 е кафяв/червен и отива към лостчето, а от въпросния пин излиза черно/син кабел и отива незнам си къде.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар
Кара: '97 318i

Мнение от coco994 » 02 Мар 2010, 13:03

Евала за труда на колегата.
Много полезна темица

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 05 Мар 2010, 20:34

Днеска докато си играех с carsoft-a видях, че при диагностициране на BC и CCM ми дава "Module does not respond", а би трябвало да ми засича борда. Разрових се из ЕТМ схемите и видях, че пинове 5 и 7 от X1071 буксата на борда, които са за Diagnostic Link конектора трябва да са вързани съответно на букси Х182 и Х183. А във всички схеми е дадено пин 5 и 7 от борда да се вържат към пинове 11 и 12 на букса X16 на таблото. 11 и 12 на таблото са точно за диагностичния конектор и въпреки, че всички се събират в X182 и Х183 си мисля, че не ми засича борда точно защото не съм ги вързал директно към въпресните букси Х182 и Х183. Проблемът, е че никъде не можах да намеря как точно изглеждат тия букси и точно къде да ги търся?
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 05 Мар 2010, 21:28

Joro_Paveto написа:Днеска докато си играех с carsoft-a видях, че при диагностициране на BC и CCM ми дава "Module does not respond", а би трябвало да ми засича борда. Разрових се из ЕТМ схемите и видях, че пинове 5 и 7 от X1071 буксата на борда, които са за Diagnostic Link конектора трябва да са вързани съответно на букси Х182 и Х183. А във всички схеми е дадено пин 5 и 7 от борда да се вържат към пинове 11 и 12 на букса X16 на таблото. 11 и 12 на таблото са точно за диагностичния конектор и въпреки, че всички се събират в X182 и Х183 си мисля, че не ми засича борда точно защото не съм ги вързал директно към въпресните букси Х182 и Х183. Проблемът, е че никъде не можах да намеря как точно изглеждат тия букси и точно къде да ги търся?

Прочети последния пост: viewtopic.php?f=8&t=179527
На предпоследната снимка се вижда бял/жълт кабел, а другия бял/виолетов е малко по-бавътре в кабелака.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 05 Мар 2010, 22:16

и при мен Carsoft-а казва " module does not respond", иначе тва изкочи от нета - X182 and X183 are comb terminal junctions in the left wall relay/terminal block
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 13 Май 2010, 23:16

Колеги аз съм със големия борд компютър ,искам колата да пали с код ,можеби трябва да избера на компютъра меню "CODE" и да дам "SET" ,и след което да ваведа код ?? Питам предварително ,защото да не взема да объркам нещо та да се чудя после какво да правя :mhihi:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 14 Май 2010, 8:23

Даваш ключа на ниво преди контакт,за да светне борда или да е запалена,за да бачка борда.После натискаш бутона code,въвеждаш 4 цифрен код с помоща на 4-те бутона от ляво.Всеки бутон отговаря на адна цифра като първата е най-горния после тоя до него и т.н.После натискаш бутон set и вадиш ключа.Трябва да остане до ти свети една червена лампичка в бутона code,а после при палене се въвежда само твоя 4 цифрен код
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgiunter » 14 Май 2010, 12:20

Колега , пробвах днес и стана без проблем ,въвеждам кода и след това паля и всичко е ОК ,но при следващия път когато изкарам и пак вкарам ключа код не ми иска ами си паля директно ,трябва ли всеки път преди да изляза от колата да програмирам кода... мислех че след като един път вече си го програмирал ще иска код преди да запали винаги ,а не всеки път да правя едно и също :conf:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 14 Май 2010, 12:42

Кода си важи само до следващото палене,ако искаш да палиш с код всеки път като загасиш трябва да въвеждаш някакъв.Това което го искаш ти един път да го въведеш и после всеки път да ти го иска го няма като опция.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 14 Май 2010, 12:43

Кода се въвежда всеки път преди да слезнеш от колата, ако не го активираш преди слизане няма да ти го иска и ще можеш да си запалиш без проблем ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgiunter » 14 Май 2010, 14:07

ОК мерси много колеги :clap: :yes:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 15 Май 2010, 0:17

Joro_Paveto написа:Днеска докато си играех с carsoft-a видях, че при диагностициране на BC и CCM ми дава "Module does not respond", а би трябвало да ми засича борда. Разрових се из ЕТМ схемите и видях, че пинове 5 и 7 от X1071 буксата на борда, които са за Diagnostic Link конектора трябва да са вързани съответно на букси Х182 и Х183. А във всички схеми е дадено пин 5 и 7 от борда да се вържат към пинове 11 и 12 на букса X16 на таблото. 11 и 12 на таблото са точно за диагностичния конектор и въпреки, че всички се събират в X182 и Х183 си мисля, че не ми засича борда точно защото не съм ги вързал директно към въпресните букси Х182 и Х183. Проблемът, е че никъде не можах да намеря как точно изглеждат тия букси и точно къде да ги търся?

тва не е съвсем вярно, защото според мен проблема ти е в Карсофта. По тази схема вече една кола мина през адаптация на обц-то и всичко си се намери.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 20 Май 2010, 15:18

:wave: Здравеите колеги,извинявам се за вапроса (защото не разбирам),може ли големия борд да си работи нормално и без лошчето на волана? :dunno: Благодаря ви предварително :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 20 Май 2010, 21:58

vanko 318i написа::wave: Здравеите колеги,извинявам се за вапроса (защото не разбирам),може ли големия борд да си работи нормално и без лошчето на волана? :dunno: Благодаря ви предварително :bchug:

Може
Българския вариант:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 03 Юни 2010, 13:06

:wave: колеги,може ли някои да пусне снимки на тоя чек модул или каквото е там,да видя какво представлява,и каде се намира в колата.Потарсих но ненамерих никаде снимки.Трябва ли да е варзан борда кам тоя чек,за да показва тест 8 електронния километраж,от скритите функции които се пускат с 1000-10. :help: :banghead: Благодаря предварително. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E36